Lisää sopimusuutisia: Bene Filppu vaihtaa GFT:n värit punamustaan
Julkaistu: 22.07.2021 12.28

Lisää sopimusuutisia: Bene Filppu vaihtaa GFT:n värit punamustaan

KaDyn miesten liigajoukkue jatkaa mainioita pelaajauutisiaan: uusimpana kiinnityksenä punamustan pukee ylleen Helsingistä kotoisin oleva Bene Filppu.

21-vuotias Bene siirtyy Dynamoon pääkaupunkiseudun ykkösseuran GFT:n riveistä. Taitava vasuri on pelannut GFT:n liigajoukkueen ohella U19- ja U21-nuorisomaajoukkueissa. GFT:ssä Filppu teki debyyttinsä 19-vuotiaana ja pelasi 32 liigaottelua kahden kauden (2019–2021) aikana tehopistein 9 + 9 = 18.

Ennen liigadebyyttiään Bene poikien U19- ja U21-liigoissa sekä GFT:n alemmissa aluesarjajoukkueissa. Benellä on myös jalkapallotaustaa 19-vuotiaaksi asti, jolloin futsal vakiintui nuorukaisen päälajiksi. Bene on jo toisen polven futsaltekijä, sillä hänen isänsä Jyrki tunnetaan futsalmaailmassa entisenä FIFA-erotuomarina ja Palloliiton futsalpäällikkönä.

Viime kausina KaDyn liigamiehistössä on ollut poikkeuksellisen vähän vasenjalkaisia pelaajia, mutta nyt sisään tulee kaksi taitavaa uutta vasuria lähes samalla ovenavauksella: Benno & Bene. Nomen est omen – ja mikäli tämä yhtään pitää paikkaansa, voi KaDylle luvata hyvyyttä ja menestystä.

Ave, Bene! Mitkä seikat saivat sinut harkitsemaan siirtoa GFT:stä KaDyyn ja lopulta toteuttamaan sen?

– Ennen kaikkea laadukas valmennus ja laadukas jokapäiväinen treenaaminen. Myös opiskelu Jyväskylässä kiinnostaa, erityisesti yliopiston liikuntatieteellinen.

Mitä odotat joukkueelta ja itseltäsi kaudella 2021-22? Entä mitkä ovat henkilökohtaiset tavoitteesi?

– Joukkueelta odotan luonnollisesti pärjäämistä “Chämppärissä” ja keväällä mestaruutta. Omana tavoitteenani on sopeutua KaDyn pelitapaan ja päästä pelaavaan kokoonpanoon sekä tietty kehittyä mahdollisimman paljon.

Mitkä ovat erityiset vahvuutesi ja kehityskohteesi?

– Vahvuudet erityisesti pallon kanssa, esimerkiksi 1v1-pelaaminen ja pelinrakentelu. Kehityskohteina on ainakin pelin ymmärtäminen ja puolustaminen sekä fysiikkapuoli.

Miten olet viihtynyt heinäkuun pre-seasonissa?

– Hyvin olen viihtynyt, ollut aina kiva tulla treeneihin. Kovaa ollaan menty ja treenimäärät ovat tuplaantuneet viime kausiin nähden.

Entä miten viihtyy metropolin kasvatti pienemmässä kaupungissa?

– Hyvältä kaupungilta vaikuttaa. Paljon pienempi pääkaupunkiseutuun verrattuna, mutta kaikki tarvittava löytyy läheltä!

Benvenuto, Bene!

Bene Filppu pelasi kaksi edelliskautta espoolaisessa GFT:ssä. (Kuva: Siiri Perälä)