Ratkaiseva MM-karsintamatsi Suomi – Serbia tasapeliin, Serbia MM-kisoihin, Suomi niukasti rannalle
SeuraJulkaistu: 09.12.2020 00.00

Ratkaiseva MM-karsintamatsi Suomi – Serbia tasapeliin, Serbia MM-kisoihin, Suomi niukasti rannalle

Lisäys ottelun jälkeen:

Futsalin MM-jatkokarsinta Liettuan MM-kisoihin 2021:

pe 6.11. Kragujevac
Serbia – Suomi 1–0 (0–0)

ke 9.12. Energia-Areena, Myyrmäki, Vantaa
Suomi – Serbia 5–5 (3–2)

Serbia MM-kisoihin yhteismaalein 5–6.

Suomen maalivire ei aivan riittänyt MM-kisapaikkaan UEFA:n jatkokarsinnassa Serbiaa vastaan. Suomi oli avauspuoliajalla kahdesti maalin johdossa, jolloin sinivalkoiset olisivat tarvinneet enää yhden maalin, sillä yhteismaaleissa otteluparin voittajan ratkaisi UEFA:n vierasmaalisääntö.

Serbian Jovan Lazarević täydensi toisella puoliajalla hattutemppunsa ja Suomelle jäi liian suuri vuori kiivettäväksi 3–4-tappiotilanteessa. Suomi otti ajoissa Mikko Kytölän lentäväksi maalivahdiksi, mutta ylsi lopulta vain 5–5-tasapeliin eli kahden maalin päähän otteluparin voitosta. Jukka Kytölä laukoi ottelun ja koko MM-karsinnan päätösmaalin.

KaDyn Kytölän veljekset, Tero Intala ja Lassi Lintula pelasivat otteluparin molemmissa osaotteluissa; Niila-Ville Laitinen oli mukana sinivalkoisten maalivahtikvartetissa, muttei ollut kokoonpanossa.

– Paluu arkeen iskee eteen nopeasti karsintapettymyksen jälkeen, mutta onneksi futsalin kohdalla pätee sillä se lähtee millä se on tullutkin -viisaus, totesi KaDyn kapteeni Mikko Kytölä karsintaottelun jälkeen, kun seuraava liigaottelu SoVoa vastaan oli jo käsillä.

Linkki: Palloliiton otteluraportti

* * *

Alkuperäinen otteluennakko 9.12.2020:

(Lähde: Palloliiton uutiset; linkit alla)

Upeasti futsalin MM-karsinnassa pelannut Suomi kohtaa tänään keskiviikkona Vantaalla ratkaisevassa karsintaottelussa Serbian. Yle TV2 näyttää ottelun suorana kommentaattorin kera. Otteluparin voittaja yhteismaaleilla etenee Liettuassa 2021 pelattaviin MM-kisoihin.

Futsalin MM-jatkokarsinta Liettuan MM-kisoihin 2021:

pe 6.11. Kragujevac
Serbia – Suomi 1–0 (0–0)

ke 9.12. Energia-Areena, Myyrmäki, Vantaa
Suomi – Serbia klo 18.15

(Molemmat ottelut siirrettiin koronavirustilanteen vuoksi pääsiäisviikolta marraskuulle. Suomen kotiottelu siirrettiin Serbiassa pelatun ottelun jälkeen vielä kertaalleen joulukuulle, syynä siirtoon edelleen koronavirustilanne.)

Yhteismaalit ratkaisevat, kumpi etenee MM-kisoihin. UEFA:n vierasmaalisääntö on voimassa - myös jatkoajalla, mikäli Suomi voittaisi varsinaisen peliajan täsmälleen maalein 1–0.

KaDysta mukana maajoukkueessa on kokenut veljeskaksikko Mikko Kytölä ja Jukka Kytölä sekä pari vuotta maajoukkueringissä olleet Lassi Lintula ja Tero Intala. Myös KaDyn kokenut maalivahti Niila-Ville Laitinen on treenannut viime kuukaudet maajoukkueen mukana, joskin todennäköisimmin Laitinen on tällä kertaa katsomossa muiden varamiesten kanssa.

https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/futsa...

Jukka Kytölä Palloliiton otteluennakossa:

– Se on auttanut, että on opittu voittamaan harjoitusotteluissakin meitä paperilla kovempia maita; ylipäätään on kerätty riittävästi kokemusta näistä kovista kansainvälisistä otteluista suhteellisen samana pysyneellä ydinporukalla. Mico on osaltaan saanut meidät uskomaan omiin kykyihimme ja mahdollisuuksiimme, viime vuosina ehkä jopa vielä korostuneen paljon.


– Varmastikin meidän pitää pystyä liikuttamaan palloa nopeammin ja tehokkaammin myös ylöspäin. Hyökkäyspäässä liialliseen aikailuun ei ole varaa: pitää edetä kohti maalia ja luoda vaarallisia tilanteita. Pyrimme myös jatkamaan suhteellisen hyvin toiminutta prässipelaamistamme.

– Pyrin pohjapelaajana ohjaamaan joukkueen puolustuspelaamista ja tietysti painimaan Serbian pivotpelaajia vastaan. Hyökkäyspelissä haluan antaa pelaamiselle hyvän rytmin liikuttamalla palloa sekä olemalla usein pelattavana. Etenkin erikoistilannepelaaminen on sellainen pelin osa-alue, jossa Mico on antanut pelaajille - mukaan lukien minulle - enemmänkin vastuuta. Näitä ideoita pyrin tuomaan sitten kentällä käytäntöön.


Palloliiton sivuilla aiempia, MM-jatkokarsintaa ennakoivia artikkeleita:

https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/futsa...

https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/futsa...

https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/futsa...

Aiempi otteluennakko KaDyn sivuilla:

https://www.kampuksendynamo.com/uutiset/39915/maaj...

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.