Eemeli Hänninen palaa Kampuksen Dynamon paitaan!
Julkaistu: 09.06.2023 17.22

Eemeli Hänninen palaa Kampuksen Dynamon paitaan!

Tervetuloa takaisin Eemeli!

Nuori suurlupauksemme Eemeli Hänninen, 21, palaa Dynamoon yhden JoSePassa vietetyn vuoden jälkeen. Eemeli nähtiin aiemmin Dynamossa kolmella kaudella 2019-2022.

Viime kaudella Futsal-Ykkösessä loistanut Hänninen ehti rykiä 15:ssä pelaamassaan ottelussa tehot 24 + 19 = 43 ennen harmillista loukkaantumistaan. Nyt jo Sergio Gargellin merkitsemä maajoukkueen portteja kolkutteleva pikakiitäjä palaa liigaparketeille entistä kokeneempana ja intoa puhkuen.

Eemeli Hänninen saapui KaDyyn kaudeksi 2019-20 ja oli mukana myös kesken jääneen koronakauden jälkeisessä mestaruusjoukkueessa 2020-21, jolloin nuori varsa oli jo kasvanut pelaavaan kokoonpanoon Vasko Vujovićin vaativassa ympäristössä. Maalejakin syntyi tuolloin kahdeksan. Kausi 2021-22 meni Hänniseltä varusmiespalveluksessa, joten treenaaminen jäi rikkonaisemmaksi koronarajoitusten ikeessä. Muutamissa otteluissa Eemeli kuitenkin oli pelaavassa kokoonpanossa suoriutuen erinomaisesti.

Yksi kausi JoSePassa teki hyvää nuorelle Suomen mestarille

Kaksi SM-kultamitalia kaulassa Hänninen suuntasi kuitenkin syksyllä 2022 Joutsaan isomman roolin perässä - ja kokemus osoittautui hyväksi:

- Viime kausi Futsal-Ykkösessä oli minulle todella hyvä vaihtoehto. Pääsin pelaamaan hyvässä joukkueessa todella isossa roolissa. Isojen peliminuuttien ja vastuun myötä pelaamisen taso nousi itselläni todella paljon, ja tämän myötä myös tulosta syntyi hyvin, kertoo Hänninen.

Eemeli Hänninen palkittiin torstaina Palloliiton Futsal- ja Respect-Gaalassa miesten Futsal-Ykkösen parhaaksi pelaajaksi.

Linkki Palloliiton uutiseen Futsal- ja Respect-gaalasta

Hänninen: "Haluan pelata Suomen ykkösseurassa"

KaDysta Joutsaan 2022 siirtyneen valmentajan Jesse Kalliokosken luotsaaman JoSePa:n hieno kausi 2022-23 oli lähellä päättyä liiganousuun, mutta joukkue joutui pelaamaan ratkaisevat kauden viimeiset pelit ilman loukkaantunutta Hännistä, ja joutsalaisten paluu liigaan jäi vielä toistaiseksi odottamaan. Nyt kokemusta rikkaampi Hänninen tähtää korkealle ja on valmiina isoon rooliin liigaparketeillakin.

- KaDyyn takaisin siirtyminen oli hyvin luonnollinen vaihtoehto, vaikka muitakin seuroja tietysti on. Haluan pelata Suomen ykkösseurassa kovia pelejä ja näyttää osaamista myös ”kirkkaimmissa” valoissa. Toki KaDy on myös niin sanotusti se oma kotiseura, jossa olen lähes kaikki futsaloppini saanut, niin se on siksikin hyvin luonnollinen vaihtoehto, Hänninen taustoittaa.

- Ensi kautta odotan todella innolla. Kovia liigapelejä sekä Mestareiden liiga tulossa, ja pääsee takaisin parketille loukkaantumisen jälkeen - mikä sen parempaa!

Hänninen A-maajoukkuevalmentaja Gargellin papereissa

A-maajoukkueenkin porteille esitystensä ansiosta murtautunut Hänninen pitää riman korkealla ensi kauden suhteen. Unelma oman maan edustamisesta elää vahvana:

- Ensi kauden tavoitteena on pelata hyvällä tasolla isossa roolissa Dynamossa. Pääsin myös viime kaudella B-maajoukkueleirin jälkeen A-maajoukkueen listoille, joten iso tavoite olisi päästä pukemaan Suomen paita päälle.

- Hienoa saada meidän “kultapoika” takaisin KaDyn väreihin, toteavat KaDyn päävalmentajan tointa tällä hetkellä hoitava Mikko Kytölä ja seuran puheenjohtaja Samu Kytölä.

- Eemelillä on kaikki ominaisuudet ja edellytykset nousta tämän kauden Dynamossa liigan johtavaksi pelaajaksi ja maajoukkueeseen, Kytölän veljekset päättävät.

Tervetuloa takaisin Eemeli! Onnea ja menestystä uuteen kauteen!
Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.