05.10.2012 KaDy ja Skädäm farmisopimukseen
SeuraJulkaistu: 16.06.2019 00.00

05.10.2012 KaDy ja Skädäm farmisopimukseen

05.10.2012

KaDy ja Futsal-Ykkösen Skädäm ovat solmineet farmisopimuksen kaudeksi 2012–2013. Pelaajaliikenteen kannalta tämä tarkoittaa sitä, että pöytäkirjaan voi karenssiaikojen puitteissa nimetä kolme pelaajaa toisen sopimusosapuolen joukkueesta.

KaDy:n näkökulmasta farmijoukkueen tarve tuli ajankohtaiseksi, kun perinteikäs reservijoukkue KaDy II kuopattiin. KaDy III (”kolmen tolpan KaDy”) otti kyllä kakkosjoukkueen sarjapaikan Keski-Suomen Kakkosesta, mutta joukkue on KaDy:n jalkapallopuolen alainen. Muutenkin viime kaudet ovat osoittaneet, ettei Kakkonen ole riittävän tasokas ponnahduslauta liigapeleihin.

smaug3.jpgManageri Samu Kytölä (kuvassa) tervehtii jyväskyläläisittäin uraa uurtavaa yhteistyötä.
- Tämä on erinomainen asia. Vähälle peliajalle jääneet ja lasaretista palaavat pelaajat saavat arvokasta pelituntumaa. Vaikka KaDy on jättänyt Ykkösen taakseen jo vuosia sitten, sarjan tasoa ei pidä väheksyä. Nämä ovat ihan eri pelejä kuin Kakkosen pelit. Ykkösen kärkipään joukkueet, kuten ACE ja FC Rauma, ovat kovia, ja tiedossa on kehittäviä pelejä, ”Smaug” ilakoi.

Yhteistyö ei rajoitu vain pelaajavaihtoon. Vaikka sopimus allekirjoitettiin aivan äskettäin, KaDy:n ovet ovat olleet auki Skädämin pelaajille kesäkuusta alkaen. Muutama Skädämin pelaaja on tarttunut harjoittelumahdollisuuteen, ja kaksi heistä, Juhana Pernaa ja Henri Hytönen, on edustanut KaDy:a harjoitusotteluissa. KaDy on myös käynyt vetämässä Skädämille taktisia treenejä.

Skädämin avainhenkilö Juhana Pernaa näkee farmisopimuksessa pelkästään positiivista.

- Meille tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus kehittää peliä uudelle tasolle ja saada pelillisiä vahvistuksia. Tavoitteena on säilyttää sarjapaikka hyvissä ajoin ilman suurempaa dramatiikkaa. Meiltä lähti kauden päätteeksi peräti viisi avainpelaajaa, joten KaDy-yhteistyö on välttämätöntä tavoitteiden saavuttamiseksi ja toiminnan jatkamiseksi. Jos meiltä joku jätkistä saa jokusen liigapelinkin tililleen, se on pelkkää bonusta, ”Håkan” linjaa.



Ave seurarajat ylittävä yhteistyö!

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.