11.11.2016 ENNAKKO: Ilves vieraille isänpäivänä
19.6.2019 16:04 Uutiset / Jaoston pääsivusto

ENNAKKO: Ilves vieraille isänpäivänä

11.11.2016

Futsal-Liiga

su 13.11.2016 klo 19
Monnari, Jyväskylä

Liput:
Aikuiset 8 € (isät ilmaiseksi!)
Alennusryhmät (opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, varusmiehet) 5 €

Otteluisäntä: OP Keski-Suomi

OP_Keski-Suomi_4v_vasen.jpg

Lippuetu -50 % OP:n omistaja-asiakkaille tässä ottelussa.

Facebook-tapahtuma

HOX! Perjantaina 11.11. KaDyn kausikortillla tai #derbyjkl-lipulla vapaa sisäänpääsy Jyväskylä Basket Academyn otteluun; vastaavasti JBA:n perjantain ottelulipulla tai kausarilla sisäänpääsy KaDy–Ilves-peliin. Kaikki peliin, Jyväskylä!

kady-logo300px.pngilveslogo.png

Isänpäivänä Monnarille saapuu tuttuakin tutumpi vieras, Ilves FS Tampereelta. Ottelua voi hyvin kutsua klassikkokohtaamiseksi. Vastakkain asettuvat heti sarjan kärkikolmikon taakse asemoituneet joukkueet, joista kummallakin on täysi potentiaali pelata itsensä keväällä finaaliin saakka.

Dynamolle kyseessä on kauden seitsemäs liigapeli, Ilvekselle peräti yhdeksäs.

bimbo2016-17.jpg

Kilpakumppanien välillä käydyn pelaajaliikenteen suunta kääntyi kauden alussa, kun KaDy sai takaisin Monnarin yleisön hyvin tunteman Mikko ”Roisto” Takalan ja myös maajoukkueen vakiokasvo Jani ”Bambi” Korpela (oik.) vaihtoi paidan punamustaan.

Odotettavissa on toisensa perin pohjin tuntevien joukkueiden pienten marginaalien kamppailu, josta molemmat haluavat täydet pisteet, mutta jossa pisteiden jakaminen jatkoajalla ei olisi yllätys.

Ennakkoasetelmat

Ilves ja KaDy ovat kohdanneet tällä vuosikymmenellä neljästi pudotuspeleissä: Ilves vei finaalisarjat sekä 2011 että 2012, vuonna 2013 Ilves katkaisi KaDyn etenemisen välierissä, ja vuonna 2015 KaDy teki saman tamperelaisille edeten finaaliin saakka. Joukkueiden edellinen kohtaaminen tammikuussa päättyi Ilveksen 1­–4-vierasvoittoon, ja pudotuspeleissä tupsukorvat etenivät finaaliin ja hopealle saakka.

KaDy-Ilves-13.1.2016-Ara-taistelee.jpg

Arash Muridiyazdin vääntöä viime kauden Ilves-kohtaamisessa.

Dynamon kausi ei ole lähtenyt täydellisesti käyntiin. Kauden alla ennakoissa jyväskyläläiset nostettiin ennakkosuosikkien joukkoon, eikä tässä vaiheessa ole syytä muuta epäillä: pelaaja-valmentaja Mikko ”Komik” Kytölällä on hyvin aikaa saada usealla tärkeällä osasella vahvistunut koneensa pyörimään täysillä tehoilla ennen kevätkierroksen kriittisiä pelejä. Lokakuun lopun GFT- ja PP-70-kohtaamisissa sekä puolustuspää että hyökkäyspeli saatiin kohdilleen, joskin sitten viime viikon täpärä Kemi-tappio katkaisi voittoputken. KaDy-hirviö siis pyrkii takaisin voittokantaan perinteisen vastustajansa kustannuksella.

Ilveksen miehistöä on perinteisesti nähty usein maajoukkueessa. Tänä syksynä dynamolaiset ovat kuitenkin esiintyneet aiempaa suurilukuisempina sinivalkoisissa. Maalivahti Juha-Matti Savolaisen, Kytölän, Korpelan ja KaDy-kippari Arash Muridiyazdin lisäksi kutsun ovat saaneet Sergei Korsunov ja uusimpana Markus Rautiainen, joilta kaikilta voi odottaa näyttöjä Ilvestäkin vastaan.

Viime kaudella Ilves julistettiin – erheellisesti – runkosarjan voittajaksi jo vuodenvaihteen tienoilla. Tänä syksynä eteneminen on ollut rauhallisempaa. Joukkue menetti useita keskeisiä pelaajia kauden alla – Korpelan ja Takalan lisäksi mm. GFT:hen siirtyneen Niko Stenholmin.Lisäksi maaleja perinteisesti paljon sylkenyt Juhana Jyrkiäinen on ollut poissa kokoonpanosta. Plussapuolella Ilves sai Italiasta vahvan brassivahvistuksen: Rafa Giorgio on iskenyt jo yhdeksän maalia. PP-70:stä palannut Simo Martiskainen on niin ikään esiintynyt vahvasti.

Ilves palasi keskiviikkona puhtaaseen voittokantaan napattuaan pisteet paikallisvastustajaltaan, liiganousija ja -jumbo PJK:lta. Dynamon hyökkäyskuviot kenties helpottuvat, kun Ilves-puolustuksesta poistui yhden ottelun ajaksi 107 maaottelun verran kokemusta Jukka-Pekka Torvisen punaisen kortin myötä.

Seuraa tätä

– KaDyn erikoistilannepelaaminen on ollut tällä kaudella tehokasta ja vaarallista – jopa aloituskuviosta on tehty ennätysnopea maali Vaasassa Ruutupaitoja vastaan. Ilveksen puolustus ei kuitenkaan usein nuoku. Molemmat pelaajavalmentajat, ”Komik” Kytölä ja Antti Teittinen, ovat kokeneita maajoukkuekonkareita: kumpi on tällä kertaa juonikkaampi?

rove2016-17.jpg

– Vanhat seurakaverit kohtaavat: Jani Korpela loukkaantui taannoisessa Slovenia-maaottelussa ja saattaa joutua skippaamaan ensimmäisen tilaisuuden pelata vanhaa seuraansa vastaan, mutta ”Rove” Takalalta (vas.) voi odottaa vähintään sataprosenttista panosta. Ilves-leirin puolella Tomi Lahtisen vasuri lienee edelleen dynamolaisten ja miksei Monnarin yleisönkin muistissa, semminkin kun ”Loiske” komeilee hyvillä sijoilla tämänkin kauden pistepörssissä. Kauden aluksi Ilves värväsi Lahtisen ja Kerkko ”Georg” Huhtasen rinnalle vielä yhden KaDy-paidassa liigakannuksensa hankkineen futsalistan: Juho ”Jugo” Mäkiniemi on päässyt hyvin sisään joukkueeseen.

”Komikin” kommentit

KaDy-valmentaja Mikko ”Komik” Kytölä ennakoi, että Ilves kohtaa isänpäivänä sisuuntuneet isännät:

– Ilves on kestomenestyjä ja hieman alisuorittanut näin kauden alkuun kuten mekin. Perinteisesti Ilves on ollut kova puolustusjoukkue ja hyvä prässipelissä sekä erikoistilanteissa. Kemi-pelin jälkeen meidän pelaajat on ollut erittäin kilpailuhenkisiä ja välillä jopa kiukkuisia. Uskon että Monnarilla nähdään reaktio Kemi-tappioon. Kokoonpanosta jää koviakin liigapelaajia katsomoon.

KaDy-hirviö toivottaa tervetulleiksi Monnarin katsomoon sankoin joukoin niin isät, isänmieliset kuin kaikki muutkin.

KaDy vs. Ilves kautta aikain (Futsal-Liiga, Futsal-Cup, Supercup, Nordic Champions Cup):

12 voittoa, 1 tasapeli, 20 tappiota (maaliero 72–98)


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Syyskuu   »
Kategoriat