26.02.2017 RAPORTTI: Viikonlopun toinen vierasvoitto: Ilves kaatui lukemin 2-4
25.7.2019 10:28 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Viikonlopun toinen vierasvoitto: Ilves kaatui lukemin 2-4

26.02.2017

KaDyn Pirkanmaan-turnee kääntyi nappisuoritukseksi: lauantain Leijona-voiton päälle KaDy-hirviö nappasi vielä Ilveksen nahan tämän kotiluolassa. Suvereenin pelin jälkeen taululla olivat lukemat 2–4, jotka vastasivat hyvin play off -henkisen väännön tapahtumia.

Voiton myötä mahdollisuudet runkosarjan 4. sijaan ja pudotuspelien kotietuun elävät, mutta ennen kaikkea viikonloppu osoitti, että KaDy-hirviö pystyy haastaamaan minkä tahansa liigajoukkueen.

ilves_kady_260217_bimbo_pol_sege_LEO_HYNNINEN.JPG

Väkivahvaa vääntöä: Jani Korpela, Pol Viada ja Sergei Korsunov. Kuva: Leo Hynninen

Voiton arkkitehtina hääri Mikko Kytölä, joka viimeisteli itse kaksi maalia ja tarjoili syötön parketeille palanneen Sergei Korsunovin 1–4-osumaan. Muita onnistujia oli koko Dynamo-rosterin laajuudelta, mutta erityisesti väännön voi katsoa ruumiillistuneen viime kaudella Ilves-paidoissa pelanneisiin Mikko Takalaan ja Jani Korpelaan.

Ensimmäisen puoliajan maaleista vastasivat ”Komik” Kytölä sivurajakuviosta ja Jesse Kalliokoski, joka rouhi Jussi Kaihlajärven maalin edustalle pudottaman pallon verkkoon. Tamperelaisten brassivahvistus Rafael Giorgio kavensi kuitenkin miltei saman tien tilanteeksi 1–2. Jälkiviisaasti voi todeta, että Ilveksen selkäranka notkahti viimeistään toisen puoliskon ensimmäisellä minuutilla, kun Jukka Kytölä stoppasi keltapaitojen ensimmäisen hyökkäyksen ja vapautti ”Komikin” ja ”Bimbo” Korpelan pahantekoon. Tämän jälkeen nähtiin vielä ”Sege” Korsunovin tyylikäs joskin hitusen puolustuksen ponnettomuuden piikkiin menevä osuma ja Ilves-konkari Timur Inapshban kavennus 5 vs. 4 -pelillä.

Pelaaja-valmentaja M. Kytölä kommentoi Ilves-kohtaamista tuoreeltaan:

Kuuden pisteen vierasviikonloppu tosi vaikeista vastustajista nostaa varmasti joukkueen työmoraalia. Viimeaikaiset yhteiset palaverit sekä keskustelut joukkueen identiteetistä ja mahdollisuuksista näyttävät ajaneen asiansa ja olemme ottaneet yhden askelen eteenpäin.

Valmentajana olen tosi tyytyväinen, että niin moni pelaaja antoi oman panoksensa kentällä viikonloppuna. Jesse ja Roisto [Takala] ovat nousseet tyylikkäästi esiin, ja Bimbosta [Korpela] on kuoriutunut puolustuspelin todellinen päällikkö.

Ottelun tilastot ja raportti löytyvät täältä.


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Syyskuu   »
Kategoriat