ENNAKKO: KaDy sunnuntaina Akaassa suuren haasteen edessä
29.9.2019 13:26 Uutiset / Jaoston pääsivusto

KaDy matkustaa sunnuntaina Toijalaan haastamaan Akaa Futsalin.

Futsal-Liiga
1. ottelukierros*
Toijalan mtt
su 29.9. klo 15.00


Akaa Futsal – Kampuksen Dynamo


*) KaDylle jo runkosarjan 2. ottelu

Suora lähetys: https://futsal-liiga.tv/index.php/miehet/akaa-futs...

Futsal-Liigan avausviikonloppuna varaslähtö otettiin Jyväskylässä, kun Kampuksen Dynamo ja Liikunnan Riemu pelasivat Jyväskylän jäähallissa odotetun “derbyn”. KaDy oli ennakkoasetelmien mukaisesti vahvempi ja vei paikallisottelun nimiinsä puhtaasti 5–0 (4–0) Futsal-Liigan ennätysyleisön (1310) edessä. KaDylta maalinteossa onnistuivat Markus Rautiainen, Sergei Korsunov (2) ja Lassi Lintula.

Sunnuntaina pelataan täysi liigakierros ja muutkin kymmenen liigajoukkuetta avaavat kautensa. KaDy matkaa pahimpaan mahdolliseen paikkaan eli Toijalan monitoimitalolle, jossa kahden edellisvuoden SM-hopeamitalisti Akaa Futsal (ex- Leijona Futsal) janoaa hallitsevan Suomen mestarin päänahkaa.

Sergei Korsunov, Petri Grönholm ja Mikko Kytöllä viime kauden finaaleissa.

Joukkueilla on runsaasti yhteistä lähihistoriaa, sillä KaDy voitti kahtena edelliskeväänä Leijonan Futsal-Liigan finaalisarjoissa: keväällä 2019 puhtaasti voitoin 3–0 ja keväällä 2018 voitoin 3–1. Suurin osa seitsemästä finaalista olivat kuitenkin hyvin tasaisia ja loppuun asti jännittäviä kamppailuita. Samoin joukkueiden viimeaikaiset runkosarjakohtaamiset ovat olleet tasaväkisiä. Keväällä 2017 KaDy lisäksi pudotti Leijona Futsalin välierissä voitoin 3–2, mutta Leijona sai revanssinsa kevään 2019 Cup-välierissä sekä elokuussa 2019 Supercupin finaalissa. Tuon tuoreimman kohtaamisen jo Akaa Futsalin nimellä operoinut leijonalauma vei selvästi 3–6 Dynamon kärsiessä sekä puolustuspään virheistä että hyökkäysten tehottomuudesta.

Vaihtuvuutta on ollut molemmissa leireissä, mutta KaDyn pelaajamenetykset (mm. Savolainen, Korpela, Parente, Radin) ovat olleet kriittisempiä. Akaa Futsal on saanut lähteneille pelaajille (mm. Jussila, Hurme) kokeneet ja pätevät korvaajat (mm. Intala, Lahtinen) ja muutenkin säilyttänyt runkonsa Dynamoa paremmin, joten Akaa lähtee paremmista lähtökohdista syyskierrokselle. Toki KaDynkin uudet hankinnat (mm. Lintula, Väinälä) ovat kiistatta pelimiehiä, joista moni on jo osoittanut tasonsa liigaympyröissä usean vuoden verran.
Joka tapauksessa Toijalan sunnuntai-iltapäivässä nähdään kovatasoinen ja sähköinen ottelupari, jonka voittaja ottaa varmasti tukevan henkisen otteen liigan kärkipään kilpajuoksussa.

Dynamo-kapteeni, maajoukkuemies Mikko Kytölä kommentoi lauantain avausottelua maltillisesti:

Ei mikään spektaakkeli. Pallottomien liikkeet ovat vielä hakusessa ja pelin tempo oli varsin hidasta. Mutta prosessi on vasta alussa, ja voitto nollapelillä tietenkin tyydyttää.

Paljon ollaan liikahdettu eteenpäin siitä, kun kesällä aloitettiin, ja se on tärkeintä. Nyt maltilla ja optimistisesti kohti tulevaa.


Ottelu lähetetään suorana lähetyksenä klo 15.00 Futsal-Liiga-tv:ssä.

KaDy vs. Akaa Futsal / Leijona Futsal / Kylve kautta aikojen (Cup, Liiga, Supercup)
32 ottelua: 23 voittoa, 9 tappiota (maaliero 150–97)   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Kesäkuu   »
Kategoriat