27.03.2014 ENNAKKO: puolivälierät käyntiin lauantaina
18.6.2019 12:39 Uutiset / Jaoston pääsivusto

ENNAKKO: puolivälierät käyntiin lauantaina

27.03.2014

Futsal-Liiga
1. puolivälierä (kahdella voitolla jatkoon)

KaDy – Tervarit
la 29.3. klo 11.00

Jyväskylän monitoimitalo
Liput 9 € / 5 € (alle 10 v. ilmaiseksi)

kdilogo2.jpg

tervaritlogo.jpg

Ennakkoasetelmat

Jälleen kerran on Futsal-Liigan runkosarja paketissa ja kevät huipentuu pudotuspeleihin. Kolmen edellisen kevään tavoin KaDy on mukana puolivälierissä, ja kuten suurin osa tämän sivuston seuraajista muistaakin, kolmena aiempana keväänä KaDy on myös edennyt välieriin ja aina himmeämmille mitaleille asti (2 hopeaa ja 1 pronssi).

Jos viime keväänä sekä keväällä 2012 KaDy selvitti tämän kierroksen jokseenkin helposti köykäisempiä vastustajia (TP-Kaarle, Mad Max) vastaan, on tällä kertaa totuuden paikat heti kättelyssä. Vastaan tulee nimittäin kelpo kautta pelaava Cup-hopeamitalisti Oulun Tervarit runkosarjan vitossijalta. Helppoja jatkopaikkoja ei ole jaossa, sillä KaDy ja Tervarit ovat tällä kaudella skarppailleet ja notkahdelleet aivan tasatahtia.

saarela_ja_tarttila_8.12.2012.jpg

Keskinäisessä kohtaamisessa Oulussa marraskuussa olivat pääosissa maalivahdit ja puolustuspelaaminen, ja tyrkyllä oli pitkään jopa futsalille harvinainen 0–0-tulos. Dritan Stafsulan absurdien käsivirhekikkailujen johdosta kumulatiiviset virheet toisella puoliajalla menivät kuitenkin niukasti 5–6 KaDy:n "hyväksi". Kuin kohtalon ivaa, seuranneesta 10 metrin vapaapotkusta juuri Stafsula kengitti ottelun loppulukemiksi 1–0 oululaisille. Pelitilannemaaleja ei siis Oulussa nähty.

Helmikuussa Jyväskylässä mentiin jälleen niin tasatahtia kuin suinkin mahdollista (varsinainen peliaika 3–3) eikä edes 5 minuutin jatko-ottelu tuonut selvyyttä joukkueiden paremmuuteen, sillä Tervarien lopullinen 4–4-tasoitus syntyi 21 sekuntia ennen summeria Iiro Vandellillalainassa olleen KaDy-reikäpaidan #2 taikavoimalla. Pitkäksi venyneessä "voittomaalikilpailussa" kummankaan joukkueen laukojat eivät olleet aivan parhaimmassa potkuvireessä, mutta lopulta Tervarit vetivät pidemmän korren (sisään 4 pilkkua 7:stä).

Näistä harmittavista tappioista huolimatta KaDy pelasi ehjemmän runkosarjan päätyen oululaiskollegojaan kaksi pistettä edelle sarjataululossa ja pitäen kotiedun tälle kierrokselle näpeissään. Tämä kotietu voi olla erityisen arvokas, jos ottelusarja venyy kolmanteen, ratkaisevaan otteluun. Siinä tapauksessa oululaiset joutuvat matkaamaan Hirviö-Luolaan vielä kerran tiistaina 1.4. (ei aprillia!).

Ensin kuitenkin mitellään takuuvarmasti molempien kotiparketeilla. Lauantain Jyväskylän-osaottelu pelataan hyvin poikkeukselliseen kellonaikaan jo 11:00, sillä Tervarit ei suostunut heille tarjoittuihin perjantai- eikä lauantai-iltojen otteluaikoihin. Molemmat joukkueet köröttelevät Ouluun lauantai-illaksi ja sunnuntaina mitellään Oulun urheilutalolla niin ikään melko varhain klo 14:00 (kesäaikaa).

Tervarit on vieraillut Monnarilla jo kolmesti tänä vuonna; heidän saldonaan on 2 pisteen KaDy-voiton lisäksi 3–4-vierasvoitto Riemusta ja komea 3–2-välierävoitto Ilveksestä Futsal-Cupin välierässä. Sitä vastoin Cupin finaalissa Monnarilla reilu kuukausi sitten Tervarit romahtivat totaalisesti GFT:n käsittelyssä luvuin 7–2. Kenties Tervarien esitysten suurempi ailahtelevuus onkin se tekijä, joka tasaisen puolivälieräsarjan lopulta Dynamon eduksi kääntää?

Seuraa tätä

maagi2.jpgMiika "Maagi" Hosio, joka muutti Jyväskylään syksyllä 2011 juuri Oulusta, on ollut kevätkierroksella kekäleenkuuma pelaaja: runkosarjan pistepörssissä hän oli lopulta neljänneksi tehokkain ja samalla paras ei-sieviläinen. Mikäli "Maagin" huippuvire hyökkäyspään sankarteoissa jatkuu eheänä, tulee oululaisille tukalaa. Pudotuspeleissä ykköspyssyn soisi saavan taustatukea muiltakin: tähän rooliin ovat tyrkyllä KaDy:lta esimerkiksi tehopelaajina tunnetut "Jegge" Keskinen ja Arash Muridiyazd. Viimeksi helmikuussa Tervareita kuritti rankimmin 1+2 tehoillaan Mikko "Rove" Takala.

Puolustuspeli ja oman puoliskon virheiden karsiminen lienee kuitenkin se pelin osa-alue, johon päävalmentaja "Georg" Huhtanen eniten toivoo petrausta, sillä KaDy on päästänyt kuluvalla kaudella enemmän maaleja kuin edellisillä, ja vieläpä tyhmistä virheistä johtuvia. Yksittäisiä otteluita kun voi voittaa hyökkäämällä, mutta mestaruuksia vanhan jalkapallototuuden mukaan puolustamalla. Niin tai näin, pienikin tyhmyys tai torkahdus omassa päässä voi maksaa tällaisen tasaisen otteluparin voiton.

Tervareilla on tasainen ja pitkään yhdessä pelannut perusrunko, johon mainiona täydennyksenä ovat toimineet valmentaja Jani PaanasenSievistä mukaan rekrytoimat Henri Heikkilä ja Jarmo Junno. Heitäkin kovemmassa pelivireessä on ollut Oskari Tervo, joka oli esim. Futsal Cupin lopputurnauksen selkeästi parhaita pelaajia. Näppärä Riku Säärelä ei nakuttele hirmutehoja, mutta tuo yllättävyyttä, näyttävyyttä ja luovuutta Tervarien konseptiin. Juho "Jekun kaima" Keskinenmaalillaan on hyvänä päivänä vaikea ohitettava, mutta myös Monnarin Elävä Seinä, KaDy:n maalilla todennäköisesti aloittava Nippe Laitinen saattaa vetäistä nollapelin tärkeään saumaan.

Kaiken kaikkiaan premissit ovat melko lailla tasan: 1995 perustettu Dynamo vs. 1994 perustettu Tervarit. Molemmilla futsal noussut ykköslajiksi jalkapallon edelle. Molemmat maakuntakeskuksen ja yliopistokaupungin seuroja, jotka pelaavat kaupungin keskustan tuntumassa, kunnollisessa urheiluhallissa, hyvällä parketilla. Kotijoukkue puna-mustissa ja vierasjoukkue kokovalkoisissa.

Viikonloppu on pedattu kahdelle jännitysnäytelmälle. Olkaa hyvät ja täyttäkää Hirviö-Luola!

Otteluisäntä:


Monnarin lounaskahvila tarjoaa ottelulippua tai kausikorttia vastaan ilmaisen aamiaisen klo 9:30 alkaen.


1. puolivälierä
KaDy – Tervarit
la 29.3. klo 11.00
Jyväskylän monitoimitalo
Liput 9/5 € (alle 10 v. ilmaiseksi)

2. puolivälierä
Tervarit KaDy
su 30.3. klo 14.00
Oulun urheilutalo
Liput 10 €/ 7 €/ 5 €

Aikaisemmat kohtaamiset

Harjoitusottelu 5.9.2009 KaDy – Tervarit 9–5
Futsal-Cup 8.11.2009 KaDy – Tervarit 5–8 ja. (5–5)
Futsal-Liiga 14.11.2009 Tervarit – KaDy 6–2
Futsal-Liiga 30.1.2010 KaDy – Tervarit 7–4

Futsal-Liiga 20.11.2010 Tervarit – KaDy 1–0
Futsal-Liiga 30.1.2011 KaDy – Tervarit 3–4

Futsal-Liiga 5.11.2011 Tervarit – KaDy 2–7
Futsal-Liiga 4.2.2012 KaDy – Tervarit 3–2

Futsal-Liiga 8.12.2012 KaDy – Tervarit 6–0
Futsal-Liiga 2.3.2013 Tervarit – KaDy 3–3

Futsal-Liiga 9.11.2013 Tervarit – KaDy 1–0
Futsal-Liiga 9.2.2014 KaDy – Tervarit 4–5 rp. (4–4)

KaDy:n saldo: 5 voittoa, 1 tasapeli, 6 tappiota (joista 1 voittomaalikilpailussa)

Maaliero: 49–40


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Toukokuu   »
Kategoriat