Rakkaudesta lajiin - esittelyssä KaDyn joukkueenjohtajat
SeuraJulkaistu: 09.04.2020 00.00

Rakkaudesta lajiin - esittelyssä KaDyn joukkueenjohtajat

Tehojojokaksikko, Anu Kangas-Happonen ja Kirsi Nummela pyörähtivät mukaan Kampuksen Dynamon toimintaan viime syksynä. Harvalle selviää ihan heti kumpi on Kirsi ja kumpi on Anu, joten helpotetaan ihan heti alkuun tunnistamista. Blondiversio jojoista on Kirsi ja tummista hiuksista tunnistaa Anun. Parhaimmillaan AnuKirsistä on tullut käsite, että ei nyt välttämättä tarvitse edes tietää kumpi on kumpi, jompikumpi hoitaa kyllä asian.

”Hetki mietittiin mukaan lähtemistä arpoen lähinnä välimatkaa ja ensin päädyttiinkin siihen, että katsellaan löytyisikö Jyväskylästä ratkaisua liigajoukkueen jojoiksi” miettivät leppävirtalaiset Anu ja Kirsi alkumetrien päätöksiä kesällä 2019. ”Yhteistyötä oli jo ollut KaDyn kanssa organisoidessamme futsaljunioritoimintaa Itä-Suomessa ja seurasimme mielenkiinnolla uutisointia KaDyn etsiessä uutta jojoa.” Houkutus oli kova hypätä kohti ammattimaisesti töitä tekevää liigajoukkuetta.” ”Sydän sykkii futsalille ja ei tällaisesta mahdollisuudesta sitten loppujen lopuksi voinut ohi kävellä.”

Futsal oli vienyt kokeneet joukkueenjohtajat ja seuratoimijat mukanaan jo vuosia aikaisemmin. Oman WJK:n juniorijoukkueen kanssa ripusteltiin SM-juniorimitaleja kaulaan kolmena vuotena peräkkäin ja muutama pelaaja tuosta joukkueesta onkin nyt liigajoukkueen nuoria uusia pelaajia. ”Jalat jäätyivät kiinni jalkapallokentän reunaan monta vuotta, olikin jo aika siirtyä siisteihin sisätöihin”, nauravat joukkueenjohtajat painopisteen vaihtoa lajien välillä. Futsalin vauhdikkuus, näyttävyys, pelaajien taidokkuus veivät vaan mukanaan ja panostus futsaliin on ollut viime vuodet voimakasta.

Heitto joukkueen mukaan tapahtui lennosta, kun joukkue oli lähdössä pelaamaan Mestarien Liigaa Tallinnaan. ”Ihan varmoja ei oltu, oliko edes pelaajille kerrottu keitä me ollaan, mutta hyvin kyllä sukellettiin suoraan syvään päätyyn”, muistelee Anu aloitusta joukkueen kanssa. “Huge briiffasi meidät vauhdilla ja totesi että loput sitten Siperia opettaa.” Tallinnan reissu oli hyvä koeaika tehtävään, intensiivistä tekemistä reissussa, pelaajiin tutustumista ja heittäytymistä uuden joukkueen parissa tuttuun rooliin. ”Täysin yksimielisesti päätimme reissun jälkeen, että tämä on meidän juttumme ja haluamme aloittaa juuri tämän joukkueen joukkueenjohtajina.”

KaDyn vahva taustatiimi: Anu Kangas-Happonen, Kirsi Nummela, Vesa Romppanen, Jesse Kalliokoski ja Vasko Vujovic.

Joukkueen ammattimaiseen otteeseen panostaa myös valmennus ja syksyn työ aloitettiinkin Vasko Vujovicin kanssa joukkueen toimintaohjeen kirjoittamisella. Vaskon toiveet joukkueenjohtajille ja taustoille osuivat täysin samaan ajattelutapaan Anun ja Kirsin kanssa ja kaikkien tahto pyrkiä täydellisyyteen alkoi löytää omat tapansa toteutua. Pelaajien palautetta kuunnellaan herkällä korvalla, asioihin paneudutaan ja asiat vaan saadaan toimimaan. ”Iso kiitos kuuluu ehdottomasti myös joukkueen kapteeneille, Komikille ja Segelle avusta ja tuesta uudessa tehtävässä.”

Keskinäistä työnjakoa on hiottu jo vuosia. Anun pöydältä löytyvät arkisin joukkueen paperityöt, matkajärjestelyt, harjoitusten varaamiset ja paljon muuta, siinä missä Kirsi keskittyy taustatöissä markkinointiin liittyviin tehtäviin, Futsal-Liigaseurojen toimintaan, Palloliiton futsaltyöryhmään ja muuhun taustavaikuttamiseen. Mutta viikonlopun pelireissuun suunnataan yhdessä ja saumaton yhteistyö näkyykin selvänä työnjakona ja tilanteen hallintana kiireessäkin sekä koti- että vieraspeleissä. ”Yhteenlaskettu osaamisemme tukee joukkueen toimintaa; toinen ehtii teippaamaan ja huoltamaan, kun toinen hoitaa erotuomareiden kanssa alkupalaveria.”

”Meidän kaikkein tärkein tehtävämme on antaa pelaajien keskittyä pelaamiseen ja valmentajien valmentamiseen, me varmistamme, että kaikki toimii ympärillä ja olennaiseen keskittyminen on mahdollista”, toteavat joukkueenjohtajat tavoitteistaan. ”No jos vielä vähän hemmottelemme poikia, parannamme kerta kerralta panostamme ja haluamme olla Suomen parhaat joukkueenjohtajat”, jatkavat Kirsi ja Anu naureskellen. ”Ja etteikö muka vielä voisi vähän parantaa. Kevään kotipelissä positiivisen kateellisena katsottiin ToPV:n logopainettuja mattoja, siitä tuli vielä yksi idea lisää toteutuslistalle.”

Molemmissa joukkueenjohtajista henkii ylpeys työstään, halu tehdä kaikki mahdollinen joukkueen ja omien poikien eteen ja halu myös kehittyä ja kehittää työnkuvaa entisestään. ”Haastamme varmasti kaikkein eniten ihan itse itseämme ja mietimme miten voisimme viedä tekemisen lähemmäksi ammattilaisjoukkueen tasoa. Pelaajia haastetaan koko ajan parempaan suoritukseen, valmennus tekee sitoutuen ja heittäytyen kaikkensa joukkueen eteen ja meidän tekemisemme pitää olla samalla tasolla.”

“Jokainen kilometri on ollut ajamisen arvoinen ja vaikka jokainen mutka Leppävirran ja Jyväskylän välillä on tuttu, niin jokainen työtunti tuntuu lyhyeltä ja Jyväskylä on todella lähellä, tämä on meidän KaDy - perheemme”, miettivät joukkueenjohtajat. “Kyllä pelaajien seuraavilla palautteilla ja kommenteilla on helppo uskoa tekemiseemme ja jatkaa kohti tulevaa.”

”Täytyy kyllä sanoa, että ennen tätä kautta en tiennyt, että joukkueenjohdon homman voi tehdä tuollaisella lämmöllä millä te sen teette.”

” Te teette niin paljon joukkueen eteen, ettei mitään järkee. Kiitos kuuluu teille!”

”Me ei kyllä kerrota kenellekään muulle miten hyvää huolta meistä pidetään, haluavat vielä muutkin pelaamaan meille ;-) ”

Pukukoppi valmiina pelaajille ennen peliä.

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.