03.09.2017 Maajoukkueelle kolme komeaa voittoa Kroatiassa
29.7.2019 11:57 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Maajoukkueelle kolme komeaa voittoa Kroatiassa

03.09.2017

Suomen futsalmaajoukkue oli voitokas Kroatian Ivanić-Gradissaviikonloppuna pelatussa kansainvälisessä turnauksessa.

Perjantaina Suomi (FIFA-ranking 38.) sai maajoukkueen historian (19982017) aikana ensimmäisen ei-eurooppalaisen vastustajansa; vikkelillä jaloilla vaikutuksen tehnyt Kiina (FIFA-ranking 55.) kaatui pienten alkuhankaluuksien jälkeen maalein 51 (21). Maaliverkkoja heiluttelivat kapteeni Panu Autio kahdesti, Jukka Kytölä ja Jarmo Junno. Yksi Suomen maaleista oli Kiinan oma maali.

Lauantain turnausottelu ei ollut virallinen maaottelu, sillä vastassa oli kroatialainen kokoelmajoukkue. Suomi voitti tämänkin ottelun 51. Maalintekoon ehättivät Suomi-futsal-ikoni Aution lisäksi Mikko Kytölä, Arber Istrefi, Henri Heikkilä ja uusin Italian-ammattilaisemme Miika Hosio.sege2016-17.jpg

Sunnuntaina Suomi kohtasi erittäin tutun vastustajan Unkarin (FIFA-ranking 33.). Suomi oli voittanut vahvan futsalmaan Unkarin aiempina vuosina vain kerran 15 ottelussa juuri joukkueiden edellisessä mittelössä Salossa 2015 mutta Kroatiassa "Saliharreilta" meni kaikki nappiin. Lopputulos oli peräti 41; maalintekijät olivat Hosio (2), Autio ja Iiro Vanha.

Suomelta puuttuivat matkasta kokonaan tamperelaista Ilves FS:ä edustavat pelaajat, sillä Ilves osallistui samanaikaisesti kovaan kansainväliseen seurajoukkueturnaukseen Puolan Wroc?awissa.

KaDylaisista Kytölän veljekset ja Sergei Korsunov (kuvassa) urakoivat isolla vastuulla. Jani Korpela sairasteli pari päivää, mutta pelasi sunnuntain ottelussa. Juha-Matti Savolainen oli kolmesta maalivahdista torjuntavuorossa niin ikään sunnuntaina.

Kotimainen liigakausi alkaa lauantaina 23. syyskuuta.


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Toukokuu   »
Kategoriat