26.09.2018 KaDyn kausiennakko Futsal-Liigaan 2018-19
30.7.2019 15:22 Uutiset / Jaoston pääsivusto

KaDyn kausiennakko Futsal-Liigaan 2018-19

26.09.2018

Aiempien syksyjen tapaan KaDyn nettitoimitus on kasannut kausiennakon viikonloppuna käyntiin pyörähtävän Futsal-Liigan voimasuhteista.

Edelleen vahvistuneita kevään finalisteja KaDya ja Leijona Futsalia uumoillaan jälleen sarjan kärkipäähän, ja vakimenestyjät Ilves, GFT ja SoVo ovat selviä haastajia, mutta Dynamoa edeltäneen mestarijoukkue Sievin tilanne on toistaiseksi hankalampi hahmottaa. Pudotuspelipaikasta kamppailevat FC Kemi, PP-70 ja etenkin Mad Max, mutta sarjanousijoilla Tervareilla ja JoSePalla on hyvät saumat haastaa ounasteltu keskikasti. Kaudenaluskaavailuissa PJK:n rooliksi jää taistella paikasta putoamiskarsintaviivan paremmalla puolella.

Ennakon teksti ja näkökannat tulevat KaDyn liigajoukkueen ja joukkueenjohdon ulkopuolelta. Joukkueet ovat aakkosjärjestyksessä.

Suomen Palloliitto perehtyy kattavammin jokaisen liigajoukkueen tilanteeseen tällä viikolla nettisivuilleen ilmestyvässä juttusarjassa.

FCKemilogo.JPGFC Kemi

Pohjoisessa uskotaan nurkumatta työntekoon, ja kemiläiset kävivät hakemassa kauden alla kokemusta seurajoukkueiden PM-turnauksesta saakka. Menetti muutaman tärkeän pelaajan Ouluun, mutta Kalle Huuskon akatemia tuottaa uusia tekijöitä ja heti syksyllä nähtäneenkin toimissa alle 18-vuotiaita kemiläisiä liigadebytantteja. Kahdella edelliskaudella selvinnyt puolivälieriin ja kamppailee nytkin viimeisistä sinne oikeuttavista runkosarjan sijoituksista.

gft_logo.pngGFT

Espoossa on jääty kahtena kautena perättäin mitalipelien ulkopuolelle, ja paluuta terävimpään kärkeen haetaan nyt puikkoihin palaavan, maajoukkueestakin tutun valmentaja Ville Sihvosen johdolla. Vaativa Sihvonen lupaa ”Geftin” olevan ilkeä vastustaja, eikä sarjan suurimpiakaan suosikkeja vastaan lähdetä kumartelemaan. Pelaajistosta löytyy niin eturivin maajoukkuemiehiä kuin rutinoituneita liigajyriä, joten GFT:n voi perustellusti lukea viime kauden finaalikaksikon ykköshaastajaksi.

Ilves FSilveslogo.png

Vuodet vierivät, mutta Tampereen keltavihreät jatkavat lajilegenda Antti Teittisen opeilla. Viime kaudella nähtiin välähdys vanhaa Ilvestä, sillä joukkue oli parhaimmillaan pudotuspeleissä ja edistys palkittiin pronssimitaleilla. Pelaajalistalta löytyy Teittisen ohella edelleen muutama muukin vanha mestari, mutta kuluneen kesän tärkein sopimusuutinen Ilves-leirissä oli ilman muuta Lassi Lintulanjatkopaperi. Rinki vaikuttaa leveähköltä ja tasalaatuiselta, tamperelaisilla on hyvät mahdollisuudet runtata runkosarjassa neljän joukkoon.

Josepa_logo1.jpgJoSePa

Joutsassa korjattiin keväällä vuosien työn maukkaat hedelmät, kun liigapaikka vietiin Riemulta keskisuomalaisten välisissä karsinnoissa. Nousun lunastanut pelaajarunko jatkaa ja levennystä siihen on tullut useamman KaDy-taustaisen pelaajan myötä. Markus Rautiaiselta odotetaan maaleja, Jesse Kalliokoskelta muun muassa kulmikkuutta. Sarjanousijan arki on usein kivinen, mutta JoSePa on jauhottanut asiantuntijoita ennenkin, joten kaiken onnistuessa mahdollisuudet pudotuspeleihin ovat olemassa.

KaDykady-logo300px.png

Pitkään saalistettu mestaruus saatiin viimeinkin Jyväskylään, ja valmentaja Vasko Vujovićnostanee joukkueen vaatimustasoa entisestään asemien säilyttämiseksi, sillä luonnollisesti vain pokaalit kelpaavat kotimaan kentiltä. Muutamia olennaisia muutoksia pelaajistoon on tullut ja serbialainen kärkihankinta Kristijan Radin on näyttänyt jo euro-otteluissa olevansa mies paikallaan takomalla isoja osumia. Jani Korpela on mahdollisesti koko sarjan paras pelaaja, ja nuoren miehen osaamista liigaparketeilla kannattaa seurata, nyt kun se on vielä mahdollista.

leijona_logo.jpgLeijona Futsal

Akaan ylpeys naulasi hopeakauden jälkeen joukkueen nopeasti kuntoon. Muutama veteraani lopetti, ja sisään saatiin huippulupauksia Pirkkalasta sekä varsinaisena nimivärväyksenä Ilveksen ja maajoukkueen Juhana Jyrkiäinen. Leijona on päässyt mitalimenestyksen makuun, joten oletettavasti ainoastaan mestaruus kelpaa tavoitteellisesta ja pitkäjänteistä työtä tekevälle organisaatiolle ensi keväänä.

Mad Maxmadmax.jpg

”Mäxeillä” on allaan hyvä kausi, sillä koskilaiset etenivät sarjanousijana puolivälieriin saakka. Espanjalainen pelaajavalmentaja Alex osoittautui erinomaiseksi värväykseksi, ja joukkueeseen on ollut pelaajamarkkinoilla pientä vetoa. Somerolta saapuneet Mikko Matinaro sekä maalivahti Jukka Saari tuovat muassaan kovaa liigarutiinia. Viime kauden kehityksensä nojalla Mad Max on vahva kandidaatti pudotuspeleihin.

PJK_logo.pngPJK

Pirkkalan joukkueen iskukyvyn arviointi on seuran vähäisen uutisoinnin johdosta hankalaa. Tiedossa on, että nuoret timantit Kasper Kangas ja Timi Litmanen ovat vaihtaneet Leijonan paitaan, samoin tiedetään tappiotulos Liittocupin ottelusta Mad Maxia vastaan. Kaiken kaikkiaan liigan alempi keskikasti vaikuttaa aiempia kausia tasaisemmalta ja ehkäpä laadukkaammaltakin, joten tätä vasten arvioiden ei Pirkkalaa rohkene ainakaan kahdeksan joukkoon odotella.

PP-70PP-70.jpg

Henri Hytösen luotsaamat länsitamperelaiset jatkavat konstailemattomalla linjalla ja harjoitusotteluista on saatu aivan lupaavia tuloksia. Kapteeni Markus Säde jatkaa suuressa roolissa, mielenkiintoisena uutena pelaajana on mukaan tullut Sievissä kaudella 2017 kultaa voittanut Riku Partala. Pudotuspeleihin ”PeePee” ei ole edelleenkään liigataipaleensa mittaan yltänyt, olisiko nyt aika yllätykselle, vaikka pelaajalista on kenties päävastustajiansa ”nimettömämpi”, jos näin voidaan sanoa?

Sievi_FS_logo.pngSievi Futsal

Vuosien 2015–17 Suomen mestarin tilanne vaikuttaa tätä kirjoittaessa (26.9.) mysteeriltä. Useampi monivuotinen kovan luokan runkomies on edelleen vailla uutisoitua sopimusta, jalkapallokauden venyminen asettaa haasteita ja harjoitusottelussakin on tullut takkiin Ykkösessä pelaavilta Monkuloilta. Mikäli tutut tykit enimmiltä osin jatkavat, tunkee Sievi väkisin mitalipeleihin. Jos taas jatkosopimuksia ei kuulu, valuu runkosarjasijoitus heikoimmaksi vuosikausiin. Kummassakin tapauksessa suuren osan viime kaudesta toipilaana menettänyt maalivahti Miika Toivola on joukkueen tärkein elementti.

SoVosovo_futsal_logo.png

Somerolla joudutaan tulemaan tulevalla kaudella toimeen ilman virtuoosimaisen Arber Istrefin tehoja. Huipputaitoa porukasta tulee edelleen löytymään, ja erinomaisesti peliä tasapainottavan Valdrin Seferin rooli kasvaa entistä merkittävämmäksi. Muutama uusi pelaaja liigatasolle on jälleen löydetty jalkapallon puolelta, ja etenkin Valdrin Rashica on tehynyt hurjaa jälkeä harjoitusotteluissa. Kovan potentiaalin ryhmässä on särmää, jota on tullut valmennuksen puolelle uutena jäsenenä hiomaan myös GFT-legenda Janne Laine.

tervarit.pngTervarit

Liigan perinneseuroihin lukeutuvat Tervarit tulivat vuodessa takaisin Ykkösestä ja tulevaisuus Oulussa näyttää lupaavalta, sillä ringissä on kosolti nuoria kasvoja. Kentällä suurinta vastuuta kantaa toki kokeneempi katras, etunenässä Juho Väinälä. Kemistä saatiin houkuteltua lisävoimaa rosteriin, ja Paavo Jokiselta voi jo odotella läpilyöntiä liigaeliittiin. Ikinuori Juho Keskinen jaksaa ja jatkaa yhä vaan tolppien välissä. Viimeisistä pudotuspelipaikoista tultaneen käymään tasainen kilpajuoksu, johon myös Tervarit osallistuu.


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Kesäkuu   »
Kategoriat