31.12.2012 Siirto: Vielen Dank, Herr Juvonen!
16.6.2019 21:55 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Siirto: Vielen Dank, Herr Juvonen!

31.12.2012

made.jpgKadynastian rakentamisessa isossa roolissa ollut Matias Juvonen jättää Dynamon neljän yhteisen vuoden jälkeen. Jo tovin stadissa punkannut ”Madsen” siirtyy Helsingin Kakkosessa pelaavaan MHP C.F:ään, kasvattajaseuraansa futsalin saralla.

Tammikuun toinen päivä kolmenkymmenen ikävuoden rajapyykin ylittävän Herr Juvosen KaDy-ura alkoi syksyllä 2008. Nousukauden loppuhuipennus liigakarsintoineen jäi ”Madelta” väliin, mutta koko KaDy:n liigaepookin ajan tämä tulisieluinen ”sexy futsalin” airut on lukeutunut joukkueen kantaviin voimiin. Tilastot (ks. alla) eivät valehtele: ”Made” on yksi Dynamon kaikkien aikojen suurista. Näillä tehoilla irtosivat muun muassa KaDy:n runkosarjan pistepörssin 2010 ja maalipörssin 2012 voitot. Tilastoihin on laskettu vain KaDy:n edustusjoukkueen viralliset ottelut.

Futsal-Liiga

59. 39+28=67

Pudotuspelit

17. 8+9=17

Futsal-Ykkönen

8. 10+5=15

Futsal cup

6. 4+8=12

Super cup

2. 2+1=3

Kaikki

92. 63+51 = 114

”Madsenin” syksy jäi vammojen takia tyngäksi, eikä stadin kingi ehtinyt pukea punamustaan kuin Super cupissa – jossa teki voittobyyrin – ja kolmessa ensimmäisessä liigapelissä. Lasarettijakson ja Helsinkiin muuton vuoksi ”Madness” ei ole käytännössä ollut Dynamon aktiivirosterissa sitten lokakuun. Silti mies sai tälläkin kaudella nimensä historiankirjoihin tekemällä KaDy:n liigakauden avausmaalin. Saman herran rekordista löytyy muuten myös koko KaDy:n liigahistorian ensimmäinen maali syksyltä 2009.

madelong.jpgJuvonen kehittyi Tero Kelhälän koulussa nopeassa tahdissa rantafutarista oikeaksi futsalpelaajaksi. Huhtikuussa 2010 kehitys palkittiin maajoukkuedebyytillä. Toistaiseksi ”Madsenin” tilille on kertynyt seitsemän maaottelua ja yksi maali. Maali on muuten ensimmäinen KaDy:n pelaajan tekemä maaottelumaali. Takuuvarmaa tietovisamateriaalia tämäkin.


(Kuva: "Juvonen-show" viihdytti ja kiihdytti yleisöä ympäri Suomen)

Asiantuntijapiireissä on jo jonkin aikaa uumoiltu Juvosen – KaDy:n historian ainoan stadilaisen – veren vetävän takaisin juurille. Siirto pääkaupunkiseudulle ei siis tullut yllätyksenä, mutta uusi seura saattoi tulla. Miksi maajoukkuestatuksella liikkuva pelaaja siirtyy piirisarjaan eikä esimerkiksi GFT:hen ja Panu Aution vallankumouksen joukkoihin?

- Syyskausi on ollut henkilökohtaisesti raskas ja rikkonainen mm. nilkka- ja polvivamman vuoksi. Vastoinkäymisiä on sattunut parketilla ja sen ulkopuolella. Tällä hetkellä yritän löytää kadonnutta motivaatiota ja intohimoa futsaliin, joka yleensä näkyy otteissani kentällä vahvasti. Olen viimeistelemässä graduani ja saan pian maisteritutkinnon suoritettua. Näin ollen uusia haasteita riittää parketin ulkopuolellakin, "Madsen" taustoittaa ratkaisuaan.

- Olen aloittanut futsal-urani MHP:ssa, joten siirtyminen tuttuun joukkueeseen oli luonnollinen valinta tähän paikkaan. Toki kun polvi kestää taas kovempaa rasitusta ja motivaationi palaa entiselleen, niin eihän sitä ikinä tiedä
, ”Madsen” virittyy futuuriin.

Juvosen neljän KaDy-vuoden aikana KaDy-Hirviö saalisti liiganousun ja kaksi SM-hopeaa. Aikakausi on siis ollut menestyksekäs, joten ei ole ihme, että ”Madsen” katsoo taaksepäin haikeana.

- Menneet neljä vuotta KaDyssa ovat olleet upeita. Olemme kehittyneet niin joukkueena kuin yksilöinäkin huimasti vuosien aikana. Seurassa on ollut pyyteetön tekemisen meininki, ja joukkue on mahtavia persoonia täynnä. Haluan kiittää vielä kerran kaikkia KaDyn jäseniä ja kannattajia yhteisistä hetkistä, ”Made” herkistyy.(Kuva: Myös "pyyteetön" tuli Juvoselle tutuksi. Tässä OSM-turnauspäällikön riemua)

Vielen Dank ”Madsen”, yksi kaikkien aikojen KaDy-sotureista!

Ps. MHP C.F on yhä mukana Futsal cupissa, joten on mahdollista, että ”Madsenin” ja KaDy-Hirviön tiet kohtaavat hyvinkin pian…


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Kesäkuu   »
Kategoriat