30.10.2015 TUPLAENNAKKO: KaDy janoaa viikonlopulta onnistumisia
19.6.2019 14:04 Uutiset / Jaoston pääsivusto

TUPLAENNAKKO: KaDy janoaa viikonlopulta onnistumisia

30.10.2015

kady-logo300px.png

gft_logo.pngFCKemilogo.JPG

Kampuksen Dynamon liigajoukkue palaa jälleen maaottelutauon jälkeen ”askiin”, ja ohjelmassa on vanha kunnon tuplaviikonloppu, joka sisältää ottelut niin vieraskentällä kuin kotoisalla Monnarillakin. Lauantaina Dynamon pikkubussi ottaa suunnaksi Espoon, jossa kohdataan Golden Futsal Team. Sunnuntain kotiotteluunsa punamusta saa puolestaan vieraita kaukaa pohjoisesta ja tuolloin vastustajaksi ilmoittautuu vahvoilla tuloksilla liigan aloittanut sarjanousija FC Kemi. (Facebook-tapahtuma)

ENNAKKOASETELMAT VIIKONLOPULLE

Dynamon kausi on käynnistynyt tuloksellisesti onnahdellen ja kahden pelatun ottelun jälkeen punamustan pistetili on vielä avaamatta, eikä vastustajan verkkoon ole 80 peliminuutin puitteissa saatu vielä ensimmäistäkään palloa. Tilaisuuksia maalintekoon on kuitenkin ollut tarpeeksi, ja näin oli asian laita etenkin edellisessä, Mad Maxia vastaan käydyssä kotiottelussa. Kliinisyys ja suoraviivaisuus eivät ole olleet vaaditulla tasolla, ja olletenkin valmentaja Tero Kelhälän johdolla harjoituksissa on nyt pureuduttu siihen, kuinka tontit kapitalisoidaan numeroiksi tulostaululle.

KaDyn edellisestä liigaottelusta on siis vierähtänyt jo kolme viikkoa, mutta pitkä liuta dynamolaisia on ollut tositoimissa kentillä myös tällä välin. Jukka Kytölä, Arash Muridiyazd sekä Juha-Matti Savolainen olivat tietysti maajoukkueen matkassa hakemassa Espoon turnauksestajatkopaikan MM-karsinnoissa. Huomionarvoisia olivat etenkin maalivahti Savolaisen otteet – nollapeli kansainvälisessä ottelussa on aina kova suoritus, ja ”Juppis” veti niitä nyt kovassa paikassa perätysten kaksi.

Farmijoukkue JoSePan paidassa ovat Futsal-Ykkösessä liigatauon aikaan pelituntumaa hakeneet Juha Huusko (1 ottelu, pisteet 2+0), Jose Ikonen (1 ottelu, 0+1), Jesse Kalliokoski (2 ottelua, 1+1) sekä Markus Rautiainen (2 ottelua, 2+2). Lisäksi Tuomas Linjamäki piipahti lainapapereilla samassa sarjassa pelaavan Lapuan Ponnistuksen riveissä; ”Liima” sai kolmessa pelaamassaan kamppailussa aikaan tehot 2+2.

----

GFT – KaDy

La 31.10.2015 klo 14:00

Opinmäen koulu, Espoo

Facebook-tapahtuma

Tuplaviikonlopun ensimmäinen etappi on Dynamolle lähes haastavin mahdollinen: KaDy ei ole nimittäin onnistunut voittamaan GFT:n kotikentällä pelattua runkosarjan ottelua vielä kertaakaan. Viime kaudella irtosi sentään viiden tappion jälkeen tasapelipiste, mutta faktinen voitto jäi voittomaalikilpailun kautta silläkin kertaa Espooseen. Haaste ei lauantaina ole ainoastaan tilastollinen, sillä espoolaiset lukeutuvat alkaneella kaudella liigan suurimpiin suosikkeihin. GFT:n pelaajarunko näyttää erittäin monipuoliselta, ja vahva rosteri sai kruununsa, kun pääkaupunkiseudulle muuttanut KaDy-katsomon lempilapsi Miika "Maagi" Hosio päätti liittyä ”kultaisiin”.

GFT on aloittanut kauden kahdella vierasottelulla, joista kumpainenkin on venynyt jatkoajalle. Somerolla ”Gefti” joutui taipumaan lopulta kotijoukkue SoVolle, mutta Tampereella joukkue kaatoi PP-70:n ja nappasi jatkoaikavoiton kautta mukaansa kaksi pistettä. Tehopisteiden valossa GFT:n parasta jälkeä on toistaiseksi tehnyt täplät 2+1 kerännyt Ari Makowski.

Oman erityispiirteensä ottelulle tuo myös peliareena. GFT on jättänyt Leppävaaran taakseen ja siirtänyt kotipesänsä upouuteen Opinmäen koulukeskukseen, joka vihittiin toden teolla futsalkäyttöön viime viikonlopun MM-karsinnoissa. Lauantain kamppailu on siis GFT:lle ensi-ilta uudessa hallissaan. Opinmäestä tulee myös järjestyksessä 21. sali, jossa Kampuksen Dynamo on futsal-liigan ottelun pelannut.

KaDy vs. GFT kautta aikain (Futsal-liiga pudotuspeleineen, Futsal Cup):

7 voittoa, 1 tasapeli, 8 tappiota (maaliero 47-46)

---

KaDy – FC Kemi

Su 1.11.2015 klo 14:00

Monnari, JKL

Liput: 8/5 € – JJK:n, FC Vaajakosken ja JyPKin kausikorteilla ilmainen sisäänpääsy tähän otteluun.

Facebook-tapahtuma

Sunnuntain vastustaja FC Kemi on Dynamolle tyystin uusi tuttavuus, vaikka merilappilaisen futsalin kanssa tekemisissä on takavuosina usein oltukin. Futsal on Kemissä jälleen navakassa myötätuulessa ja kosolti nuorten maajoukkuepelaajia sisältävällä ryhmällä on epäilemättä potentiaalia nousta lähivuosina vakiintuneiden kärkijoukkueiden haastajaksi. Toiminta seurassa on ollut nousujohdanteista, ja FC Kemi ajelikin vuodessa hissillä liigaan suoraan Ykkösen läpi, joskin itse nousu sinetöityi peliäkään pelaamatta TPK:n luovutettua karsintaottelut.

Sarjanousijan rooli on liigassa ollut useimmiten haastava, mutta Kemi otti sarjaan vahvan startin keräämällä kahdesta ensimmäisestä kotipelistään viisi pistettä, kun Ruutupaidat meni kumoon jatkoajan kautta ja Riemu kaatui suoralla kolmen pisteen voitolla. Onnistunut alku antaakin kemiläisille pomminvarmasti tukevaa henkistä selkänojaa vieraskiertueelle, jonka joukkue lauantaina Mad Maxin vieraana Valkeakoskella aloittaa. Kemin tehokkaimpana pelaajana on ensimmäisissä otteluissa esiintynyt tehoin 2+3 Iiro Vanha. Nimienpudottelua voidaan jatkaa jalkapallokentiltä hyvinkin tunnetulla Keijo Huuskolla, jolla on toki FTK-vuosiltansa kovia meriittejä myös futsalin puolelta. Kemin rosterista löytyy myös kesäpallokautensa Jarossa juuri päättänyt Joona Veteli.

SEURAA TÄTÄ

Minkälaiseen muotoon päävalmentaja Tero Kelhälä ns. ykkösketjunsa viikonlopun otteluissa rakentaa, kun käytettävissä oleva miehistö alkaa lähestyä optimaalisinta mahdollista?

Kauden ensimmäisissä otteluissa Dynamon vaivana oli osittain kapeahko kokoonpano, mutta nyt kupongille ollaan saamassa takaisin kaksi aivan eturivin tekijää. Erityisellä ilolla tervehditään loppukesän PM-turnauksesta saakka ”pajalla” olleen Kimmo Tolvasen toipumista pelikuntoon. Vuosikaudet punamustan luotettavimpiin kuulunut ”Kimble” on mies paikallaan joukkueen kohdatessa haasteita – ”Laukaan herttua” parantaa tunnetusti suoritustaan panosten kasvaessa.

Tolvasen ohella paluun tekee tietysti pelaaja-valmentaja ja kapteeni Jukka Kytölä, joka on nyt suorittanut sekä lainakarenssinsa että viime kaudelta periytyneen pelikieltonsa. ”Kajukin” merkitystä kauden 2015–16 uudistuneelle KaDylle ei voi liikaa korostaa, kapteenin varaan lasketaan paljon niin puolustuspelin kuin hyökkäyspään tehojen suhteen.

Seuraavassa ”Kajukin” ajatuksia KaDyn polttavista kehityskohteista sekä viikonlopun vastustajasta:

kajuk.jpg

Ave, Kajuk! Kaksi ensimmäistä peliä olet joutunut seuraamaan sivusta. Joitain kommentteja ja huomioita näistä kamppailuista?

- Kaksi ensimmäistä peliä tosiaan olen seurannut kentän ulkopuolelta ja pistesarake näyttää toistaiseksi huonolta. Pelit poikkesivat selvästi toisistaan, sillä Ilvestä vastaan jouduimme pitkälti puolustustaisteluun, kun taas Mad Maxia vastaan olimme melko selvästi hallitsevampi osapuoli.

Sama lopputulos kuitenkin molemmissa peleissä ja yksi yhteinen nimittäjä on ollut heikohko 5 vs 4 -pelaaminen. Tämä oli viime kaudella meidän vahvuutemme, mutta nyt ylivoimakoostumus on muuttunut, eikä meillä ole vielä ollut riittävästi toistoja, rutiinia tai yllätyksellisyyttä siihen.

Toinen asia, mikä selvästi on tökkinyt, on tietenkin maalinteko. Siihen pitää löytää yhtäältä sopivaa rentoutta ja toisaalta päättäväisyyttä. Ei pelkästään yrittää laukoa maalia kohti vaan ajatella, että "minä haluan tehdä sen maalin".

Entä minkälaisia ajatuksia viikonlopun ottelut ja vastustajat herättävät?

- Viikonloppu tulee olemaan tiukka. Lauantain vastus GFT on rutinoitunut porukka, jota on vaikea voittaa etenkin vieraskentällä. Panu Autio on oikealla laidalla vahva 1 vs 1 -tilanteissa, Ari Makowskin laukaus pitää saada kuriin ja Aly Soaresin vahvaan pivotpelaamiseen on syytä kiinnittää huomiota. Sitten on tietenkin Maagi Hosio. GFT:n hyökkäys- ja puolustuspelaaminen ovat melko hyvässä tasapainossa. Lähdemme peliin hienoisena altavastaajana, mutta silti ennakkoluulottomasti. Mukava palata viikon tauon jälkeen Opinmäen koulun loistavalle parketille, jossa pelasimme maajoukkueen kanssa onnistuneet karsintaottelut viime viikolla.

- FC Kemistä ei itse asiassa ole kovin paljon tietoa. Nuori, vauhdikas ja ennakkoluuloton porukka höystettynä muutamalla kokeneella pelimiehillä on tulossa vastaan, eikä joukkuetta sovi aliarvioida. Uskon, että tulevat pärjäämään kohtuullisesti liigassa tällä kaudella ja Kemissä on ennen kaikkea valoisa tulevaisuus edessä. Meidän näkökulmasta pistetili on kuitenkin saatava auki, joten kuutta pistettä lähdemme rohkeasti hakemaan tuplaviikonlopusta.


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Toukokuu   »
Kategoriat