Brasilialainen Bob jatkaa KaDyssa
KaDy Edustus miehetJulkaistu: 20.07.2021 12.26

Brasilialainen Bob jatkaa KaDyssa

Miesten liigajoukkueen 2021–22 esittelyvuorossa on brasilalaistaituri Ítalo Henrique “Bob” Macedo Basilio, joka jatkaa punamustissa väreissä ensi kaudellakin, kuten helmikuussa jo tiedotimme.

Taiteilijanimellä Bob tunnettu 27-vuotias brassitaituri saapui Suomeen helmikuussa ja debytoi kotiottelussa HIFK:ta vastaan keskellä Dynamon 11 ottelun mittaiseksi venynyttä voittoputkea. Pelattuaan voitokkaassa vierasottelussa GFT:tä vastaan Espoossa Bob joutui muutaman viikon tauolle peleistä loukkaantumisen vuoksi, mutta palasi kentille juuri pudotuspelien alkaessa.

Verkkoa Bob heilutteli ensimmäistä kertaa toisessa puolivälieräottelussa Monnarilla Mad Maxia vastaan. Bob laukoi tärkeän 3–0-osuman ottelussa, joka päättyi KaDyn 5–3-kotivoittoon ja sinetöi jatkopaikan välieriin.

Yhteensä Bob nakutti seitsemässä playoff-ottelussa kahdeksan maalia ja kaksi maalisyöttöä, joista finaalisarjassa FC Kemiä vastaan 3 + 1. Näin ollen Bob oli erittäin tärkeä vahvistus kauden ratkaisuotteluissa, jotka johtivat KaDyn kolmanteen perättäiseen Suomen mestaruuteen.


(ottelukuvat: Iiro Väänänen)

Dynamo uutisoi Bobin 1+1-vuotisesta sopimuksesta alunperin 6. heinäkuuta 2020, mutta sen jälkeen koronaviruspandemia Euroopassa ja Brasiliassa toi hankaluuksia matkaan, eikä Bobia saatu Brasilian Manausista Suomeen koko talvena.

Alkuperäinen sopimusuutinen 6.7.2020

Uutinen 23.2.2021 Bobin saapumisesta Suomeen

Bob pelasi suurimman osan kaudesta 2018–2019 SoVossa, jonka KaDy pudotti välierissä voitoin 3–1. KaDy ja Bobin SoVo kohtasivat siis peräti kuusi kertaa tuolla kaudella. SoVo saavutti tuona keväänä liigassa pronssia.

Kauden 2019–2020 brassi pelasi yksivuotisella sopimuksella Tornion Palloveikoissa, kunnes kausi maaliskuussa keskeytettiin. KaDya vastaan Bob oli kokoonpanossa molemmissa keskinäisissä otteluissa.


Päävalmentaja Vasko Vujović kertoi Bobista helmikuussa 2021:

– Bob on yksilötaidoiltaan ja ominaisuuksiltaan erinomainen futsalinpelaaja. Hän kykenee ratkaisemaan tilanteita lähellä vastustajan maalia ja olemaan hyökkäyksemme keihäänkärkenä. Hän käyttää tilaa etevästi ja häntä on vaikea vartioida.

– Bobin tulo tekee meistä hyökkäyssuuntaan vaarallisempia ja yllättävämpiä. Lisäksi saamme uutta energiaa harjoituksiin ja otteluihin!

Bob itse kertoi nettitoimitukselle aatoksiaan heinäkuussa harjoituskauden alettua:

– KaDy on ollut Suomen liigan paras joukkue viime vuosina. Jokainen vastustaja haluaa laittaa parastaan meitä vastaan, mutta uskon meidänkin olevan alkavalla kaudella entistä vahvempia, joten meillä on hyvät mahdollisuudet pitää pokaali Jyväskylässä.

– Minulla on kovat odotukset UEFA:n Mestarien Liigan karsintaan. Meillä on vahva ja yhtenäinen joukkue ja uskon meidän pystyvän maksimaaliseen suoritukseen. UEFA:n Mestarien Liigassa pelaaminen on yksi unelmistani, joka on nyt käymässä toteen. Tulen antamaan kaikkeni niissä peleissä.

Oman roolinsa ja merkityksensä suhteen Bob on vaatimattomilla linjoilla.

– Tiedän olevani tärkeä pelaaja, mutta niin ovat kaikki muutkin joukkueessamme. Tehtäväni on aina auttaa joukkuetta menestymään. Minunkin täytyy kehittyä pelin jokaisella osa-alueella, ja teen kaikkeni että kehitän taitojani ja parannan tekemistäni kentällä, brasilialainen päättää.

Vamos, Bob!