KaDyn ja JJK:n hyväntekeväisyysottelusta tasan 10 vuotta!
SeuraJulkaistu: 04.12.2020 00.00

KaDyn ja JJK:n hyväntekeväisyysottelusta tasan 10 vuotta!


Missä olit lauantaina, 4. joulukuuta 2010 eli tasan kymmenen vuotta sitten?

Et ehkä muista enää?

Me KaDy-ikihongat muistamme!

Tuona päivänä pelattiin Monnarilla ikimuistoinen hyväntekeväisyysottelu KaDyn ja JJK:n välillä. Lajina oli itseoikeutetusti futsal ja ottelun tuotto lahjoitettiin Keski-Suomen keskussairaalan lastenosastojen tuki ry:lle (LasTu ry).

Kaupunkimme futiksen lippulaiva JJK oli tuolloin pelannut kaksi täyttä kautta Veikkausliigassa (2009, 2010), KaDylla oli meneillään toinen liigakausi. Muutto Huhtaharjulta Monnarille oli tapahtunut kesällä 2010 ensimmäisen liigakauden jälkeen, mikä mahdollisti paitsi futsalin ja lajimme mediahuomion huomattavan kasvun Jyväskylän seudulla, myös uuden mittakaavan spektaakkelit.

KaDyn toinen liigakausi oli alkanut Monnarille siirtymisestä huolimatta hieman kangerrellen: saldona yhdeksästä ensimmäisestä ottelusta oli 5 voittoa, 1 tasapeli ja 3 niukkaa tappiota. Kotona Monnarilla oli pelattu vasta neljä matsia, ja yleisömäärät huitelivat tuohon maailman aikaan vaatimattomasti 150-190 katsojan välillä.

KaDyn nettitoimitus otti ottelun alla pari asiantuntijaa haastatteluun ja veikkaamaan ottelun lopputulosta.

Futsalmaajoukkueen silloisen päävalmentajan Jouni Pihlajan mukaan luvassa oli tasainen ottelu, mutta tamperelaisen vaaka kallistui niukasti KaDyn puolelle.

Jos lopputulosta on pakko veikata, niin sanoisin että KaDy voittaa 5–4, Pihlaja ennusti.

Suomifutsalin ensimmäinen ja silloin ainoa ammattilaispelaaja Panu Autio (El Pozo Ciudad de Murcia) uskoi runsasmaaliseen otteluun, jonka KaDy vie lopulta selvästi.

– KaDy voittaa 3–6 maalilla. Hyväntekeväisyysotteluiden luonne on yleensä vähän rennompi, joten uskon, että edessä on iloinen ja maalirikas ottelu. Tapahtuman luonteesta johtuen KaDy:n ei tarvitse laittaa ihan isointa vaihdetta silmään, ja näin viime aikoina lomailleet JJK:laiset välttynevät pahemmalta nöyryytykseltä.

– On myös mainio juttu, jos tämän tapahtuman myötä katsomoon eksyy muutama jalkapallofani, jolle futsal on uusi tuttavuus, Autio mehusteli.

Myös molempia joukkueita urallaan edustanut Teemu Pulkkinen, suuri jyväskyläläinen jalkapallovaikuttaja Nelu Petrescu ja silloinen piirijohtaja Ari Matinlassi antoivat jutussa omat ennakkoarvionsa.

Futisforum2:llakin käytiin ennakkospekulaatioita:

– Facebookin mukaan JJK pelaa hyväntekeväisyys futsal-ottelun KaDya vastaan 4.12 . Kai se pitää lähteä katsomaan mikä on ero futsalin ja jalkapallon liigapelaajien välillä kun pelataan futsalia. Tekniselle Wusulle joka pyörittelee KaDyn pelaajilta päät pyörälle :peukku ylos:

– Kuulostaa hienolta tapahtumalta ja hyvälle tarkoitukselle.

– Kaikki varmasti toivovat paikalle paljon yleisöä, meneehän ottelun tuotto lasten auttamiseen. Molemmille joukkueille iso :tuoppi: tapahtuman järjestämisestä!!

– Etukäteen olisi mielenkiintoista spekuloida ottelun tuloksella ja yksittäisillä pelaajilla. Itse tiedän kyllä, että KaDy voittaa pelin rutiinilla! Mielenkiintoista on silti nähdä, ketä JJK-pelureita kentällä nähdään ja kuka osoittaa lahjoja myös futsaliin!? Ja kummassa joukkueessa Grubo pelaa?!

Kuten KaDyn kotisivuilla uutisoitiin 10 vuotta sitten, hyvässä hengessä mitelty kamppailu päättyi lopulta KaDyn 8–3-voittoon. JJK:n palloammattilaiset tarjosivat kuitenkin fyysisen ja liukkaasti hyökkäyksiin lähtevän vastuksen.

Yleisömäärä 313 oli tuolloin KaDyn uusi yleisöennätys, joka rikottiin vasta saman kauden finaalisarjassa maaliskuussa Ilvestä vastaan.

Nykyisestä KaDyn joukkueesta kokoonpanossa olivat maalivahti Niila-Ville Laitinen ja yhden maalin tehnyt kapteeni Mikko Kytölä. Myös KaDyn taustajoukoissa vaikuttava Samu Kytölä nähtiin kentällä. Jukka Kytölä oli liigajoukkueen rosterissa, mutta tuolloin poissa loukkaantumisen vuoksi. Viihdyttävä showmies Matias Juvonen taiteili JJK:ta vastaan hattutempun.

Tärkeintä oli kuitenkin, että hyväntekeväisyyteen saatiin kerättyä yli 6000 euron potti!

KaDyn uutinen

JJK:n uutinen

KaDy ja JJK jatkoivat mukavaa perinnettä vielä kahtena seuraavana vuonna joulun alla keräten rahaa Syöpäsäätiön Roosa Nauha -kampanjalle. Kolmannella kerralla KaDyn voittolukemat parketilla olivat jo niin poskettomat ja yleisömääräkin oli pudonnut hieman kahdesta ensimmäisestä, että sapluuna laitettiin muutamaksi vuodeksi naftaliiniin.

Vaan ehkä jonain päivänä (jälkeen koronan) tempaistaan jälleen, mutta minkä lajin parissa ja minkä kohteen hyväksi...?

Jutun kuvat ovat vuoden 2011 hyväntekeväisyysottelusta, koska valitettavasti vuoden 2010 ottelusta ei ollut saatavilla yhtään kuvia.

Ekstra: jälkilöylyt mediassa, joulukuu 2010


Futisforum2:lta poimittua ottelun jälkeen:

Hieno tapahtuma oli JJK:n ja KaDyn välinen matsi. Kadyn kokemus lajista näkyi selvästi ja JJK:n pelaajille tuli paljon enemmän virheitä kuin dynamolaisille. Yleisöä oli mukavasti, yli 300 ja toivottavasti tuossa joukossa oli paljon sellaisia ihmisiä jotka käyvät jatkossakin katsomassa futsalia.
Ainiin, Anssi Viren teki kaksi maalia!

KaDy - JJK futsalspektaakkeli päättyi 8-3. Ihan mukava tapahtuma. JJK:n maalintekijöinä kunnostautuivat tunnetut maalipyssyt Tuomanen ja Viren x2 (!).

Mukavaahan tuo oli kun ei kovin usein tule futsalia katsottua. Vastoin odotuksia Hyyrysen tekniikka riitti pienessäkin tilassa, kun taas viimeistely ei onnistunut edes tyhjään maaliin. Mannisen rabonakikkailut olivat ihan näppäriä ja Tamas oli myöskin hyvä.

* * *

Sanomalehti Keskisuomalainen oli luonnollisesti paikalla. Alla oleva teksti on Ksml:n uutista mukaillen.

JJK:n liigatähdet houkuttelivat Monitoimitalon lehtereille jyväskyläläisen futsalin uuden yleisöennätyksen: 313 katsojaa. Itse ottelussa Kampuksen Dynamo osoittu kuitenkin, mikä on futsal- ja jalkapallojoukkueen ero. KaDy latoi taululle lukemat 8-3.


Ihan hyvin mekin pelattiin. Asenne ei ehkä riittänyt koko ottelua, JJK:n päävalmentaja Kari Martosen paikkaajana ottelussa toiminut Juha Pasoja arvioi Keskisuomalaiselle.

Olisihan se ollut mukava voittaa. Lopussa numerot kasvoivat turhankin suuriksi.

KaDyn tehomiehenä hääri kolme maalia iskenyt Matias Juvonen. JJK:n säväyttävimmät suoritukset tarjosi Mikko Manninen.

Hän oli selkeästi meidän hahmo, Pasoja kehui.

Myös aiemmin lajia pelannut Tamas Gruborovics oli odotetun hyvä.

Ottelun tuotto lahjoitettiin Keski-Suomen keskussairaalan lastenosastojen tuki ry:lle. Lisäksi JJK:n toimitusjohtaja Joni Vesalainen kertoi seuran lahjoittavan 4 000 euroa lisää.

– Tapahtuma oli mukava. Aiomme tehdä tästä perinteen, Vesalainen hehkutti."






Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.