21.04.2019 ENNAKKO: 3. finaali - kotivoitolla mestaruus!
31.7.2019 17:38 Uutiset / Jaoston pääsivusto

3. finaali - kotivoitolla mestaruus!

21.04.2019

kady-logo300px.pngleijona_logo.jpg

Futsal-Liigan 3. finaali

KaDy - Leijona Futsal

Maanantaina 22.4.2019 klo 14.45

Monnari, Jyväskylä
Lippujen hinnat (ennakko/normaalihinta)
Aikuiset 12 €/14 €
Alennusryhmät 6 €/7 €

Liput Zupticketistä

Facebook-tapahtuma

Niin kuin futsal-kansa tietää, Dynamolla on maanantaina tilaisuus napata toinen peräkkäinen Suomen mestaruus. Keskiviikkona ja perjantaina pelatut finaalisarjan ensimmäiset ottelut päättyivät tiukkojen tilanteiden ja jatko-otteluiden jälkeen KaDylle, ja kun valtakunnan futsal-herruus ratkotaan paras viidestä -periaatteella, kotiyleisö pääsee jännittämään pääsiäisenä toden teolla! Ja mikäli Leijona voittaa, sarja venyy sunnuntaille Iittalaan ja tarvittaessa vapun yli, jolloin mahdollinen vitospeli pelataan Jyväskylässä.

Ennakkoasetelmat

…ovat herkulliset. Sekä KaDy että Leijona Futsal ovat ilman muuta lajin kirkkainta kotimaista kärkeä. Joukkueet kohtasivat vuosi sitten finaaleissa, ja KaDy otti kauan kaivatun mestaruuden neljännessä ottelussa. Tänä vuonna Dynamo varmisti runkosarjassa turvallisen tuntuisen kaulan haastajiinsa, mutta niin vain Leijona pääsi tasapisteisiin ja jäi toiseksi vain maalierolla. Tähän johti Dynamon runkosarjan lopun notkahdus ja LeiFin hieno voittoputki, joka venyi pudotuspeleissä 19 ottelun mittaiseksi.

KaDy-LeiF_FF4_Bimbo_laukoo.jpg

Jani "Bimbo" Korpela laukoo arkistokuvassa kohti LeiF-maalia.

Molemmilla joukkueilla on tiettävästi jalkeilla koko rosteri. Dynamon Newton Jr. palasi pelikiellon jälkeen kokoonpanoon 2. otteluun ja irrottikin kahteen kertaan bussilastilliselta kannattajia ”Nyyti! Nyyti!” -huudot. ”Juppis” Savolainen on pelannut maalilla huikean kevään, ja pudotuspelien alla joukkueeseen liittynyt David Parente on osoittautunut todella arvokkaaksi lisäksi joukkueelle. Savolainen, Mikko ”Komik” Kytölä ja Jani ”Bimbo” Korpela kävivät välillä pelaamassa upeat pelit Espanjaa vastaan ja jatkoivat sitten kamppailua mestaruudesta – maajoukkuemiehistä ”Sege” Korsunovilta jäi tämä kokemus välistä. Kristijan Radin näytti ensimmäisessä finaalissa voittamisen taitoa ja takasi soolomaalillaan finaalisarjalle suotuisan alun. Isoja minuutteja pelaavan kuusikon lisäksi parketilla on nähty Tero Intalaa, Arash Muridiyazdia ja etenkin Joona Valkamaa.

Leijonan miehistössä varsinkin pitkän linjan maajoukkuepelaaja Juhana Jyrkiäinen on esitellyt osaamistaan; ”Juten” kolme finaalimaalia ovat syntyneet lähietäisyydeltä sivurajapotkujen jälkeen. Pudotuspelien pistepörssin ykkönen Petri Grönholm rankaisi KaDy-puolustusta niin ikään sivurajatilanteesta. Rauhalliset ja taitavat Dušan Milojević ja Jovan Stanković ovat rakennelleet KaDy-päätyyn tukun vaarallisia tilanteita, mm. kapteeni Jussi Nyströmin säestyksellä.

KaDy-LeiF-17.4.2019-vaantoa_kuvaMarkkuLeppapuisto-510px.jpg

Ensimmäisen finaalin vääntöä. Kuva Lebbiz Productions

Seuraa tätä

…KaDyn puolustuspeliä ja staminaa, nimittäin. Pääosin kuudella kenttäpelaajalla Leijonan kahdeksaa vastaan operoiva Dynamo on ollut ensimmäisissä finaaleissa hetkittäin melkoisessa paahteessa, mutta pystynyt peittämään vedot ja ohjaamaan pelin vähemmän vaaralliselle sektorille. Prässin alta pääseminen ja pallollinen peli on kuitenkin ollut vaikeaa, ja vastustaja on saanut määrätä tempon. Vauhdikas peli on käynyt Leijonankin voimille, ja kahdesti on käynyt niin, että Leijonan virta on käynyt vähiin jatkoajalla.

Maaleja on tehty kummassakin päädyssä erityisesti erikoistilanteista. Niiden puolustaminen onkin kriittisessä roolissa.

Nähtäväksi jää, noudattaako kolmospeli samaa kaavaa vai onnistuuko Leijona rikkomaan KaDyn puolustuspelin tai KaDyn Leijonan prässin. Kahtena edellisenä keväänä KaDylla on ollut tilaisuus katkaista finaalisarja kotona; toissa vuonna nurkkaan ahdistettu Sievi vei lopulta mestaruuden kolmella voitolla, vuosi sitten KaDy ratkaisi lopulta Iittalassa nelospelin jatko-ottelussa. Kotivoitto totisesti maistuisi yleisölle, mutta helpolla sitä ei saavutettane – aiemmatkin pelit olisivat voineet kääntyä vastustajalle.


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Tammikuu   »
Kategoriat