Esittely
Ottelutilastot
KaDy - Mad Max
2020-2021 - KaDy Miehet - Miesten Futsal-Liiga
Klo 17:00 Jyväskylä, monitoimitalo
24
Huh

​ENNAKKO: Dynamo vs. Mad Max - kuuma 2. puolivälierä Monnarilla!


Futsal is here!

KaDy palaa pitkän tauon jälkeen ÄSSÄ-Areenalle pudotuspelien merkeissä. Vastaan asettuu tuttuakin tutumpi Mad Max Valkeakoskelta.

la 24.4.2021

Miesten Futsal-Liiga, 2. puolivälierä (paras kolmesta, voitot 1–0)

KaDy – Mad Max

17.00, ÄSSÄ-Areena, Monitoimitalo, Jyväskylä

Tarvittaessa kolmas ja ratkaiseva puolivälieräottelu:

su 25.4.

KaDy – Mad Max

15.00, ÄSSÄ-Areena, Monitoimitalo, Jyväskylä

Yleisöltä suljettu koronatilanteen rajoitusten vuoksi.

Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/781377319184180

Livelähetys: https://solidsport.com/kadymiehet

* * *

Futsal is here!

KaDy palaa pitkän tauon jälkeen ÄSSÄ-Areenalle pudotuspelien merkeissä. Viime kaudella 2019–20 Suomen mestariahan ei ratkottu lainkaan: pudotuspelit jäivät covid19-pandemian vuoksi kokonaan väliin. Viimeksi, kun Monnarilla KaDy playoffeja pelasi, nosteltiin mestaruuspokaalia KaDyn kukistettua Leijona Futsalin (nyk. Akaa Futsal) kevään 2019 kolmannessa finaalissa 5–1. Tästä ikimuistoisesta illasta 22.4.2019 on aikaa tänään tasan kaksi vuotta!

https://www.kadyfutsal.net/joukkue1/ottelut.html?p...

Suurin osa tästä kilpakaudesta on pelattu tyhjille katsomoille, mutta sitä lukuun ottamatta kotimainen futsalkausi on mennyt mukavissa merkeissä. Suomen miesten maajoukkue pelasi itsensä ensin vuonna 2020 MM-kisojen porteille, ja vuoden 2021 puolella suoraan EM-kisoihin. Miesten liigakausi saatiin pelattua pandemiasta huolimatta: alkuperäinen runkosarjan aikataulu siirtyi lopulta useiden ottelusiirtojen vuoksi vain kahdella viikolla.

Pudotuspelit alkoivat lauantaina 17.4. runkosarjassa sijoille 5–8 sijoittuneiden kotikentillä. KaDy voitti Valkeakoskella Mad Maxin äärimmäisen niukasti maalein 5–6, Riemu yllätti Monnarilla FC Kemin, SoVo kukisti kotonaan ToPV:n. Akaa selätti sunnuntaina vieraissa GFT:n.Kahdesta poikki asettaa paineet voitottomille!

Kaikki neljä sarjaa ovat katkolla heti lauantaina, koska kaikki pudotuspelikierrokset pelataan poikkeuksellisesti paras kolmesta -periaatteella. Kahdella voitolla etenee jatkoon.

KaDylle Mad Max on jo vuosien varrelta hyvin tuttu vastustaja. Keskinäisiä otteluita on kertynyt peräti 32, joista KaDy on onnistunut voittamaan ällistyttävät 26 matsia. Mad Max on voittanut liigassa KaDyn 11 vuoden aikana vain kolmesti, joista kaksi kertaa kuluvalla kaudella: koskilaiset nitistivät Dynamon runkosarjassa sekä ÄSSÄ-Areenalla että Apialla.

Kuva: Vääntöä Maxien kanssa syyskierroksella. (Kuva: Kadyn nettitoimitus)

Valkeakoskella ensimmäisessä puolivälierässä KaDy ei ollut kertaakaan tappioasemassa. Parhaimmillaan KaDy johti kolmella maalilla (2–5 ja 3–6), mutta Mäxit tekivät ottelusta jännittävän kuromalla eron yhteen maaliin. Vielä viimeisillä sekunneilla Niila-Ville Laitinen KaDyn maalissa otti jalkatorjunnan oikeasta alakulmasta ja pelasti KaDylle maalin voiton varsinaisella peliajalla.

Apialla maalinteossa onnistuivat Jere Intala (3 maalia), Lassi Lintula (2 maalia) ja Tero Intala. KaDy sai Valkeakoskella kentälle pitkään poissa olleet Mikko ja Jukka Kytölän; molemmat pelasivat myös Montenegroa ja Belgiaa vastaan EM-kisapaikan ratkaisseissa maaotteluissa.

Maaliskuussa liigamatseja huilannut Tero Intala on myös pelikunnossa; samoin Eemeli Hännisen paluuta kentälle tervehdittiin ilolla. Brassivahvistus Bob oli kokoonpanossa Valkeakoskella, muttei käynyt kentällä. Bobin paluu pelaavaan kokoonpanoon on enää ajan kysymys. Valkeakoskella punaista korttia katsellut Henri Louste huilaa kaksi seuraavaa ottelua.

Kuva: Jere Intala on paukuttanut maaleja. (Kuva: Kadyn nettitoimitus)

Valkeakoskella komean hattutempun laukonut Jere Intala:

— Tiedossa on varmasti kova matsi. Positiivinen asia on, että pääsemme nyt pelaamaan kotikentällä ja pystymme varmasti jo siitäkin syystä parantamaan peliämme roimasti.

— Viime lauantain ottelu ratkesi mielestäni meidän hyväksemme henkisen ja fyysisen vahvuuden ansiosta. Meillä oli sekä hyviä että huonoja hetkiä, mutta pystyimme nollaamaan virheemme nopeasti ja sitä kautta ottamaan todella tärkeän vierasvoiton.

— Hattutemppu kruunasi tottakai oman pelin, mutta jokaista maalia edelsivät erittäin hyvät suoritukset joukkuekavereilta. Näissä peleissä ei ole tärkeää, kuka maalit tekee kunhan joukkue poistuu voittajana, ja olen iloinen että maalini edesauttoi tätä viime pelissä, Jere Intala sanoo.

— Parannettavaa jäi puolustamiseen ja etenkin yksilötasolla. Kollektiivisella tasolla puolustimme melko hyvin, mutta myös sitä pystymme parantamaan. Menestyminen playoffeissa on pitkälti puolustumisestamme kiinni; mitä pidemmälle tärkeissä peleissä mennään, sitä parempia tulemme siinä olemaan.

— Myös joukkueemme yhtenäisyys ja hyvä henki vievät meitä kohti kauden päätavoitettamme eli mestaruutta, Jere Intala toteaa.

* * *

KaDy vs. Mad Max kautta aikojen (Futsal-Cup ja Futsal-Liiga pudotuspeleineen):

32 ottelua: 26 voittoa, 2 tasapeliä, 4 tappiota (maaliero 154–72)

KaDy välieriin – Mad Max kellistyi kovan puhteen päätteeksi


Dynamo selvitti jälleen tiensä miesten Futsal-Liigan välieriin. Rajusti vastaan taistellut Mad Max Valkeakoskelta taipui toisessa puolivälierässä Monnarilla 5–3 (3–0).

la 24.4.2021
Miesten Futsal-Liiga, 2. puolivälierä

ÄSSÄ-Areena, Monitoimitalo, Jyväskylä

KaDy – Mad Max 5–3 (3–0)
(paras kolmesta, voitot 2–0, KaDy välieriin)

Maalit:
KaDy: Lassi Lintula, Tero Intala, Bob, Mikko Kytölä, Jukka Kytölä
Mad Max: Justus Kunnas 2, Matti Jussila

KaDy palasi pitkän tauon jälkeen Jyväskylän Monnarille eli ÄSSÄ-Areenalle pudotuspelien merkeissä. Ensimmäinen osaottelu Valkeakoskella oli päättynyt KaDyn 5–6-vierasvoittoon.

Ensimmäisellä puoliajalla näki, että KaDy oli keskittynyt viikon treeneissä puolustuspelaamisen tarkentamiseen: se oli todella tarkkaa, kollektiivista, uhrautuvaa ja oikea-aikaista. KaDy karkasi edellisen ottelun tapaan kolmen maalin johtoon, viimeistelijöinä Lassi Lintula, Tero Intala ja Bob.


Bob kiskaisi ensimmäisen maalinsa Dynamon paidassa. (Kuva Iiro Väänänen)

Maali oli brassivahvistuksen ensimmäinen KaDy-paidassa; Bob pääsi Jyväskylään Brasiliasta vasta muutama kierros ennen runkosarjan päätöstä ja on huilannut saavuttuaanpienen vamman johdosta useimmat pelit.

Toisen puoliajan alussa KaDy nollasi Mad Maxin pelätyn aloituskuvion, mutta heti seuraavasta rajapotkukuviosta Justus Kunnas kavensi komealla volleylla. Maali oli maalipyssy Kunnaksen kymmenes KaDya vastaan kauden neljässä keskinäisessä ottelussa.


"Ei vasureita" Jukka Kytölä iski Umbron kertaalleen Mad Maxin maalin kattoon vasurillaan. (Kuva Iiro Väänänen)

Heti perään toisen puoliajan ensimmäisellä minuutilla KaDyn kapteeni Mikko Kytölä palautti kotijohdon kolmeen maaliin takatolpalta nätin kuvion päätteeksi. 4–1-tilanteessa mentiin pitkään, eikä Mad Max päässyt takaa-ajossaan sisätolppaa lähemmäs.

30 minuutin kohdalla kokeneet Kytölän veljekset käyttivät Mad Maxin kulmapotkupuolustuksen nukahduksen hyväkseen: Mikko tarjoili ja Jukka Kytölä sai laukoa vapaasti vasurillaan KaDyn 5–1-johtoon. Veljeksistä etenkin Jukka pelasi suuret minuutit pohjapelaajana.

Mad Max haki odotetusti tarvitsemiaan lisämaaleja ylivoimalla ja lentävällä maalivahdilla; koskilaisten ylivoima on purrut useasti myös Dynamoa vastaan, viimeksi viikkoa aiemmin Valkeakoskella. Näin oli tälläkin kertaa: 38. minuutilla Matti Jussila ja Justus Kunnas toivat vieraat jo kahden maalin päähän KaDy-puolustuksen rakoillessa.


Jere Intala pyssyttää (Kuva Iiro Väänänen)

Mad Maxin kolmesta maalista huolimatta Niila-Ville Laitinen KaDyn maalilla pelasi ilmiömäisen ottelun sekä torjuntapuolella että jalalla peliä rakentaen. Ottelun loppusekunneilla nähtiin vielä kahakkaepisodi, jonka päätteeksi Mad Maxin Mika Jussila otti suoran punaisen kortin. Lassi Lintula pääsi tämän johdosta kokeilemaan vielä 10-metriseltä Mad Maxin riketilin ylityttyä, mutta tuloksena ei kihausta tällä kertaa. Lintulaa rikottiin n. seitsemässä metrissä viistosti maaliin nähden, joten hän olisi voinut valita muurittoman vapaapotkun rikekohdastakin.

Lähemmäs Mad Max ei tällä kertaa päässyt, ja KaDy kuittasi historiansa kahdeksannen välieräpaikan. Mad Max kaatui juuri puolivälierissä jo neljättä kertaa (2013, 2018, 2019, 2021). KaDylla on aiemmilta mitalipelivuosilta kaksi Suomen mestaruutta, neljä hopeaa ja yksi pronssimitali.

KaDyn lisäksi myös vuosien 2019 ja 2018 hopeamitalisti Akaa Futsal selvitti tiensä välieriin suoraan kahdessa ottelussa. KaDyakin pidemmässä voittoputkessa liitävä Akaa voitti espoolaisen GFT:n kotonaan 7–2.

Runkosarjan kaksi parasta joukkuetta, FC Kemi ja Tornion Palloveikot löivät omat sarjansa tasoihin kotihalleissaan. FC Kemi voitti Riemun 6–2, ToPV voitti SoVon 4–1. Molemmat sarjat ratkeavat Peräpohjolassa sunnuntaina klo 16.00 alkavissa kolmansissa osaotteluissa.

KaDyn välierävastustajaksi lauantaina 1.5. (tai su 2.5.) alkavaan sarjaan on sunnuntain tuloksista riippuen Tornion Palloveikot, Akaa Futsal tai Riemu.


Parhaana palkittu kapteeni Mikko Kytölä näytti tekemisellään esimerkkiä ja saalisti samalla tehoikseen 1+2 (Kuva Iiro Väänänen)

KaDyn päävalmentaja Vasko Vujović:

— Halusimme kontrolloida tilannetta ja tulosta. Ensimmäinen puoliaika oli hyvä ja ehjä, puolustimme kuten pitikin ja hyökkäsimme riittävän tehokkaasti. Bobin ensimmäinen maali KaDyssa oli myös tärkeä.

— Tavoitteemme oli ensinnäkin päästä välieriin; sen tavoitteen saavutimme. Toinen tavoite oli saada vapaapäivä sunnuntaille eli sarja katki jo tänään. Näin säästämme pelaajiamme rasitukselta, loukkaantumisilta, varoituksilta, pelikielloilta.

— Mad Max voitti meidät kahdesti runkosarjassa. Nyt oli meidän vuoromme voittaa kahdesti, ja mielestäni ansaitusti.

— Pelasimme, kuten olimme sopineet. Odotimme Mad Maxilta energistä taistelua, joten halusimme pitää pelin isona ja leveänä pallonhallinnan avulla. Johtoasemassa emme tarvinneet välttämättä enempää maaleja. Lopussa päästimme nukahduksista kaksi kavennusosumaa, mutta emme päästäneet Mad Maxia uhkaamaan voittoamme.

— Nyt odotamme sunnuntaihin, mikä joukkue tulee vastaan välierissä, ja alamme valmistautua välieriin sen mukaisesti, montenegrolaisluotsi päättää.


Lisää ottelukuvia KaDyn Facebook-sivuilla.

Ottelun maalikooste.

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
5 - 3
(3-0)
2' Maali Lintula Lassi

12' Maali Intala Tero

20' Maali Kunnas Justus

20' Maali Kytölä Mikko

30' Maali Kytölä Jukka

37' Maali Jussila Matti

37' Maali Kunnas Justus
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Kesäkuu   »
Kategoriat