Missio – Futsalia maailman huipulle

Kampuksen Dynamon kilpailulliset tavoitteet ovat korkealla ja seura haluaa olla lajin johtava toimija Suomessa ja Pohjoismaissa ja viedä myös suomalaista futsalosaamista maailmalle sekä kansainvälisinä pelaajapolkuina että valmennusosaamisena.

KaDy on myös kasvava junioriseura, joka tulee jatkossa tarjoamaan haastavan ja motivoivan pelaajapolun huipulle rinnalle myös harrastefutsalia pienistä lapsista aina kuntofutsaliin. Meillä tulee olemaan mahdollista pelata futsalia myös niiden, jotka eivät kaipaa kilpailullista menestystä ja haluavat vaan nauttia upean lajimme harrastamisesta.

Missiomme on mahdollistaa

  • huippufutsalin kokemukset pelaajana, valmentajana, taustatoimijana ja pelaajien perheinä
  • huippufutsalin kokemukset katsojana, yleisönä, fanina ja kannattajana
  • huippufutsalin kokemukset asiantuntijana, tiedottajana, lajikehittäjänä Palloliiton luottamustoimissa
  • huippufutsalin mahdollisuudet Jyväskylässä kehittyvinä olosuhteina
  • motivoivan kuntourheilun futsalin parissa
  • pienten lasten ensikosketukset futsaliin hauskojen leikkien ohessa

Kampuksen Dynamolle kaikkein tärkeintä on, että pelaajat voivat hyvin ja innostuvat futsalista. Tätä edesauttaa tunne yhteisöllisyydestä: KaDy on futsal-perhe. Kampuksen Dynamon henkeen kuuluu kunnioittaa peliä, kunnioittaa vastustajaa, kunnioittaa tuomareita ja toimitsijoita. Huippufutsalin hetket kuuluvat kaikille, pelin vauhti ja nautinto, menestys ja mitalien kimallus.

Kampuksen Dynamo on turvallinen seurayhteisö, olet aina tervetullut KaDy -perheeseen!


Kampuksen Dynamon arvot

Seuran päätöksenteko on avointa, rehellistä, vastuullista ja johdonmukaista. Kampuksen Dynamon pelaajat ja taustahenkilöt kasvattavat luottamusta kunnioittamalla peliä, seuraa, joukkuetta, muita pelaajia, tuomareita ja toimihenkilöitä, vanhempia sekä itseään. Kaikilla mahdollisuus osallistua toimintaan omana itsenään ja omista lähtökohdistaan. Jokaisen panos toimintaan on arvokas. Kampuksen Dynamon toiminta on puolueetonta, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta ja tasa-arvoista.

Toiminta on laadukasta ja pyrkii viemään samalla myös suomalaista futsalia uudelle tasolle tiennäyttäjänä, esimerkkinä ja lajin kehittäjänä. Tavoitteisiin päästään kunnioittamalla lajia ja kaikkia sen toimintaan osallistuvia.

Kilpatoiminnan tavoitteena on tarjota juniorijoukkueille aitoja mahdollisuuksia lajin huipulle kasvattamalla omista junioreista tulevaisuuden futsal-ammattilaisia. Edustustoiminta on sekä naisissa että miehissä lajin huipulla ja huolellinen valmistautuminen, laadukas valmentaminen, pelaajien laadukas treenaaminen tuo tulosta vuodesta toiseen KaDyn pysyessä lajin kirkkaimmassa kärjessä.


Strategia ja visio 2024 tavoitteena vuosi 2030

Urheilulliset tavoitteet

Kampuksen Dynamo on huipulla pelaava futsalin erikoisseura ja sen tavoitteena on profiloitua jatkuvasti myös kasvattajaseuraksi seuran oman kilpatoiminnan lisäksi. Kehitämme pitkäjännitteisesti myös harrastefutsalia kilpatoiminnan rinnalla ja pyrimme tarjoamaan lasten urheilutoimintaa futsalin parissa alkaen 12 -vuotiaista. Pyrimme siihen, että omista junioreistamme kasvaa omille pääsarjatason joukkueille liigapelaajia sekä miehiin että naisiin. Tavoitteena on, että kehitys jatkuu ja liigatasolle nousee pelaajia vuosittain jokaisesta ikäluokasta.

Vuoden 2025 tavoitteenamme on, että miesten liigajoukkueessa on vähintään 20% oman junioripolun läpikäyneitä pelaajia, ja naisten liigajoukkueessa vähintään 40%.

Vuoden 2025 tavoitteena on myös, kuinka monta pelaajaamme pelaa maajoukkueissa:

Nuorten maajoukkuetoiminta pojille P17, P19, P21: 2-3 pelaajaa joka joukkueeseen

Nuorten maajoukkuetoiminta tytöille T18 tai T21: 3-4 pelaajia

Miesten maajoukkue: 3-5 (kaudella 2020-2021: 5 maajoukkuepelaajaa)

Naisten maajoukkue: 2-3 (kaudella 2020-2021: 1 maajoukkuepelaajaa)

Visio vuonna 2024

Vuonna 2024 taloutemme on rakentunut vahvan ammattitaidon ja päätoimisten työntekijöiden varaan varmistaen seuran vakaan kasvun ja vahvan talouden. Varainhankinnan monimuotoisuus on säilytetty, ja taloudellisia tukijalkoja on useampia. Seuran toiminnassa on mukana vahvoja osaajia, jotka tuovat mukaan oman vahvan panoksensa myös varainhankinnan onnistumiseen.

Vuonna 2024 futsalia pelataan Jyväskylässä uudistuneessa upeassa Hippos-hallissa. Kampuksen Dynamon joukkueet ovat pääsarjatasolla sekä miehissä että naisissa ja lisäksi naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Ykköstä. Juniorien liigasarjat ovat edustettuina: U21, U19 ja U17.

Vuonna 2024 pelaajapolkumme on vahvistunut ja se mahdollistaa nousun huipulle ammattipelaajana Suomessa ja kansainvälisillä kentillä. Lisäksi valmennustien valitsevat saavat vahvan tuen ja laadukkaan osaamisen kouluttautumalla futsalvalmentajiksi Palloliiton kehittyvässä valmennuskoulutusohjelmassa.

Vuonna 2024 yhteistyö Jyväskylän talousalueen jalkapalloseurojen kanssa kukoistaa ja molemmat lajit hyötyvät synergiaeduista yhdistäen resursseja ja valmennusosaamista.

Vuonna 2024 KaDyn laatujärjestelmätaso on kolmostasolla ja olemme valmiita hakemaan futsalille ammattimaista talenttivalmentajaa vuonna 2025. Lisäksi täytämme vaivattomasti liigalisenssijärjestelmän kriteerit ja pelaamme laadukasta futsalia huipputasolla.

Tavoite vuonna 2030

Vuonna 2030 KaDyn toiminta on jo 35-vuotinen ja seura on ollut voimakkaasti kehittämässä koko suomalaisen futsalin kenttää sekä urheilutoiminnassa, seuratoiminnassa että kilpailutoiminnassa. Seuran nuorimmat futsalpelaajat ovat 8-vuotiaita ja tulevat mukaan toimintaan ensisijaisen lajivalinnan pariin. Kampuksen Dynamo toimii aktiivisesti koulujen ja päiväkotien kanssa vieden futsalia eteenpäin koulujen vakiourheilumuotona. Mahdollisuus tutustua lajiin tarjotaan yhä nuoremmille.

Harrastefutsal on löytänyt paikkansa pienten lasten hauskana sisäurheiluna, aikuisten kuntofutsalina ja koululajina. Futsalia pelataan kaikissa suomalaisissa kouluissa taitavassa opetuksessa. Tuleehan suomalaiset liikunnanopettajat Jyväskylästä, futsalin kehdosta.

Soveltavan futsalin ryhmä toimii aktiivisesti hyödyntäen lajin erinomaisen soveltuvuuden erityisryhmille.

Kampuksen Dynamon pelaajat löytyvät kaikista maajoukkueista, miehistä, naisista että nuorista. Kilpailutoiminta kukoistaa ja joukkueet pelaavat kaikki omissa sarjoissaan korkeimmilla sarjatasoilla. Kaikilla juniorien ikätasoilla on Kampuksen Dynamon joukkue.

Kampuksen Dynamo on saavuttanut laatujärjestelmätason 5 ensimmäisenä suomalaisena futsalerikoisseurana ja toimii järjestelmällisesti kehittäen seuratoimintaansa yhteistyössä Palloliiton kanssa.

Strategian päävalinta 1 – Kilpatoiminnan pitäminen lajin huipulla

• Osaavat ja koulutetut valmentajat

• Laadukas pelaajapolku lajin huipulle

• Laadukkaat olosuhteet ja mahdollisuuksia tarjoava ympäristö

Kampuksen Dynamon valmennuslinjauksen tavoite on jäntevöittää seuran valmennus- ja junioritoimintaa: se antaa työkaluja seuran valmentajille ja samalla luo kuvaa siitä, mitä futsal ja sen laadukas harjoittelu voi olla. Hyvä valmennus on asiantuntevaa ja kasvatuksellista; parhaimmillaan se voi tarjota mielekkäitä kasvun kokemuksia, luoda elämänmittaisia sidoksia ihmisten välille tai jopa valmistaa ammattipelaajaksi.

Kampuksen Dynamo tarjoaa valmentajilleen mahdollisuuden kouluttautua lajin huipulle ja valmennusosaamista pyritään myös jakamaan tarjoamalla valmennuskoulutusta. Valmentaminen on tarjolla myös kokemuksena seuran huippupelaajille, joiden osaamista ja kouluttautumista tuetaan, jotta seuralle kasvaisi uusia valmentajia myös tulevaisuudessa.

Strategian päävalinta 2 – Jatkuva kehittyminen seuratoiminnassa

• Suunnitelmallinen ja johdonmukainen seuran hallinto

• Laadukas viestintä

• Osaava urheilutoiminnan johto

• Vakaa talous ja tehokas resurssointi

Seura haluaa kehittää toimintaansa hyödyntäen Palloliiton laatujärjestelmää osa-alueina: seuran hallinto, urheilutoiminta sekä viestintä ja markkinointi. Seuran toimintaa määrittelevät myös käyttöön otettavan liigalisenssijärjestelmän vaatimukset. Seuran on täytettävä vuosittain vaivattomasti asetetut kriteerit ja toimittava myös lisenssijärjestelmässä lajin uranuurtajina.

Osaava seuran hallinto ja urheilutoiminnan johto yhdistettynä laadukkaaseen ja mielenkiintoa herättävään viestintään luo luottamusta toiminnalle.

Strategian päävalinta 3 – Futsalkulttuurin voimistuminen ja harrastefutsalin mahdollisuudet

• Kasvava joukkue- ja jäsenmäärä

• Vetovoimaiset tapahtumat lajin pääsarjatasolla sekä aikuisissa että junioreissa

• Kunta- ja yritysyhteistyö

• Yhteiskuntavastuu

Seura toimii aktiivisesti Jyväskylän talousalueen kuntien kanssa. Futsal osaamista viedään myös Jyväskylän ulkopuolelle sekä futsalseuroille, että jalkapalloseuroille. Yhteistyön mahdollisuudet tukevat toimintaa kokonaisvaltaisesti. Tavoitteena on lähivuosina kasvattaa juniorijoukkueiden määrä niin että Kampuksen Dynamossa voi pelata futsalia päälajivalintana 8 -vuotiaasta alkaen.

Seuran pyrkii laajentamaan ja kehittämään kilpailu- ja harrastusympäristöä kaikille sopivalla toiminnalla, joka on resursoitu hyvin laadun ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi. Onnistuminen seuran jatkuvassa kehittymisessä laatuseurana lisää seuran vetovoimaa ja johtaa jäsen- ja toimijamäärän kasvuun.

Kampuksen Dynamon vetovoimaa lisäävät myös laadukkaat pelitapahtumat, jotka aktivoivat koko seuran jäsenistön sekä jyväskyläläiset katsomoihin punamustissa väreissä kannustamaan kotijoukkuetta.

Kampuksen Dynamo kantaa vahvasti yhteiskuntavastuuta, tekee hyväntekeväisyyttä ja pyrkii omalta osaltaan vahvistamaan myös oman talousalueensa yritysten toimintaa. Seuran tapahtumajärjestämisessä otetaan huomioon taloudellinen, sosiaalinen ja ekologinen vastuu.

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.