25.02.2014 ENNAKKO: keskiviikkona odotettu paikallispeli
SeuraJulkaistu: 17.06.2019 00.00

25.02.2014 ENNAKKO: keskiviikkona odotettu paikallispeli

25.02.2014

Futsal-Liiga, 18. kierros

keskiviikkona 26.2. klo 19:00 Monnarilla: KaDy – Riemu

Liput 7/4 €; kausikortit alennuksessa 20/10 €

Otteluisäntänä ja jälkipelipaikkana:
Shaker, Yliopistonkatu 38

shaker.png

georg_juhlii_sampy_noyrtyy.jpg

Kuva: Juhliiko KaDy "Georg" Huhtasen (3) luotsaamana monnarilla keskiviikkona? Montako kertaa "Sämpy" Myllymäki (1) joutuu polvistumaan puna-mustien maalin merkiksi?

Ennakkoasetelmat

Isoveli vastaan pikkuveli. Viidettä kautta liigassa pelaava Dynamovastaan liiganousija Riemu. Kärkikahinoissa viihtyvät kolminkertaiset SM-mitalistit vastaan huimassa nousukiidossa olevat haastajat. Useita maajoukkuepelaajia kasvattanut Suomi-futsalin taktinen edelläkävijä vastaan rajusti taisteleva, joukkuehenkeen luottava nousija.

Koko kansan KaDy vastaan liikuntatieteilijöiden Riemu.

Siinä premissejä keskiviikkoillan jännitysnäytelmälle.

Riemu on noussut kahdessa vuodessa Kakkosesta Liigaan ja näyttänyt heti debyyttikaudellaan närhen munat epäilijöille: tiiviillä ja taistelevalla, futsalin lainalaisuuksia nopeasti oppivalla joukkueella ei vaikuttaisi olevan juuri minkäänlaisia vaikeuksia sopeutua liigavauhtiin ja vähintään säilyä liigassa; pudotuspelipaikkakin näyttää todennäköiseltä.

KaDy teki hyvin samankaltaisen tempun 4–5 vuotta aiemmin: Futsal-Ykkönen oli Dynamolle 2007–09 vain parin vuoden välipysäkki matkalla kohti liigaa ja Suomen kärkeä. Itse asiassa menneenä lauantaina KaDy juhli – paitsi komeaa kymmenettä perättäistä voittoaan Mad Maxista – myös liiganousunsa (22.2.2009) viisivuotisjuhlapäivää.

Vaikka Riemu on ottanut upeita voittoja alakastin joukkueista ja majailee komeasti sarjataulukon kuudentena, on sekin joutunut oppimaan liigan vaatimustasoa kantapään kautta: kärkijoukkueista niin Sievi Futsal, Ilves FS kuin KaDy ovat löylyttäneet liikuntalaisia kertaalleen suurinumeroisesti. Dynamon kausi on sujunut melko odotetusti: kolmen maajoukkuepelaajan lähtö vei mennessään viime kauden kaltaisen suvereenin dominoinnin, mutta joukkuepeli on mennyt joka osa-alueella eteenpäin ja uusia vastuunkantajia on puna-mustien riveistä löytynyt. Kärkijoukkueita vastaan pelatuista otteluista Dynamon pistepussi on harmillisen laiha, mutta liigan muusta kastista kerätty pistepotti lähentelee suurinta mahdollista tulosta. Näin ollen KaDy on tukevasti kolmantena ja haluaa varmasti tuon sijoituksen pitää itsellään aina runkosarjan loppuun saakka. Pudotuspeliasetelmiensa petraamisen lisäksi Riemu joutuu tasaisessa alemmassa keskikastissa välttelemään vielä (ainakin parin sarjakierroksen ajan) putoamiskarsintaa eli sarjasijoituksia 10–11.

kimble2.jpg

Viime viikonlopun kierroksella Riemu koulutti samoista sijoituksista (6–8) kamppailevaa SoFo:a monnarilla peräti lukemin 7–1, kun taas KaDy avitti riemulaisia jättämällä viivan alapuolella keikkuvan Mad Maxin nollille vieraissa maalein 3–4. Molemmat pääsevät siis keskiviikkoillan derbyyn hyvävireisenä ja kovalla itseluottamuksella varustettuina. KaDy:lta puuttuvat loukkaantumisten johdosta varmuudella kapteeni Kimmo Tolvanen (kuvassa) sekä Jaakko Kinnunen ja Tarkko Savela. Sarjapisteiden lisäksi pelissä on luonnollisesti kaupungin isännyys, kunnia ja henkinen yliote tulevaa varten.

Seuraa tätä

Molempien jyväskyläläisjoukkueiden kivijalkana kuluvalla liigakaudella on ollut erinomainen maalivahtipeli. Riemun Sami Myllymäki on helmikuussa nollannut monnarilla jo TPK:n, eikä SoFo:kaan viime sunnuntaina onnistunut sympaattista "Sämpyä" ohittamaan – vierassarakkeeseen kun merkittiin yksi vaivainen Riemun oma maali. KaDy:sta nollapeleille ovat ehättäneet sekä joulukuisen Rauman-matsin sankari Enrico Hytönen että jokaisella liigakaudella ykkösmaalivahdin roolia miehittänyt Nipsu Laitinen, joka virkaveljensä lailla piti turkulaiset Hirviö-Luolassa nollilla – ja lisäksi napsi viime viikonloppuna täyteen pistepottiin tarvittavat gamesaverit Valkeakoskella.

Maalivahtipelin ohella kannattaa huomiota kiinnittää intensiivisessä paikallispelissä varmuudella suureen rooliin nousevaan kaksinkamppailupeliin, jossa yhtäkään taistelupalloa ei takuulla haluta menettää vastustajalle. Tämä premissi koskee itsestään selvästi jokaista askiin komennettavaa pelaajaa, mutta erityisesti voi spekuloida, miten käy kun taisteluhengen ruumiillistumat Garry Lewis (Riemu) ja Jussi Kaihlajärvi (KaDy; kuvassa) ottavat yhteen ottelun tuoksinassa. Nähtäväksi jää, käydäänkö kuuma paikalliskamppailu loppuun asti rehtinä vai joutuuko jyväskyläläinen tuomarikaksikko Onatsu–Komppa puuttumaan liian koviin otteisiin.

kaihlo.jpg

Kentän ulkopuolisista asioista jännättävänä on, paljonko yleisöä Monnarille saapuu ja mikä on illan värijakauma puna-mustan ja musta-turkoosin välillä... Talvilomista huolimatta nyt on Jyväskylän ja koko Futsal-Liigan yleisöennätys vaarassa rikkoutua!

Aikaisemmat kohtaamiset

harjoitusottelu, 16.12.2010 KaDy – FC Liikunta 12–3

harjoitusottelu, 28.9.2013 Riemu – KaDy 0–1

Futsal Cup, 12.11.2013 KaDy – Riemu 1–3 (yleisöä: 301)

Futsal-Liiga, 27.11.2013 Riemu – KaDy 3–8 (yleisöä: 413)

KaDyn saldo:
3 voittoa, 1 tappio

Maaliero 22–9

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.