Savolainen varmistaa KaDyn maalia kaudella 2022-2023
Julkaistu: 20.08.2022 10.31

Savolainen varmistaa KaDyn maalia kaudella 2022-2023

Juha-Matti - Juppis - Savolainen jatkaa huipputorjuntojaan KaDyn maalilla!

Oululaistaustainen huippumaalivahti Juha-Matti "Juppis" Savolainen (s. 91) torjuu KaDyn maalilla kaudella myös 2022–2023. Liigauransa kaudella 2009–2010 Tervareissa aloittanut Savolainen on vuodesta 2015 lähtien Suomessa ollessaan pelannut KaDyn riveissä. Kaudella 2019–2020 hän pelasi Kroatiassa MNK Crnicassa ja kauden 2020–2021 Italiassa Saviatesta Mantovassa, kultaisia mitaleita Suomesta on ripustettu kaulaan 2018, 2019 ja 2022.

Näitä juhlia juhlittiin tiuhaan kauden 2022 keväällä - kuva Ville Koskiniemi

Savolainen kertaa syitä, joiden takia hän päätti jäädä KaDyyn:

- KaDyssa tietää, mitä saa. Mitä saa valmennuksen suhteen ja millainen joukkue suurin piirtein on. Todennäköisesti pärjätään hyvin. Pääsemme myös pelaamaan Mestarien Liigan pelejä.

Myös maajoukkueen vakiokalustoon selkeänä ykkösmaalivahtina jo pitkään kuulunut Savolainen odottaa alkavan kauden pelejä innolla.

- Kansainvälisissä peleissä oma viehätyksensä, mutta liigan pelit sytyttävät myös. Pelaaminen on hauskaa.

"Aina on kiva voittaa"

EM-kisoissa Suomen maalilla Sloveniaa ja Portugalia vastaan loistanut Savolainen kertaa viime kauden kohokohtia. Itsestäänselvyyksinä esiin nousevat alkuvuodesta pelatut EM-kisat ja Suomen mestaruus. Savolainen vastaa uteluihin menneestä kaudesta ytimekkäästi:

- Aina on kiva voittaa.

Kuva: Kirsi Nummela

EM-kisoihin valmistautuminen ei Savolaisen mukaan eronnut muusta tekemisestä eikä erityistä jännitystäkään ollut ilmassa.

- EM-kisat ovat hieno iso tapahtuma, joihin pääsyä oli pitkään odotettu. Olihan siinä tietynlaista odotusta, mutta ei voi sanoa, että olisi jännittänyt.

EM-kisoissa Savolaiselta nähtiinkin jälleen vahvaa suorittamista. Perinteisempien maalivahdin tehtävien lisäksi hän laukoi tyynen rauhallisesti huikean maalin Slovenian tyhjiin verkkoihin, kun slovenialaiset pyrkivät tasoihin 5 vs. 4 -ylivoimalla. Savolaisen maajoukkuemaalisaldo kasvoi näin neljään.

Treenit ovat lähteneet hyvin käyntiin

Treenikausi on Savolaisella alkanut tiiviissä merkeissä. KaDyn treeneistä hän toteaa:

- Hyvin ovat treenit lähteneet käyntiin, tavalliseen tapaan. Vähän ehkä vielä pienellä porukalla, mutta sitäkin laadukkaammalla. Kauden alla juostaan paljon, mutta käymme toki myös taktisia juttuja läpi ja treenaamme, kuten normaalistikin.

Tampereella 3.–8.8.pidetty maajoukkueleiri oli toinen laatuaan uuden valmentajan Sergio Gargellin alaisuudessa. Suuria eroja Mićo Martićin ja Gargellin valmennustyyleissä ei vielä ole huomattavissa.

- Varmaan jonkinlaista eroa on, mutta ei näin pienellä otannalla vielä oikein pysty tarkemmin sanomaan, varsinkaan, kun ei vielä ole yhtään ottelua pelattu.

Maajoukkueleiri oli joka tapauksessa antoisa:

- Aika tiukka setti fyysisesti. Paljon treenejä eikä hirveästi palautumisaikaa, mutta oli oikein antoisa leiri.

Kuva Ville Koskiniemi

Kohti mestarien liigaa

KaDy on Suomen miesten liigan voittajana jälleen matkustamassa Champions Leaguen peleihin. KaDyn sijoitus on 25. ja joukkue onkin parhaiten sijoittunut Preliminary Roundilta aloittava joukkue. Valmistautumisjakso on jäänyt hieman tavanomaista lyhyemmäksi maajoukkuevelvollisuuksien kutsuessa useita KaDyn pelaajia.

Mestarien liigaan Savolainen lähtee hyvällä fiiliksellä:

- Hyvä fiilis. Treenipelejä ei saatu alle, mutta kaksi ekaa peliä eivät varmaan ole kovimmasta päästä, mikä on meille tietysti suotuisaa. Viimeinen peleistä voi olla jo aivan kova peli.

- Pärjäämään sinne lähdetään, mutta aika näyttää, miten hyvin tällä kertaa onnistutaan.

Suomen mestaruus tavoitteena

Alkavan kauden tavoitteeksi Savolainen toteaa, että eipähän pelaajilla ja seuralla oikein muuta tavoitetta voi olla kuin viides Suomen mestaruus. Toiveena luonnollisesti on, että kaikki pelaajat pysyisivät ehjinä ja pääsisivät pelaamaan koko kauden läpi.

Savolaisella ei ole varsinaista lempivastustajaa, jonka kanssa pelattuja pelejä odottaisi erityisesti.

- Vanhoja pelikavereita ei enää ole samalla tavalla mukana. Heitä vastaan on aina ollut kiva pelata. Nyt ei ole mitään erityistä suosikkia eli toisin sanoen kaikki vastustajat ovat omanlaisiaan ja aivan yhtä kivoja pelattavia.

Savolainen lähettää myös terveisiä faneille:

- Kiva, kun käytte katsomassa pelejä. Erityisesti kotipeleissä on huikeaa, kun kannustusjoukkojen tunnelman voi kuulla ja aistia.

Kuva Ville Koskiniemi

Tarkemmin Savolaisen vaiheista voi lukea tästä artikkelista: https://www.kampuksendynamo.com/futsal/joukkueet/8...

Kuva Ville Koskiniemi

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.