KaDyn brassivahvistus Bob vihdoin Jyväskylässä
SeuraJulkaistu: 23.02.2021 00.00

KaDyn brassivahvistus Bob vihdoin Jyväskylässä

Dynamo uutisoi Bobin 1+1-vuotisesta sopimuksesta alunperin 6. heinäkuuta 2020, mutta sen jälkeen koronaviruspandemian tilanne Suomessa, muualla Euroopassa ja Brasiliassa on laittanut kapuloita rattaisiin, eikä Bobia ollut saatu Brasilian Manausista Suomeen koko talvena.

Lopulta paperit ja lupa-asiat saatiin onneksi joka päässä suurella työllä kasaan. Bobin matkareitti maailman toiselta laidalta saatiin laadittua niin, että eteneminen Brasiliasta välilaskujen kautta Helsinki–Vantaalle mahdollistui.

Taiteilijanimellään Bob tunnettu, pian 27 vuotta täyttävä brasilialainen on saapunut Jyväskylään perjantai-iltana ja hän liittyi treenivahvuuteen tällä viikolla kun viides kahden viikon sisään tehty negatiivinen testitulos vapautti hänet lääkärin luvalla karanteenista. Bob tullaan näkemään KaDyn kokoonpanossa jo runkosarjan otteluissa.

– Matkan varrella alkoi välillä jo usko loppua siihen, että loppumaton paperisota joskus tuottaisi tuloksen, ja että Bob pääsisi Suomeen, toteaa projektin vaiheista KaDyn puheenjohtaja Kirsi Nummela.

– Prosessi on vaatinut myös Bobilta ihan uskomattoman hienoa asennetta ja sinnikkyyttä. Yhteinen taival jatkuu tehdyllä sopimuksella ainakin kevääseen 2022 asti, Nummela iloitsee.

Bob pelasi suurimman osan kaudesta 2018–2019 SoVossa, jonka KaDy pudotti välierissä voitoin 3–1. KaDy ja Bobin SoVo kohtasivat siis peräti kuusi kertaa tuolla kaudella. SoVo saavutti tuona keväänä liigassa pronssia.

Viime kauden 2019–2020 brassi pelasi yksivuotisella sopimuksella Tornion Palloveikoissa, kunnes kausi maaliskuussa keskeytettiin. KaDya vastaan Bob oli kokoonpanossa niin Putaalla kuin Ässä-Areenallakin.

Koronakevään jälkeen kesällä pandemiatilanne näytti hetken ajan valoisammalta: kauteen 2020–21 lähdettiin optimistisin odotuksin. Bob oli KaDyn suunnitelmissa ainoa ulkomaalaisvahvistus päävalmentaja Vasko Vujovićin lisäksi.

Vujović on tyytyväinen saadessaan rosteriin kauan kaivatun vahvistuksen:

– Bob on yksilötaidoiltaan ja ominaisuuksiltaan erinomainen futsalinpelaaja. Hän kykenee ratkaisemaan tilanteita lähellä vastustajan maalia ja olemaan hyökkäyksemme keihäänkärkenä. Hän käyttää tilaa etevästi ja häntä on vaikea vartioida.

– Bobin tulo tekee meistä hyökkäyssuuntaan vaarallisempia ja yllättävämpiä. Lisäksi saamme uutta energiaa harjoituksiin ja otteluihin!

Apuvalmentaja Jesse Kalliokoski komppaa Mister Vaskoa:

– Bob on erittäin hyvä, monipuolinen lisäys rosteriimme. Kokonaisvaltainen pelaaja, josta on iloa paitsi hyökkäys- myös puolustuspäässä.

– Bob oli kahdella aiemmalla kaudella yksi liigan parhaita 1 vs. 1 -pelaajia SoVossa ja ToPV:ssa. Hän tuo meillekin lisää 1 vs. 1 -pelotetta ja lisää variaatioita hyökkäämiseen. Kun Bobin taidot yhdistetään meidän kurinalaisen ja monipuolisen taktisen osaamisemme kanssa, on lupa odottaa hyviä tuloksia.

– Halusin Dynamoon johtuen joukkueen saavutuksista, korkeasta urheilullisesta ja ammatillisesta tasosta – joukkue on omalla tasollaan Suomessa. Joukkue on todella vahva ja suhtautuu futsaliin ammattimaisesti. Analysoin paljon pelejä ennen päätöstäni ja arvostan päävalmentaja Vasko Vujovićin työtä erittäin korkealle, mietti Bob kesällä 2020 päätöstään pelata Jyväskylässä seuraavilla kausilla.

– Haluan jatkaa omaa kehitystäni ja olla mukana viemässä joukkuetta seuraavaan mestaruuteen. Uskon että voimme saavuttaa joukkueen tavoitteet myös kansainvälisesti. Lajin huippuvuodet ovat vielä edessä, kun lajin tunnettuus kasvaa. Olen pelannut futsalia 11-vuotiaasta asti, ja vaikka kokemusta on myös jalkapallosta, on futsal kuitenkin rakkauteni, kertoi Bob KaDylle viime kesänä.

– La bomba del mercato! kuten Italiassa sanottaisiin. Hienoa saada meille pelaaja, joka hallitsee jo valmiiksi futsalin peruskieliopin. Italo on todella kettumainen vartioitava, hänellä on poikkeuksellisen hyvä kyky haistaa maalipaikat, totesi kapteeni Mikko Kytölä heinäkuussa joukkueen brasilialaisvahvistuksesta.

Bob nähdään Kampuksen Dynamossa pelipaidassa numero 9.

Tervetuloa! Bem-vindo Bob!

KaDyn uutinen 6.7.2020: