17.04.2017	RAPORTTI: Leijona nurin isoin numeroin
SeuraJulkaistu: 25.07.2019 00.00

17.04.2017 RAPORTTI: Leijona nurin isoin numeroin

17.04.2017

Toinen välierä päättyi KaDyn voittoon Leijona Futsalista makoisin lukemin 7–2 (1–2). Peli kulki varsin mukavasti Dynamon määrätessä tahdin, mutta tasaisemmatkin lukemat olisivat olleet aivan mahdolliset, sen verran tiukasti Serbian maajoukkuemies Dušan Milojevićinjohtama akaalaisnippu pelasi osapuilleen 35 minuuttia.

Jo ensimmäisellä jaksolla Dynamo loi enemmän paikkoja. Liekeissä pelanneen Pol Viadan loukattua pahan näköisesti polvensa KaDy-puolustus kuitenkin nukahti hetkeksi ja LeiF käytti tilanteen hyväkseen, samoin kuin Dynamon epäonnisen pallonmenetyksen omalla alueella.

sege2016-17.jpgLeijonan taukojohto ei kuitenkaan jäänyt voimaan, siitä piti huolen mm. upean paluun tehnyt Sergei Korsunov (vas.). ”Sege” palasi otteluun kärsittyään puolivälierissä saamansa pelikiellon. Kahden pleijaripelin lisäksi hän missasi loukkaantumisen vuoksi Romanian EM-karsinnat, joissa Suomi putosi täpärästi jatkosta. Loukkaantumisesta ei nyt näkynyt jälkeäkään. Avausmaaliin Sergei hankki ”Komik” Kytölälle paikan haastaen laidassa ja syöttäen takatolpalle. Kun toinen jakso oli vanhentunut kaksi minuuttia, ”Kajuk” Kytölä antoi kulmaluupin, jonka ”Sege” tälläsi ilmasta pitseihin. Ja vaikka hänen toinen maalinsa – tyhjiin kaksi minuuttia ennen summeria – olikin ”vain” johdon kasvattamista lukemiin 5–2, viimeistään se mursi Leijonan selän. Kahden maalin takaa-ajoon kaksi minuuttia riittää pelin sujuessa aivan hyvin; nyt vieraat eivät enää nousseet haastamaan.

Voitto luo luottamusta kolmanteen välierään, joka pelataan keskiviikkona Akaassa. Se myös merkitsee, toinen joukkue – keskiviikon voittaja – voi katkaista sarjan perjantaina Jyväskylän Monnarilla. Tervetuloa sankoin joukoin!

Tilastot, tarkempi raportti, Mikko Kytölän kommentit ja ottelukuvia löytyvät täältä.