30.01.2013 KaDy-kuusikolla antoisa maajoukkueleiri
SeuraJulkaistu: 16.06.2019 00.00

30.01.2013 KaDy-kuusikolla antoisa maajoukkueleiri

30.01.2013

Suomen futsalmaajoukkue leireili viime viikonloppuna (pe-ma 25.28.1.) Eerikkilässä uuden valmentajansa Mićo Martićin johdolla. Maalivahtivalmennuksesta vastasi serbialainen Dušan Matić.

arash.jpg

Dynamosta leirillä oli mukana Kytölät Mikko ja Jukka, Miika Hosio, Tomi Lahtinen, Arash Muridiyazd (kuvassa yllä) sekä Niila-Ville Laitinen.

KaDy-kapteeni M.Kytölä (kuvassa alla) oli varsin tyytyväinen leirin antiin:

Mukaan tarttui paljon uusia yksityiskohtia ja näkökulmia. Toisaalta oli hienoa saada vahvistusta sille, että olemme KaDy:ssa ja myös maajoukkueessa Jounin (Pihlaja) alaisuudessa tehneet paljon oikeita juttuja viime vuosien aikana, M.Kytölä kertoo.

komik.jpg"Mr. Futsaliksikin" kutsutun kroatialais-italialaisen Martićin CV on pitempi kuin lauantain kassakuitti. Mukaan mahtuu mm. yli seitsenvuotinen ura Kroatian futsalmaajoukkueen pelaajana (44 ottelua, 32 maalia) sekä valmennuskokemusta niin Kroatian maajoukkueesta kuin Italiastakin.

Uusi valmentaja jäsentää pelin eri osa-alueita erinomaisesti ja pystyy selittämään kaiken futsaliin liittyvän tosi selkeästi sekä innostavasti,M.Kytölä luonnehtii.

Mitä leirillä sitten itse asiassa harjoiteltiin?

Kävimme Martićin johdolla läpi järjestelmällistä hyökkäyspeliä, transitioita, joukkuepuolustamisen periaatteita, erikoistilanteita ja lentävällä maalipelaajalla pelaamista, M.Kytölä luettelee.

Kaikkea ei tietenkään ehdi käydä läpi neljän päivän aikana. Mutta nyt meillä on tekemisessä selkeä punainen lanka, jota voimme alkaa punoa vahvemmaksi.

Maajoukkue kokoontuu seuraavan kerran puolentoista viikon päästä, jolloin edessä on kaksi maaottelua Hollannin vieraana (11. ja 12.2.). Maaliskuun lopussa Suomi matkaa Italiaan EM-karsintojen Main Roundille. Suomen lohkossa pelaa isäntämaa Italian lisäksi Unkari ja Montenegro. Hollanti-maaotteluiden ja karsintojen välissä on tarkoitus pitää vielä yksi leiritapahtuma.

Aikataulu on siis tiukka, mutta ainakaan "Komikia" se ei puhalluta.

Ilmapiiri "saliharrien" keskuudessa oli tosi innostunut, ja veikkaan, että kaikki odottaa jo seuraavaa tapahtumaa ja kevään tosipelejä.

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.