Maajoukkue Portugalissa ison haasteen edessä – Lintula uskoo MM-kisapaikkaan
30.1.2020 17:17 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Lassi Lintula uskoo Suomen selvittävän tiensä MM-kisoihin kiperästä Elite Round -lohkosta.

Futsalin miesten MM-karsinta (UEFA)

Elite Round (16 parasta maata)

Póvoa de Varzim, Portugali

to 30.1. – su 2.2.2020


Ottelut (Suomen aikaa)

to 30.1.

19.30 Italia – Suomi

(22.30 Portugali – Valko-Venäjä)

pe 31.1.

(19.30 Valko-Venäjä – Italia)

22.30 Portugali – Suomi

su 2.2.

16.00 Suomi – Valko-Venäjä

(19.00 Italia – Portugali)

Otteluhalli: Pavilhão Desportivo Municipal da Póvoa de Varzim


Miesten futsalmaajoukkue matkusti maanantaina 27.1. Portugaliin futsalin MM-karsinnan Elite Round -turnaukseen. Euroopan (UEFA:n) MM-karsinnasta kierrokselle on selvittänyt tiensä 16 parasta maata, joten Suomen saavutus on historiallisen kova jo tässä vaiheessa.

UEFA:n MM-karsinnan Elite Round pelataan turnauksina neljässä lohkossa, jossa jokaisessa on neljä maata. Lohkovoittajat selviytyvät suoraan Liettuassa syys-lokakuussa pelattavaan MM-lopputurnaukseen. Lisäksi lohkojen kakkoset jatkavat playoff-vaiheeseen pelaamaan kahdesta viimeisestä MM-lopputurnauspaikasta.

UEFA:n kokonaiskiintiö futsalin MM-kisoihin on siis kuusi parasta maata + isäntä Liettua. Kokonaisuudessaan MM-kisat (FIFA Futsal World Cup 2020) pelataan 24 maan kesken.

Suomen päävalmentaja Mićo Martićilla on runsaasti kokemusta Italiasta, missä hän pelasi omalla ammattilaisurallansa. Martić nimesi MM-karsintajoukkueensa Eerikkilässä pidetyn kolmipäiväisen valmistautumisleirin jälkeen. KaDysta mukana pelaajalistassa ovat Sergei Korsunov sekä debyyttikauttaan seurassa pelaavat Lassi Lintula ja Teemu Lukkari. KaDyn kapteeni ja maajoukkueen monivuotinen ykkösketjun tukipilari Mikko Kytölä on mukana taustahenkilönä puolella, sillä hän toipuu vielä jalkaleikkauksesta.

KaDyn kahden edelliskauden Suomen mestareista ovat mukana myös maalivahti Juha-Matti Savolainen (MNK Crnica, Kroatia) sekä kenttäpelaajat Jukka Kytölä (Kaos Mantova Calcio a 5, Italia), Jani Korpela (BTS Rekord Bielsko-Bia?a, Puola) ja Miika Hosio (ilman seuraa).

22-vuotias Lassi Lintula on innoissaan haasteen alla:

“Hyvät, odottavaiset fiilikset on; kiva päästä vihdoin iskemään askiin. On jo pidemmän aikaa keskitytty Italian pelaamiseen, se on meidän eka ottelu, meidän päävastustaja. Siitä pitäisi heti kairata pisteitä”, Lintula kertoo futsalmaajoukkueen facebook-sivuilla videohaastattelussa.

“Puolustetaan hyvin ja pidetään ‘kaveri’ nollilla; eiköhän sieltä silloin pisteitä tule. Tavoite on tietysti mennä mm-kisoihin!”, 21 maaottelua aiemmin pelannut Lintula päättää.

Lisätietoa:

Palloliiton futsalsivusto: https://www.palloliitto.fi/ottelut-ja-sarjat/futsal

Futsalmaajoukkueen facebook: https://www.facebook.com/Suomenfutsalmaajoukkue/


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Marraskuu   »
Kategoriat