11.07.2012 Huh! Tässä ovat EM-kisavastustajat - KaDy-luotsi Kelhälä arvioi voimasuhteita
SeuraJulkaistu: 14.06.2019 00.00

11.07.2012 Huh! Tässä ovat EM-kisavastustajat - KaDy-luotsi Kelhälä arvioi voimasuhteita

11.07.2012

Ensimmäiset KaDy/Studentsit ovat jo lähtökuopissa Andalusiaan. Perjantaina Málagaan lentää etujoukko, joka viruttaa kalliisti vakuutettuja koipiaan Välimeren aalloissa parin päivän ajan. Sunnuntaina Málagaan saapuvat loputkin KaDy-kisadelegaation jäsenistä, ja samana päivänä koko röykkiö suuntaa kisojen pääkallopaikalle Córdobaan. Maanantaina 16.7. kinkerit vihelletään futsalin osalta käyntiin. Viimeinen pelipäivä on sunnuntai 22.7.

eusa_logo.jpg

Córdobassa Euroopan mestaruudesta mitellään muissakin lajeissa kuin futsalissa, sillä kyseessä on kaikkien aikojen ensimmäiset eurooppalaisten korkeakoulujen kisat, EUSA gamesit. Lajeja on kaikkiaan kymmenen, ja kisat pidetään aikavälillä 11.7.–23.7.2012. Futsalin kilpailupäivät ovat 16.7.–22.7. Futsalin opiskelijoiden EM-tittelistä kisaa miehissä kaikkiaan 16 yliopistoa ympäri Eurooppaa.

KaDy:n ohella Jyväskylästä Córdobaan matkaa kaksi muutakin joukkuetta: Liikunnan Riemun joukkueet edustavat Suomea sekä miesten jalka- että lentopallossa.

Yksi suurimmista haasteista Jyväskylän ”valkonaamoille” tulee varmasti olemaan sietämätön helle, joka Espanjan sisämaassa tällä hetkellä vallitsee. Mittarin odotetaan kapuavan peräti 40 asteeseen.

Suosikit Espanjasta ja Portugalista, KaDy/Students mustan hevosen kategoriassa

kelhala_tero_img_4970.jpg

KaDy/Studentsin EM-kisajoukkuetta valmentaa Tero Kelhälä (kuvassa). Pitkään KaDy:n peräsimessä toiminut ”Q” jää kisojen jälkeen syrjään KaDy:n valmentajan pallilta. Kelhälällä on kokemusta jo kaksista opiskelijoiden EM-kisoista (Zagreb 2010, Tampere 2011), joten asiantuntemuksen puutteeseen ei menestys EM-kisoissa tule kaatumaan.

Tampereen Teknillisen Yliopiston viime vuonna järjestämä OEM-turnaus oli sekä tasollisesti että puitteiltaan erittäin korkeatasoinen turnaus. Viime vuotista OEM-turnausta voidaankin pitää oivallisena referenssinä tuleville järjestäjille. En usko, että Córdoban turnaus yltää ainakaan järjestelyissä samalle tasolle viimevuotisen turnauksen kanssa. Tästä huolimatta turnauksen taso tulee olemaan lähes yhtä kova kuin aikaisempina vuosinakin, vaikka huippujoukkueiden määrä on pienentynyt, Kelhälä arvioi.

Väitettä huippujoukkueiden määrän pienenemisestä ”Q” perustelee kolmella huomiolla:

Ukrainasta ei ole joukkuetta turnauksessa. Kroatiasta kovatasoisen Zagrebin tilalla on Split, jonka en usko olevan ihan yhtä kova joukkue, vaikka puolivälieriin Split varmasti selviytyykin. Ja perinteisesti OEM-turnauksia hallinnut Málagan joukkue ei ole kisoissa mukana tänä vuonna.

Tänä vuonna turnauksessa on sopiva sekoitus KaDy-leirille tuttuja ja tuntemattomia joukkueita. Viime vuonna KaDy/Students (University of Jyväskylä) paini Tampereella eeppisen voiton Belgradin yliopistosta neljännesvälierissä, mutta puolivälierissä tuli noutaja, kun Valencian joukkue vei tiukan ottelun lukemin 5-4. Valencia jyräsikin samoilla vauhdeilla Tampereen EM-kisojen voittoon, kun taas KaDy/Students tahkosi sijoituspeleissä itsensä seitsemänneksi 24 joukkueen turnauksessa.

kady_juhlii_belgrad-voittoa.jpg
(Kuva: KaDy/Students kaatoi Belgradin yliopiston viime vuonna Tampereella. (c) Markus Kakkonen)

Kelhälä odottaa tänäkin vuonna tasaista turnausta, mutta on valmis nimeämään suosikit ja mahdolliset heikommat joukkueet:

Kaikista OEM-kisojen joukkueista löytyy taitavia ja nopeita pelaajia, mutta erot joukkueiden taktisessa osaamisessa ovat suuria. Turnauksen ehdoton ennakkosuosikki on kuitenkin Espanjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaava UPV Maristar Valencian joukkue. Toiseksi ennakkosuosikiksi nostaisin University of Minhon, jonka taktista osaamista olen päässyt jo kahden aikaisemman OEM-turnauksen aikana ihastelemaan, Kelhälä kehuu pienikokoisista mutta vikkelistä pelaajista koostuvaa portugalilaisryhmää.

valencia_juhlii.jpg
(Kuva: Suosikki. Valencia juhli viime vuonna ja on vahva voittajaehdokas Córdobassakin. (c) Markus Kakkonen)


Turnauksen mustaksi hevoseksi saattaa hyvinkin nousta joku seuraavista viidestä joukkueesta: University of Belgrade – tempokone Balkanilta, juoksuvoima ei lopu kesken –, Krasnoyarskissa sijaitseva Siberian Federal University, Adam Mickiewicz University in Poznan, University of Córdoba tai University of Jyväskylä eli KaDy/Students.

Entäs ne heittopussit, jotka pitäisi hoitaa?

Ennakolta turnauksen heikoimmiksi joukkueiksi veikkaan University of Bernea, University of Genevaa sekä Teesside Universitya. Kaikki muut joukkueet ovat meille kovia tai todella kovia kantoja kaskessa, ”Q” laskeskelee.

Lohkoarvonta vasta paikan päällä

EM-tittelistä kisailee futsalissa 16 joukkuetta. Oletettavasti pelisysteemi on samanlainen kuin kaksi vuotta sitten Zagrebissa: neljä neljän joukkueen lohkoa, joista kaksi parasta etenee puolivälieriin ja kaksi huonommin sijoittunutta jäävät kisaamaan sijoituksista 9-16. KaDy/Students sijoittunee lohkoarvonnassa kakkoskoriin, mikä tarkoittaa, että alkulohkossa se saa vastaansa kaksi ennalta heikompaa ja yhden ennalta vahvemman joukkueen. Lohkoarvonta suoritetaan sunnuntaina 15.7.

Kelhälä ennustaa luvassa olevan pelejä, jotka eroavat KaDy:n liigaotteluiden tyypillisestä käsikirjoituksesta:

Turnauksen keskikastissa, johon ennakkoon itse lasken meidät, tasoerot ovat hyvin marginaalisia. Olen kuitenkin luottavainen sen suhteen, että pystymme tänä vuonna parempaan lopputulokseen kuin aikaisempina vuosina. Olemme kehittyneet vuosi vuodelta ja osa-alue osa-alueelta. Futsal-liigassa olemme pystyneet lähes poikkeuksetta lähtemään otteluihin pallonhallintapeliimme luottaen. OEM-kisoissa meiltä varmasti tullaan näkemään rohkean pallonhallintapelin lisäksi – pakon sanelemana – kurinalaista vastaiskuihin pohjautuvaa pelaamista. Córdoban kaupungilta onkin jo onnikka tilattuna, jotta voimme harjoitella maalimme tukkimista.

hirvioboom.jpg

C´MOON KaDy-Hirviö!



Opiskelijoiden futsalin EM-kisojen miesten sarjan joukkueet 2012:

University of Split

CROATIA

University of Jyväskylä

FINLAND

University of Paris I Pantheon Sorbonne

FRANCE

Ivane Javakhishvili Tbilisi State University

GEORGIA

German Sport University Cologne

GERMANY

Lithuanian Academy of Physical Education

LITHUANIA

Erasmus University Rotterdam

NETHERLANDS

Adam Mickiewicz University in Poznan

POLAND

University of Minho

PORTUGAL

Sibirean Federal University

RUSSIAN FEDERATION

University of Belgrade

SERBIA

Polytechnic University of Valencia

SPAIN

University of Córdoba

SPAIN

University of Berne

SWITZERLAND

University of Geneva

SWITZERLAND

Teesside University

UNITED KINGDOM

KaDy/Studentsin (University of Jyväskylä) yhteistyökumppanit EM-kisoissa:

- Opiskelijoiden liikuntaliitto OLL
- Jyväskylän yliopisto ja tiedekunnista: informaatioteknologian, liikunta- ja
terveystieteiden, kasvatustieteiden ja yhteiskuntatieteellinen tiedekunta
- Palloliiton Keski-Suomen piiri
- Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta
- JyPK
- HT Laser Oy

Linkit:
http://eusagames2012.com/
https://www.facebook.com/pages/KaDy-Futsal/177218529003175

EM-joukkuetta koskevia uutisia sivuillamme:
http://kadyfutsal.net/uutiset.html?547

http://kadyfutsal.net/uutiset.html?546
http://kadyfutsal.net/uutiset.html?550


KaDy:n kisajoukkueen yhteyshenkilö:

Kerkko Huhtanen:
kerkko.huhtanen(at)gmail.com,
GSM: 040 778 6800

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.