15.12.2015 ENNAKKO: Monnarilla keskiviikkona tamperelaisvieraita
SeuraJulkaistu: 19.06.2019 00.00

15.12.2015 ENNAKKO: Monnarilla keskiviikkona tamperelaisvieraita

15.12.2015

Futsal-Liiga

ke 16.12.2015 klo 19:00

Monnari

KaDy – PP-70

Liput: 8/5 € (ennakkolippu: Zupticket)

Facebook-tapahtuma

kady-logo300px.pngPP-70.jpg

Futsal-Liiga palaa maajoukkuetauolta ja KaDy saa Monnarin keskiviikkoiltaan tamperelaisvieraita. Alasarjoista komeetan lailla liigatasolle noussut Peli-Pojat-70 ei kuvia kumartele, vaan hakee uskottavin muskelein historiansa ensimmäistä voittoa Dynamosta. Pelikielloista kärsivä KaDy haluaa tappioputkensa katki ennen vuodenvaihdetta – tyylipisteistä välittämättä.

Ennakon yhteydessä julkaistaan viimein myös alkusyksystä KaDysta PP:hen siirtyneen Henri "Enrico" Hytösen jäähyväishaastattelu.

Ennakkoasetelmathuge.jpg

Dynamon syksy on ollut jonkinmoista vuoristorataa. Alkusyksyllä oli kokoonpanovaikeuksia loukkaantumisten ja pelaajapoistuman johdosta; niinpä KaDy viipyili nollakerhossa parin sarjakierroksen ajan. Jukka Kytölänpaluu kokoonpanoon siivitti Dynamon hienoon viiden ottelun voittoputkeen, johon kuului niin rentoja maali-iloitteluja, viime minuuttien venymisiä kuin ”voittomaalikilpailuja”. Myös pelilliseen puoleen oltiin valmennusjohdossa tyytyväisiä. Viimeisen sekunnin kirvelevä tappio keskisyksyn Riemu-derbyssäkäynnisti uuden, tuskaisen nollaputken, joka on tähän asti sisältänyt miltei koomisen Cup-sukelluksen Alastarolla sekä kevään traumojen arkkua availleen Sievi-pelin, jossa KaDy putosi kahden maalin johtoasemasta niukkaan vierastappioon. Maajoukkuetauon aikana kadylaisia (Ikonen, Rautiainen, Huusko (oik.)) on nähty myös farmijoukkue JoSePan riveissä Futsal-Ykkösessä.

Pari voittoa ennätystasaisessa sarjassa ennen joulutaukoa tekisi eetvarttia siipirikolle Dynamolle, semminkin kun paperilla vastaan astelee kiistämättä alemman kastin poppoita. Aiempien keskinäisten kohtaamisten (4 murskavoittoa) perusteella KaDy lähtee suuressa kuvassa PP:tä vastaan ehdottomana suosikkina, mutta kuluvan kilpakauden taipaleita tarkastellessa asetelma muuttuu. Molemmilla joukkueilla on näet syksyn jäljiltä plakkarissa varsin tasainen sarja voittoja, tappioita ja tasapelejä. Yllätyksen saumaa alleviivaavat reilun viikon takaiset Cupin neljännesvälierät, joissa KaDy kyykkäsi piirisarjavastuksen edessä, mutta PP-70 laittoi mahtavan paikallisvastustajansa Ilveksen laulukuoroon numeroin 1–0. Onko vierailla ”suurten päänahkojen” kiintiö yhdelle syksylle jo täysi?

KaDy:lta pelikieltoaan sovittavat kapteeni Kytölä sekä Sievissä ulosajettu Jesse Kalliokoski ­– molemmille jo kauden toinen – mikä tasoittaa puntteja entisestään. Kutkuttavan tasaisista lähtökohdista huolimatta futsalkansa lienee yksimielistä sen suhteen, että Dynamo on yhä ennakkosuosikki, jonka tämä ottelu kotiyleisönsä edessä tulisi hoitaa tavalla tai toisella. KaDy majailee sarjataulukon sijalla 7., kun tamperelaiset löytyvät pari pykälää alempaa sijalta 9. Kumpi tahansa voi parilla voitolla punnertaa joulun alla keskikastin ohi vielä aivan terävimmän kärjen tuntumaan. Jo tavallinen kolmen pisteen voitto heilauttaisi Dynamon suoraan neljä sijaa ylöspäin sarjakolmoseksi – huomattavasti nykyistä sijoitustaan tutummille leveysasteille.

enriqo.jpg"Enrico" Hytönen nykyään Peli-Poikia

PP-70:n taustoissa nähdään myös Dynamossa hankittua futsal-tietotaitoa, sillä Monnarin yleisölle tuttu veräjänvartija Henri ”Enrico” Hytönen muutti kesällä Tampereelle ja siirtyi Peli-Poikien riveihin. ”Enrico” edusti KaDya kolme kautta 2012–15; liigakausina Hytösen vastuu jäi ajoittain vähäiseksi kollega Nippe Laitisen huippuesitysten johdosta, mutta Dynamo-historia muistaa ”Enricoa” pätevien kotimaan parkettiesitysten ohella lämpimästi kaksien opiskelijoiden EM-kisojen ykkösvahtina (Córdoba 2012, Antequera 2013).

Sitkeiden loukkaantumisten johdosta ”Enrico” esiintyy tällä kertaa vain kokoonpanon ulkopuolella. KaDyfutsal.net jututti Enricoa pariin otteeseen syksyn aikana, mutta nettitoimituksen kiireiden keskellä haastattelut näkevät päivänvalon vasta nyt.

– Ave, Enrico! Missä olet tänään? Mitä on tullut elämääsi KaDy Futsalin tarjoaman täyspäiväisen totalitarismin tilalle?

– Ave. Päädyin luokanopettajanopintojeni jälkeen takaisin kotikaupunkiini Manseen. Elämääni on tullut vastuullinen työ lasten ja nuorten liikuttajana Tampereen kaupungin leivissä. Futsal-totalitarismi on vaihtunut hieman toisenlaiseen futsalin toteuttamiseen, mutta ei ole kuitenkaan lipsahtanut anarkismin puolelle. Intohimo lajia kohtaan ei ole hävinnyt mihinkään.

– Siirryit kauden alla Liigassa pelaavaan PP-70:en. Mitkä ovat seuran tavoitteet? Entä mitkä ovat omat tavoitteesi tulevalle kaudelle?

PP haluaa pelata pudotuspelejä tulevalla kaudella. Minun tehtäväni on auttaa joukkuetta kaikin tavoin tämän tavoitteen saavuttamiseksi. Samalla jatkan ammattimaista harjoittelua ja yritän saavuttaa oman huippukuntoni pelaajana, Hytönen paaluttaa.

PP-70 on ehtinyt pelata 8 kierrosta Liigaa ja yhden Cup-ottelun. Paljonko on tullut vastuuta maalinsuulla?

Olen pelannut vain kaksi ottelua Liigaa (6–0-kotivoitto Mad Maxista sekä 4–7-vierasvoitto Ruutupaidoista). Loukit vaivaavat sitkeästi, keskiviikkona Monnarillakin olen siis näillä näkymin mukana vain taustoissa. Vaivoja on ollut useita pieniä, mutta pitkää lepoa vaativia: esimerkiksi kylkiluussa hiusmurtuma ja olkapään nivelsiteiden venähdys.

Virittäydytään hetkeksi menneisyyteen, muistojen bulevardeille. Mitkä ovat parhaita KaDy-muistojasi...?

Viime vuoden fanikulttuurin räjähdysmäinen kehittyminen Jyväskylässä oli aivan älytöntä. Oli hieno olla osa sitä!

...entäpä katkerin KaDy-muistosi?

Viime vuoden finaalisarja (SiFu–KaDy 3–0).

…ja siirrytäänpä saman tien takaisin nykyhetkeen: miten käy keskiviikon liigamatsissa ja kummalle joukkueelle sydän sykkii?

– Ottelusta ennustan tasaista ja erittäin viihdyttävää sekä vauhdikasta menoa. Lopputulosta mahdoton sanoa, Monnarin parrasvaloihin palaava Hytönen tuumaa diplomaattisesti – lojaalina molemmille seuroilleen.

Henri ”Enrico” Hytönen KaDyssa 2012–15

enrico_naama.jpg

Liigadebyytti: 29.12.2012 Valkeakoski, Mad Max – KaDy 1–4

Liigaotteluita: 27, joista 2 puolivälierää ja 15 kaudella 2014–15

Cup-otteluita: 1

Piirinmestaruusfinaaleita: 2

Tehopisteet: 1+2 (kaikki kaudella 2013–14)

Virallisia otteluita kotimaassa: 30

(mukana tilastoissa vain ne ottelut, joissa kävi kentällä)

Córdoba 2012: 5 ottelua, joissa 3 nollapeliä ja 4 voittoa

Antequera 2013: 6 ottelua, joista 3 voittoa

Seuraa tätä

PP-70 henkilöityy yhteen avainpelaajaansa enemmän kuin mikään muu tämän vuoden liigajoukkue. Jokaiselle lajin seuraajalle ensimmäisenä Peli-Poikana tulee mieleen tarttolaissyntyinen Sergei Korsunov, joka nousi Suomen maajoukkuerinkiin viime kilpakaudella ja on ansaitusti vakiinnuttanut paikkansa Martićin miehistössä. ”Sege” laukoi ensimmäisen maaottelumaalinsa perjantaina Turkkia vastaan. Muitakin kovia nuoria pelimiehiä rosterista toki löytyy; esimerkkinä Korsunovin kookas tutkapari Jere Intala – ainoa Peli-Poika, joka viime kauden kahdessa KaDy-kohtaamisessa onnistui maalinteossa. Tuolloin Dynamon maalinsuulla oli juuri Enrico Hytönen.kaihlos.jpg

Myös Dynamolla on heittää kehiin aiemmin tänä syksynä Monnarilla näkemätön, luunkova atleetti, joka ampuu tulisesti vasurilla. Korsunovia kymmenisen vuotta vanhempi Jussi Kaihlajärvi palasi pari viikkoa sitten vahvanasairastuvalta ja tekaisi ensi töikseen Alastaron apeassa Cup-matsissa hattutempun. Mikäli Kaihlajärvi välttää loukkaantumiset, on hän KaDy-palapelissä monikäyttöinen, loppuun asti taisteleva kahden suunnan pelaaja – jokaisessa vaihdossaan vaarallinen täsmäase.

KaDy vs. PP-70 kaudella 2014–15

23.11.2014 KaDy – PP-70 8–1 (3–1)

22.02.2015 PP-70 – KaDy 0–7 (0–4)

KaDy vs. PP-70 kautta aikain (Futsal-Liiga, Futsal Cup):

4 ottelua, 4 voittoa (maaliero 38–5)

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.