KaDy uraauurtavaan yhteistyöhön - Citius, Altius, Fortius!
1.4.2020 3:12 Uutiset / Jaoston pääsivusto

KaDyn vastustajilla onkin ensi kaudella tietäminen, kun otteluissa neuvonpito pamlataan latinaksi.

Kampuksen Dynamo ja mesenaattiyhdistys Suomen Ateena ry, joka kuuluu kansainväliseen Pro Sporteres et Cultures -portfolioon ovat sopineet ainutlaatuisen yhteistyösopimuksen. Urheilua- ja kulttuuria tukeva yhdistys on hakenut Suomesta urheilutoimijaa, joka lähtisi pitämään latinan kieltä käytössä ja hengissä myös urheilun puolella.

Markkinointipäällikkö Jussi Väisästä ja rahastonhoitaja Soile Juntusta uusi sopimus hymyilyttää teams-etähaastattelussamme, joten selvästikään seura ei jää nuolemaan näppejään.

MItä mieltä porukat ovat uudesta sopimuksesta Jussi?

"Quot homines tot sententiae: suus cuique mos. Tai siis anteeksi, tuo tahtoo jo jäädä päälle! Mielipiteitä on tällä hetkellä vielä niin monta kuin henkilöitäkin. Kyseessä on uusi asia ja muutos."

Joukkue tulee siis käyttämään latinaa harjoittelu- ja ottelukielenä. Tästä myös joukkue ja seura kokee hyötyvänsä, koska suomi on riittänyt kryptaukseen UEFA -peleissä ja riittää jatkossakin, mutta nyt halutaan nostaa salauksen tasoa myös tiukentuvaan Futsal-Liigaan.

Vasko Vujovicilla sattuikin olemaan hyvät pohjat Montenegron kouluajoilta ja se ei muodostunut ongelmaksi. Pelaajasopimuksiin on uuden kielen opinnot lanseerattu sisään, ja web-kursseilla oppiminen tulee olemaan nopeaa.

Joukkueenjohto on myös innoissaan uudesta mausteesta toimintaan.

"Opinnot ovat meillä jo hyvässä vauhdissa. Nyt on ollut hyvin aikaa opiskella kotona.", heläyttävät tehojojoduo Kirsi Nummela ja Anu Kangas-Happonen.

Toimittaja yrittää olla nokkela ja kysyy vielä jojoilta ainoan latinaksi osaamansa kysymyksen: "Quo Vadis, Kady?" "Ad Astra!", pamauttaa jojokaksikko vastaukseksi yhteen ääneen ja nauraa makeasti. Mitäpä tähän enää voi todeta, kyllä KaDyssa tiedetään mitä tehdään!

Huomio fanit! Illud Admirator!

Faneille Ave!-tervehdys on jo tuttu, mutta myös kannustushuutojen edellytetään ensi kaudesta alkaen siirtyvän uuteen kieleen! Ottakaa Samu Kytölään yhteyttä opintoväylien löytämiseksi.


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Joulukuu   »
Kategoriat