KaDylle itäisen alueen futsal-palkintoja
SeuraJulkaistu: 25.10.2020 00.00

KaDylle itäisen alueen futsal-palkintoja

Palloliitto palkitsee futsal-toimijoita – KaDy kerää tunnustusta

Vaikka korona katkaisi myös futsalkauden 2019-2020 ennen sen huipennusta, ehtivät jyvät silti erottua akanoista. Alueiden menestyjät on nimetty ja tullaan palkitsemaan seurojen omissa tapahtumissa.

Itäisen alueen palkinnot matkaavat enimmäkseen jyväskyläläisen Kampuksen Dynamon voimahahmojen kaappeihin. KaDy jakoi pystit omilleen sunnuntain kotipelissä.

Alueen parhaan pelaajan palkinnon pokkasi KaDyn maalivahti Niila-Ville Laitinen. Laitinen onnistui varjelemaan Dynamon maalia tasaisella hyvällä suorittamisella ja kantoi paljon vastuuta isojen peliminuuttien myötä. ”Viime kaudella ei suurempia loukkaantumisia ollut ja olin hyvässä kunnossa valmiina playoffeihin ennen kuin korona keskeytti kauden. Maalivahdin tontilla toki tarvitaan aina myös kenttäpelaajilta apua ja oikeaa mentaliteettia oman maalin varjelemisessa. Sen suhteen olen onnellisessa asemassa tässä joukkueessa”, Laitinen kiittelee.

Futsalin Respect-palkinto myönnetään pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta työstä futsalin eteen. Dynamon Samu Kytölä sai tunnustuksen noin 20 vuoden työstä seuran hyväksi ensin pelaajana ja myöhemmin valmennuksessa, joukkueenjohdossa ja nyt koko seuran organisaatiossa. Kytölä on ollut rakentamassa seuran kasvua kaveriporukan harrastelusta liigajoukkueeksi ja lopulta Suomen mestaruuteen ja UEFA:n Mestarien liigaan. Samaan aikaan, kun edustusjoukkue on niittänyt menestystä ja kasvattanut pelaajia kansainvälisille ammattilaiskentille, seura on laajentanut toimintaansa junioreihin ja naisiin.

”Menestys on kuitenkin vain pieni osa ja harvinaista herkkua tässä kaikessa. KaDyssa on kyse ennen kaikkea yhteisöllisyydestä, siitä että on mahtavaa tehdä työtä yhteiseen pottiin eri joukkueiden upeiden ihmisten kanssa. Tuntuu hyvältä, että olemme todella yhdessä luoneet ja rakentaneet maailmaan jotain uutta ja hienoa. Meistä on tullut laadukas toimija muiden keskisuomalaisten palloiluseurojen rinnalle. Olemme nyt osa suomalaista ja kansainvälistä futsalperhettä ja maakunnallista joukkueurheilu- ja liikuntaperhettä”, Samu Kytölä iloitsee.

Parhaan valmentajan tunnustuksen sai Mikko Kytölä ansioistaan Dynamon B-tyttöjen valmentajana. Tytöt pelasivat naisten Ykkösessä tappiottoman kauden, jonka jälkeen osa heistä siirtyi naisten liigaan ja Mikko jatkoi heidän valmentamistaan siellä.

Tuttuja nimiä palkituissa ovat lisäksi ainakin KaDy-lähtöinen eteläisen alueen vuoden pelaaja Siiri Perälä ja jyväskyläläinen vuoden erotuomari Paavo Komppa.


Futsaltyöryhmän perustelut:

"Kampuksen Dynamon maalin on liimannut kiinni heittäytyvällä pelipanoksella Niila-Ville Nippe Laitinen. Nippe karkaa välillä vastustajan maalille saakka, pelaten rohkeaa maalivahtipeliä ja ollen yksi kantavista voimista Kampuksen Dynamon mestaruutta hallitsevassa joukkueessa."

Futsaltyöryhmän perustelut:

"Kampuksen Dynamon naisten liigaa tällä hetkellä valmentavan Mikko Komik Kytölän panos valmennukseen näkyi viime kaudella kun nuori B-tyttöjen joukkue varmisteli Dynamon sarjanpaikan liigassa ollen Ykkösen kärkisijoilla kesken jääneellä kaudella. Nyt nuoret tytöt ovat nousseet valmentajansa mukana naisten joukkueeseen ja tällä kaudella tullaan näkemään uuden näköinen Dynamo."

Futsaltyöryhmän perustelut:

"Samu on Kytölän futsalveljesten vanhin jäsen, jonka työ jyväskyläisen ja keskisuomalaisen futsalin hyväksi on ollut merkittävä vuosituhannen alkuvuosista lähtien. Intohimo ja rakkaus futsaliin näkyy ja kuuluu kaikessa, mitä Samu tekee. Samu on kulkenut läpi koko kaaren tehdä upean uran lajin parissa – hän on pelannut, valmentanut ja vahvistaa Kampuksen Dynamon päivittäistä tekemistä seuran entisenä puheenjohtajana nykyisin hallituksesta käsin.

Ei liene väärin väittää, että ilman Samun uurastusta Kampuksen Dynamo tuskin olisi se KaDy, joka toiminnallaan ja esimerkillään johtaa suomalaista laadukasta futsalseuratoimintaa. Samun kädenjälki näkyy tällä hetkellä myös vahvasti Miesten Futsal-Liigan tiedottamisessa, jossa heijastuvat Samun tarkat ja luotettavat faktatiedot sekä syvä paneutuminen lajiin."

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.