Bene Filpun ura jatkuu Dynamossa!
Julkaistu: 22.08.2022 23.41

Bene Filpun ura jatkuu Dynamossa!

Kampuksen Dynamon liigajoukkue vilisee maajoukkuepelaajia ja joukkueen taso on ollut todella kova jo useamman vuoden. Nuorempaa kaartia edustaa Dynamoon vuosi sitten siirtynyt Bene Filppu (s.2000), jonka jalkapallopainotteinen peliura alkoi kääntyä viimeisimpinä liigavuosina futsalvoittoiseksi GFT:ssä. Espoolaisseura sai Benen riveihinsä nuoren taiturin harrastettua lajia harrastusmielessä jo lukioikäisenä nelosdivarissa. Kaveriporukan pelaamisesta alkunsa saanut tavoitteellisempi futsalpelaaminen alkoi U19 liigasta kaudelta 2018-2019 GFT:n saavuttaessa kaudella nuorten liigan hopeaa. Nuorten liigavuotta seurasi kaksi vuotta GFT:n liigajoukkueessa ja joukkueen ovet auki tulevaisuudessakin kasvatilleen.

Jos jossain perheessä, niin Filpun perheessä kotona on eletty ja hengitetty aina futsalia. Päätös lähteä Helsingistä Keski-Suomeen oli nuoren pelaajan oma päätös ja askel eteenpäin omalla tavoitteellisella peliuralla. – Jyväskylä on todella mukava ja rauhallinen kaupunki, eikä täällä nyt ihan niin maalla olla, toteaa Filppu uudesta kotikaupungistaan. – Kovaa ja ahkerasti treenaaminen sopii minulla ja nautin KaDyn harjoitteluympäristöstä. Pelaaminen on todella kivaa!

Ensimmäinen kausi Kampuksen Dynamossa oli Filpulle jo todella vahva ja nuori pelaaja murtautui vahvan joukkueen pelaavaan kokoonpanoon. Ehjä kausi, hyvä fysiikka ja joukkueen eteen heittäytyminen teki Filpusta joukkueen olennaisen osan. Mieleen on jäänyt todella pienellä kokoonpanolla pelattu peli Ylivieskassa viime kaudella. Kuudella pelaajalla pelattu peli veti mehut kaikista pelaajista aivan loppuun, mutta vasta kun pilliin oli puhallettu viimeisen kerran, tipahti Filppu ja pelikaverit kentän pintaan – jokainen minuutti pelattiin loppuun ja tuloksena oli voitto lähes mahdottomalta tuntuneesta pelistä. – Jospa nyt ei ihan niin pienellä joukkueella tarvitsisi kovin montaa peliä pelata, mietti pelissä täydet minuutit tahkonnut nuorukainen.

Vaikka Filpulla on kokemusta nuorten maajoukkuetoiminnasta, nousi jälleen yksi dynamolainen pelaaja maajoukkueen leirivahvuuteen kauden 2022-2023 alkaessa. Ensimmäistä kertaa miesten maajoukkueen mukana ollut Filppu kiitteli maajoukkuetoimintaa. – Kokemus oli hieno ja oli kiva päästä mukaan. Treenaaminen maajoukkueen mukana on todella mielenkiintoista, vaikka nuorena pelaajana tulee olemaan haastavaa saada pelipaikkaa tai peliaikaa maaotteluista. Filppu on KaDyn joukkueen viimeisin maajoukkueeseen noussut pelaaja. Nyt on joukkueen jokaisella suomalaisella sopimuspelaajalla maajoukkuekokemusta.

Suomalainen erotuomarimaailma tarvitsee nuoria viheltäjiä ja Bene Filppu on yksi kentillä jalkapallon parissa uurastavista nuorista erotuomareista. – Erotuomarointi on ollut todella hyvä irtiotto futsalista kovan 10 kuukauden kauden jälkeen ja kesään on mahtunut esimerkiksi 12 tunnin vihellyspäiviä Hesa Cupista. – Viheltämisestä saa kivaa lisätienestiä ja se on hauskaa.

Haastattelua jutusteltiin valmiiksi Podgorican pelimatkan menomatkalla lentokoneessa. – On todella kiva päästä taas pelaamaan kovia pelejä, toteaa Bene tulevista peleistä. UFCL peliuransa Filppu aloitti jo viime kaudella ensin Preliminary Roundilla Riiassa ja jatkaen vahvoja näyttöjä Bosnia-Herzegovinassa Main Roundilla.


Linkki Benen siirtouutiseen syksylle 2021: https://www.kampuksendynamo.com/futsal/uutiset/441...