18.00
KaDy Edustus miehet, Miesten Futsal-Liiga

FC Kemi - KaDy   2 - 3

Tornio, Putaan liikuntahalli (V-halli)

KaDylle viides Suomen Mestaruus! - FC Kemi kaatui Torniossa tiukan pelin jälkeen

KaDy hallitsi alkua ja karkasi kahden maalin johtoon

Kauden viimeinen futsal-liigan playoff-viikonloppu pyörähti käyntiin Torniossa, kun KaDy ja FC Kemi kohtasivat neljännessä finaaliottelussa. Ensimmäinen jakso mentiin tasaisissa merkeissä. FC Kemi ei antanut KaDylle yhtä paljoa tilaa laukoa kuin aiemmissa finaalien osaotteluissa. KaDy onnistui kuitenkin käyttämään paikkoja tehokkaammin kuin FC Kemi: ensimmäiset kaksi maalia merkittiinkin Dynamon nimiin. Ensin Bene Filppu laukoi Jailsonin sivurajatarjoilusta 0–1-maalin oikeaan alakulmaan ajassa 7:13.

Bene Filppu tykittää. (Kuva Ari Vuorela)

Ajassa 10:59 hyökkäyskuvio tuotti tulosta, kun Bob otti haltuun Newton Jr.:n syötön ja toimitti pallon kemiläisvahti Rennan Cabralin ohi vieden Dynamon 0–2-johtoon. FC Kemi kuroi kuitenkin KaDyn kahden maalin etumatkaa kiinni, kun Ville Uimaniemi kavensi tilanteeksi 1–2 vielä ennen ensimmäisen puoliajan loppua. Esityön teki vasemmalta laidalta Taneli Kohonen.

Toinen puoliaika: FC Kemin takaa-ajo kilpistyi Savolaisen torjumaan rankkariin

Dynamon toisen maalin tuottanut kaksikko sai myös kolmannen maalin nimiinsä, kun tällä kertaa Bob tarjoili Newton Jr.:lle Cabralin seikkaillessa liian kaukana vasemmassa laidassa. Newton Jr. teki esityön haastamalla tehokkaasti vasemmalla laidalla. Brasilialaiskaksikko voitti pallon Kemin puolustuksen ja Cabralin edestä ja sai namutella parilla syötöllä Newtonin paraatipaikalle keskustaan laukomaan. Dynamo oli jälleen kahden maalin johdossa, kun pelikellossa oli jäljellä reilu 15 minuuttia.

Juha-Matti Savolainen oli jälleen vireessä myös Tornion tatamilla. (Kuva Ari Vuorela)

Juha-Matti Savolainen
pääsi ottamaan hieman enemmän paraatitorjuntoja toisella kuin ensimmäisellä jaksolla. Puoliajan puoliväli mentiin kovaa vauhtia päästä päähän vastahyökkäyksiin ja vastahyökkäyksen vastahyökkäyksiin. Anass Nasser laukoi kerran vasempaan ulkotolppaan, kerran sisätolppaan.

FC Kemi kuroi maalieroa kiinni ja kavensi jälleen, kun Soufiane Borite survoi irtopallon maalin läheltä sisään ajassa 32:38. Kemiläisten pelaaja-valmentaja Boris Čizmar teki esityön kuudessa metrissä. Čizmar peluutti itseään toisen puoliajan takaa-ajossa enemmän kuin avausjaksolla.

Bob kamppailee pallosta Anass Nasserin kanssa. (Kuva Ari Vuorela)

Käännekohtana Juha-Matti Savolainen torjui Anass Nasserin rankkarin kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua. Rangaistuspotku tuomittiin, kun Bob liukui Vesa Liljan haaston ja poikittaissyötön eteen, ja pallo osui Bobin käteen nippa nappa rangaistusalueen sisällä.

Jere Intala taistelee pallosta. (Kuva Kirsi Nummela)

FC Kemi otti lopussa vielä Vesa Liljan lentäväksi maalivahdiksi, mutta hyvin pyörinyt ylivoimapeli ei riittänyt kääntämään lopputulosta. Kampuksen Dynamon puolustus kesti, Savolainen maalillaan loisti. KaDy on viidettä kertaa peräkkäin Suomen mestari!

M. Kytölä, Laitinen ja T. Intala viisinkertaisia mestareita

Kampuksen Dynamo on voittanut miesten Suomen mestaruuden viidesti peräkkäin kaudesta 2017–18 alkaen. (Kausi 2019–20 keskeytettiin covid19-pandemian johdosta.) Viisi mestaruutta ovat pelaajana saavuttaneet Mikko Kytölä, Niila-Ville Laitinen ja Tero Intala. Kytölälle viides mestaruus pelaajana oli ensimmäinen pelaaja-valmentajana; kaudella 2016–17 hän ylsi tuplaroolissa SM-hopealle.

Viiden mestaruuden japit. (Kuva Kirsi Nummela)

Juha-Matti Savolaiselle Suomen mestaruus KaDyn paidassa oli neljäs, Jere Intalalle ja Bobille kolmas. Kahden täyden mestaruuskauden avainmies Lassi Lintula pelasi Dynamossa puolet päättyneestä kaudesta.

Neljä ensimmäistä mestaruutta KaDyn päävalmentajana oli Vasko Vujović, joka oli puikoissa vielä päättyneenkin kauden 2022–23 alussa, mutta siirtyi kokonaan Latviaan marraskuussa 2022, Mestarien Liigan Main Roundin jälkeen. KaDya ehti luotsata reilut kaksi kuukautta talvella myös brasilialainen Rodrigo Saldanha.

KaDyn mestarit fanien kanssa (Kuva Kirsi Nummela)

Lisää tunnelmia ja uutisia myöhemmin KaDyn kanavilla.

****

Näin pelattiin:

su 7.5.2023 Tervahalli, Kemi
FC Kemi – KaDy 3–3 (1–3 rp.) 3–3 jo., 3–3 (3–0)

Maalivahdit: Niila-Ville Laitinen (C), Juha-Matti Savolainen
Kenttäpelaajat: Bene Filppu, Ítalo Henrique, Jere Intala, Tero Intala, Jailson Veiga, Newton Jr., Mikko Kytölä (pelaaja-valmentaja)
Valmennus: Mikko Kytölä, Juho Rinne

KaDyn P19-joukkueesta mukana miesten liigajoukkueessa ovat olleet:
Otso Honkonen (mv), Lassi Niemelä, Masi Lohi, Konsta Pohjonen, Viljami Ihalainen, Valtteri Lampila, Leino Ihalainen (mv)

Kauden 2022–23 aikana liigajoukkueessa pelasivat myös:
Lassi Lintula, Marcos di Tullio

Kauden 2022–23 aikana joukkueen päävalmentajina toimivat myös:
Vasko Vujović (heinä–marraskuu 2022), Rodrigo Saldanha (tammi–maaliskuu 2023)

Tilastot
FC Kemi

2 - 3

7'MaaliFilppu Bene
10'MaaliBob Italo Henrique
16'MaaliUimaniemi Ville
32'MaaliBorite Soufiane