ENNAKKO: SoVo lauantaina Monnarille
SeuraJulkaistu: 11.12.2020 00.00

ENNAKKO: SoVo lauantaina Monnarille

Pöly on vasta laskeutumassa maajoukkueen keskiviikkona Vantaalle päättyneen MM-karsintaurakan jäljiltä, kun kotoinen Futsal-Liiga palaa jo tositoimiin. Maajoukkueen mukana koko syksyn reissannut KaDy-viisikko Mikko Kytölä – Jukka Kytölä – Tero Intala – Lassi Lintula – Niila-Ville Laitinen palaa Jyväskylään ja tekee seuraa kotipuolessa treenanneelle joukkueen puolikkaalle.

Lauantaina Monnarin ÄSSÄ-Areenalle saapuu vieraaksi aina vaarallinen Someron Voima, jonka vaarallisuus perustuu etenkin kaksikon Gezim Voca – Arber Istrefi orkestroimiin juonikkaisiin hyökkäyksiin ja loistavaan laukaisu- ja viimeistelytaitoon. Parhaimmillaan SoVo hallitsee myös taktisen puolen ja joukkuepuolustuksen ollen yksi liigan kimuranteimmista vastustajista.


la 12.12.2020
Miesten Futsal-Liiga
15.00
ÄSSÄ-Areena, Monitoimitalo, Jyväskylä
KaDy – SoVo

(KaDyn kotiottelut pelataan covid19-tilanteen johdosta tyhjille katsomoille toistaiseksi, ainakin 6.1.2021 saakka.)

Livelähetys: Solidsport (maksullinen)

Facebook-tapahtuma

Ennen maaottelutaukoa KaDy voitti vieraissa JoSePan 0–1 viimeistelyn ollessa ruosteessa ja tolppiin osuneiden laukausten osalta osittain epäonninenkin. Sitä ennen kaatui kotona ÄSSÄ-Areenalla sarjajumbo PP-70; sen sijaan Mad Maxille Dynamo joutui taipumaan kotihallissa viimeisellä minuutilla maalein 3–4.

Dynamon maajoukkueviisikon lisäksi vastuuta on riittänyt runsaasti muillekin pelaajille, erityisesti loppusyksystä loukkaantumisten johdosta. Eemeli Hänninen ja Ossi Kivipuro ovat heilutelleet verkkoja mukavaan tahtiin; Juho Väinälä on myös ollut isossa roolissa. Genc Kovaqi debytoi parketilla PP-70:ä vastaan.

SoVon maaliruisku Gezim Voca palasi kokoonpanoon vasta marraskuussa ja on jo ehtinyt tehdä tuhoisaa jälkeä. Avainpelaajista Mergim Bushi on pelikiellossa, mutta nuoremman polven lupaus Antti Korhonen vapautuu pelikiellostaan. SoVolla on alla kaksi selkeää voittoa, joskin joukkue on päässyt koronasiirtojen ja maaottelutaukojen vuoksi tositoimiin viime aikoina hyvin harvakseltaan.

Viime marraskuussa KaDy voitti kotonaan SoVon 5–3. (Kuva: Sami Virtanen)

KaDyn päävalmentaja Vasko Vujović odottaa kovaa haastetta, mutta uskoo omiensa ottavan kolme sarjapistettä:

– Emme ole päässeeet ideaalirytmiin harjoittelussamme, koska maaottelutauot ja koronapandemiasta johtuvat ottelusiirrot ovat tuoneet muutoksia ohjelmaamme ja maajoukkueviisikon poissaoloja.

– Edessä on vaikea ottelu; yhtenä psykologisena haasteena on siirtää maajoukkuepaidassa Serbiaa vastaan taistelleiden pelaajiemme fokus takaisin arkiseen tekemiseen.

– SoVo on Nikola Ercegin luotsaamana vahva joukkue; Valdrin Seferi ja Arber Istrefi saavat nyt rinnalleen Gezim Vocan ja Valdrin Rashican, joten joukkue parantaa varmasti vielä menoaan. Ottelusta ei tule meille helppoa, mutta uskon silti kotivoittoon.

KaDyn kapteeni Mikko Kytölällä on ollut pari päivää aikaa toipua MM-karsintaottelun rasituksesta ja pettymyksestä.

– Paluu arkeen iskee eteen nopeasti karsintapettymyksen jälkeen, mutta onneksi futsalin kohdalla pätee sillä se lähtee millä se on tullutkin -viisaus.

– Lauantaina vastassa on perinteisesti hyökkäyssuuntaan vaarallinen joukkue, jolla on muutamia vaarallisia maalinteossa meritoituneita yksilöitä. Lisäksi Nikola Erceg pystyy antamaan kokemuksellaan parhaimmillaan paljon Sovolle.

– Peli on lähtökohdiltaan erittäin haastava, sillä joukkueharjoittelu on ollut repaleista viime aikoina pääosin maajoukkueen takia. Hyvä fyysinen valmistautuminen ja yhtenäisyys pelin eri vaiheissa on kuitenkin edelleen valttimme ja niillä eväillä lähdemme perkaamaan kolmea pistettä.

Pitkässä historiassa KaDy on ollut joukkueiden keskinäisissä otteluissa niskan päällä (voitot 18–5), mutta SoVokin on säännöllisesti onnistunut napsimaan täydet pisteet, myös pari kertaa meidän Monnariltamme.

Viime kaudella KaDy vei joukkueiden molemmat kohtaamiset, vaikka verkko heilui omassakin päässä. Marraskuussa 2019 SoVo otti shokkijohdon Monnarilla, mutta KaDyn rutiini puri ja punamustat tulivat rinnalle ja ohi lopulta loppunumeroin 5–3 loppuun asti jännittävässä ottelussa.

Helmikuussa juuri ennen koronaviruspandemian rantautumista Suomeen pelattiin vuorostaan Somerolla, jossa KaDy on joinain vuosina ollut hankaluuksissa. Tällä kertaa KaDy tarjosi kotijoukkueelle shokkialun ja ralllatteli leveään 4–7-vierasvoittoon. Juho Väinälä ja Lassi Lintula olivat tuossa ottelussa Dynamon tehomiehiä.

* * *

KaDy vs. SoVo kautta aikojen Futsal-Liigassa ja Final Four -turnauksessa
23 ottelua, 18 voittoa, 5 tappiota (maaliero 105–67)

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.