10.11.2013 ENNAKKO: Tungosta cup-junaan Monnarin seisakkeella
SeuraJulkaistu: 17.06.2019 00.00

10.11.2013 ENNAKKO: Tungosta cup-junaan Monnarin seisakkeella

10.11.2013

Futsal Cup, 2.kierros, tiistaina 12.11 klo 19:30 Monnarilla: KaDy - Riemu

Liput 7/4€; kausikortit 50/30€

OTTELUISÄNTÄNÄ:

sonaatti2.jpg

Tulevana tiistaina käydään Monnarin lamppujen loisteessa jyväskyläläisen futsalsyksyn kihelmöivin yksittäinen kamppailu Kampuksen Dynamon ja Liikunnan Riemun kohdatessa Futsal Cupin toisen kierroksen ottelussa, jota kilpailun hallitseva mestari Dynamo arvan antamin oikeuksin isännöi. Tavanomaisissa olosuhteissa cupin mittelöt jäävät arvostuksessaan usein turhankin pahasti liigapelien varjoon, mutta tätä paikallisderbyä inflaation ei pitäisi järsiä. Kilpailun lopputurnaus, niin sanottu "Final Four", järjestetään nimittäin helmikuun puolivälissä juuri Jyväskylän Monitoimitalolla, ja kumpaisenkin joukkueen kauden päätavoitteisiin kuuluu pomminvarmasti nostella tuolloin pokaalia kohti kotisalin kattoa. Edellä mainitun ohella panosta tapahtumaan tuo myös se tosiasia, että KaDy ja Riemu kohtaavat tiistaina toisensa ensimmäistä kertaa edustusjoukkueina virallisessa ottelussa. Futsal-liigan ottelut ovat keränneet Monnarin katsomoon alkukaudesta kohtuullisen mukavasti yleisöä, joten ainutlaatuiseen derbyyn on perusteltua odottaa jopa yli kolmeasataa katsojaa ja kiehuvaa atmosfääriä.

Ennakkoasetelmat

Vaikka virallisia otteluita ei Dynamon ja Riemun (tai suoran edeltäjänsä FC Liikunnan) välillä olla ennen tiistaita nähty, ovat naapurukset kohdanneet kahden punamustien voittoon päättyneen harjoitusottelun merkeissä. Viimeisempi kohtaamisista nähtiin kuluvan liigakauden kynnyksellä Palokassa, jolloin KaDy oli tarkassa ja kohtuullisen intensiivisessä matsissa Miika Hosion moukaroiman maalin verran parempi. KaDy ja Riemu/FC Liikunta ovat olleet pitkälti edustusjoukkueitaan vastaavilla kokoonpanoilla vastakkain myös opiskelijoiden SM-kisoissa kolme kertaa peräkkäisinä vuosina 2011-2013, ja näistäkin otteluista jokaisen lopputulemana on ollut Dynamon voitto.

Riemu on noussut hakemaan paikkaansa suomalaisen futsalin eliitissä lähestulkoon sensaatiomaisella aikataululla. Vielä kaksi vuotta sitten Itä-/Keski-Suomen Kakkosessa vauhtia kerännyt joukkue vetäisi itsensä hissillä vuodessa Ykkösen läpi liigaan ja myötäinen on jatkunut navakkana myös korkeimmalla sarjatasolla. Avauskierroksen tappionsa jälkeen Riemu on kerännyt liigassa vaihtelevan kokoisia pistesaaliita ottelusta kuin ottelusta, eikä suostunut viimeisimmässä pelissään taipumaan itse Ilveksellekään ennen voittomaalikilpailua. Riemun erityisiin vahvuuksiin on luettava poikkeuksellisen laaja pelaajareservi, sillä seuran kaksi joukkuetta kattavan futsaljaoston pelaajalistalta löytyy häkellyttävästi peräti 46 nimeä.

Dynamo puolestaan on voittanut liigassa ne ottelut jotka odotettiinkin, mutta sarjan yläkolmanneksen joukkueita vastaan maalinteko on tuottanut kohtuutonta tuskaa ja tämän myötä sarjapisteitä on pudonnut matkan varrelle jo kahdeksan. Mitenkään hunningolla punamustien tekeminen ei kuitenkaan isossa kuvassa ole ollut ja tiistaina marginaalit on tarkoitus kääntää edullisempaan suuntaan, semminkin kun käytettävissä on pelikieltonsa sovittanut kippari Kimmo Tolvanen - mies joka ei suostu häviämään. Riemun alkukausi sarjassa on sujunut tulosten valossa myönteisemmissä merkeissä, mutta kaupungin ykkösjoukkueen statuksesta KaDy ei ole valmis luopumaan nyt saatikka tulevaisuudessakaan. Ilmaa siipiensä alle saanut haastaja aiotaan pitää aisoissa liigassa ja kovissa kansainvälisissä opiskelijapeleissä vuosien varrella marinoituneen lujan lajiosaamisen sekä palkintokaappiin kerääntyneen arvotavaran antaman itseluottamuksen avulla.

Seuraa tätä

Mikko Takala on cup-otteluiden tiiviissä ilmapiirissä elementissään kuin hauki Tourujoessa ikään. Viime kaudella tie cupmestaruuteen vaati Dynamolta voiton neljässä ottelussa, joista sekä ensimmäisessä että viimeisessä - eli finaalissa - faktisen voittomaalin iski Takala. Alkaneella kaudella kolmella osumallaan kiitettävästi maalintekovastuuta myös liigassa kantanut "Rövare" (kuvassa post scoring- rituaaliinsa polvistuneena) on lisäksi KaDyn ainoa kaksinkertainen cup-mestari saavutettuaan tittelin jo vuonna 2008 Mad Maxissa pelatessaan.

roiston_rituaali__kopio2.jpg

Kampuksen Dynamo - Liikunnan Riemu tiistaina 12.11 klo 19:30 Jyväskylän Monitoimitalolla. Luvassa on korkealuokkaista futsalia korkein panoksin: cup on aina cuppia ja vain voittaja elää seuraavalle kierrokselle. Saavu siis katsomoon kannattamaan omiasi!

ps. Maanantai-iltana kadyfutsal.net julkaisee jälleen otteluennakon jatkeeksi haastatteluliitteen, tällä kertaa luvassa hillityn provokatiiviset pelaajakommentit niin Dynamon kuin Riemunkin leiristä.

Aikaisemmat kohtaamiset:

harjoitusottelu, 16.12.2010 KaDy - FC Liikunta 12-3

harjoitusottelu, 28.9.2013 Riemu - KaDy 0-1

KaDyn saldo: kaksi voittoa, maaliero 13-3

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.