07.12.2013 "Maagi" Hosio nakutti maalin kaikkia pohjoismaita vastaan - Suomelle vain PM-pronssia
SeuraJulkaistu: 17.06.2019 00.00

07.12.2013

Tanskassa, Nykøbing Falsterissa pelattu Pohjoismaiden 1. mestaruusturnaus (Nordic Futsal Cup) on päättynyt lauantai-iltana. Mestariksi kampesi hieman yllättäen Ruotsi, joka voitti lauantai-iltapäivän ratkaisuottelussa Norjan lukemin 1-5.

Suomi hallitsi kaikkia kolmea otteluaan, mutta hävisi keskiviikkona Norjalle 3-2 ja perjantaina Ruotsille 4-3. Vasta lauantai-illan päätösottelun toisella puoliajalla sinivalkoisten maalihanat aukesivat kunnolla: "Saliharrit" antoivat tukkapöllyä tanskalaisisännille lukemin 5-3 (0-0).

KaDy:n Miika "Maagi" Hosiolle (kuvassa KaDy-paidassa) PM-turnaus oli silti osittain mieluinen, sillä lahjakas ja juonikas 24-vuotias sai päävalmentaja Mićo Martićiltarunsaasti vastuuta ja nakutteli maalin jokaisessa kolmessa ottelussa! Vielä Norjaa vastaan Hosio pelasi enimmäkseen "ammattilaisketjussa" kapteeni Panu Aution sekä ex-kadylaisten Mikko ja Jukka Kytölän rinnalla, mutta kahdessa jälkimmäisessä ottelussa "Maagi" oli istutettu Ilveksen pelaajien (mm. Antti Teittisen) kanssa yhteen. Kaverit kuin kaverit rinnalla, Hosio väläytti viimeistelytaitojaan ja osui jokaista vastustajaa vastaan kertalleen. Lisäksi hän syötti Tanska-ottelussa todella tärkeän 4-2-johtomaalin.

Dynamon Arash "Ara" Muridiyazd debytoi myös hienosti maajoukkuepaidassa saaden jonkin verran peliaikaa lähinnä "ykkösketjun" neljäntenä lenkkinä. Tehoille "Ara" ei vielä yltänyt, mutta ensiaskelet sinivalkoisissa sujuivat lupaavasti. KaDy:sta Italiaan lähteneet Kytölän veljekset pelasivat odotetusti isot minuutit Mikko-isoveljen onnistuessa maalinteossa kolmeen otteeseen. Hosio ja M. Kytölä saivat PM-pronssien lisäksi myös jakaa turnauksen maalipörssin kolmossijan; jumboksi valahtaneen Tanskan ykköspyssy Kevin Jørgensen teki suoraan erikoistilanteista hattutempun Suomea vastaan saavuttaen lohdutuspalkinnoksi maalikuninkaan tittelin.

Kadyfutsal.net onnittelee Suomea PM-pronssista ja KaDy-sotureita hyvistä minuuteista Suomi-paidassa! Muridiyazd ja Hosio palaavat Dynamon treenivahvuuteen heti maanantaina, kun KaDy jatkaa valmistautumistaan joulukuun kolmeen tärkeään liigaotteluun.

Lisätietoa Suomen maajoukkueen otteluista videoineen, tilastoineen ja haastatteluineen Palloliiton futsal-sivustolla sekä "Saliharrien" facebook-kanavalla.