Konkarin matka jatkuu punamustissa - Kytölä seuraavalle kaudelle
KaDy Edustus miehetJulkaistu: 04.08.2022 14.39

Konkarin matka jatkuu punamustissa - Kytölä seuraavalle kaudelle

Aloitetaan KaDy-legendan haastattelu viimevuotisin sanoin: Mikko Kytölä ei ole vain futsalpelaaja, hän on lajin yksi todellisista uranuurtajista. Kampuksen Dynamon kivijalkaan kuuluva Kytölän perheen keskimmäinen jatkaa KaDyn riveissä seuraavaan kauteen.

– Varmasti intohimo ja tahto pelata on se suurin salaisuus, joka ajaa eteenpäin, mutta kaipa tässä on tullut kehitettyä jonkinlainen outo kyky sopeuttaa kehon tasaisen varma degeneraatio pelin ja huipputason asettamiin vaatimuksiin. Tietenkin lukuisat laadukkaat treenivuodet, jotka ovat taustalla, ovat luoneet vahvan pohjan, jonka siivittämänä on helpompi porskuttaa eteenpäin. Rehellisyyden nimissä myös hyvällä lääkärillä on osuutensa siihen, että kulutan parketteja edelleen. – Terkut vaan Miralle.

Mira Kaikkonen, Mehiläinen, jatkaa Komikin ja muiden pelaajien onneksi joukkueen lääkärinä. KaDyn miesten joukkueen yhteistyösopimus Mehiläisen kanssa tuo laadukkaat palvelut pelaajien käsiin. Tällä viikolla tehtiin jo kaikille terveystarkastukset suuntana UFCL pelit Montenegrossa.

Maalijuhlaa - kuva Ville Koskiniemi

KaDyn konkarin ammatti löytyy futsalin parista ja hän valmentaa Kampuksen Dynamon naisten joukkuetta ja työskentelee osan työajastaan seuralle.

– Naisten liigajoukkueen valmentaminen on tietenkin erittäin aikaa vievää ja haastavaa, ja on hetkiä jolloin sen yhdistäminen oman peliuran vaatimusten kanssa on todella hankalaa. Mutta valmentaminen myös antaa paljon: pelaajana käsitykseni pelistä on varmasti paljon rikkaampi kuin mitä se olisi, jos en valmentaisi itse ja pohtisi päivittäin asioita myös valmentajan perspektiivistä. Ehkä omaa pelaamistani leimaakin nykyään jonkinlainen pelaajan ja valmentajan näkökulmien yhtäaikaisuus - mikä lienee usein hyvä juttu, mutta huonoimmillaan distraktio. Valmentajana olen tietenkin saanut peliuraltani ja etenkin Vaskolta, Micolta ja Pino Milellalta paljon pohjaa ja ideoita, joista koetan jatkuvasti työstää ja muokata omaa valmennusrepertuaariani ja joita vasten vahvasti peilaan koutsin identiteettiäni.

Komik kiittelemässä seuran yhtä aktiivisimmista talkoolaisista Iiro Väänästä kevään pelissä - kuva Ville Koskiniemi

KaDyn miesten joukkueen menestystarina jatkui keväällä 2022 ja kapteeni Kytölän kaulaan ripustettiin silloin neljäs peräkkäinen kultamitali.

Mestaruuspokaalia nostamassa - jälleen. Pokaali kuulu jo kapteenin vakiokalustukseen - kuva Kirsi Nummela

– Vasko on vaatimustasollaan ja omalla "hulluudellaan" nostanut KaDyn Suomen kärkijoukkueeksi, ja on ollut kunnia olla osa tätä projektia sen alusta alkaen vuodesta 2017. Vasko on auttanut nostamaan todella monta pelaajaa uudelle tasolle, mikä on näkynyt suoraan myös maajoukkueen menestyksessä.

Seuraava koitos UEFA Champions League pelit pelataan Montenegrossa elokuun viimeisellä viikolla. Kyseessä on karsintakierros ja KaDya vastaan tulee Montenegron oman mestarin lisäksi Andorra ja Islanti.

– Mestareiden liigassa päävastustajamme on eittämättä turnauksen kotijoukkue, joka koostuu Montenegron maajoukkuepelaajista. Meillä on kuukausi aikaa valmistautua niin hyvin kuin mahdollista, joskin maajoukkueleiritys syö osan tästä periodista. Lähtökohdat ovat siinä mielessä hyvät, että joukkueen runko koostuu tutuista pelaajista eikä useampana kesänä nähtyä uusien pelaajien sisäänajoa ole valmennuksen taakkana.

Vuoden takaisia mietteitä ennen edellisen kauden alkua kannattaa fiilistellä ja lukea hieman lisää Mikko Kytölän historiasta ja taustoista:

https://www.kampuksendynamo.com/uutiset/44515/dyna...

Kiitos finaalipelissä yleisölle - kuva Ville Koskiniemi