13
TOU
20.00
KaDy Edustus miehet, Miesten Futsal-Liiga

KaDy - FC Kemi  1 - 5

Jyväskylä, Jyväskylän monitoimitalo

ENNAKKO: Finaaliviikonloppu! - FC Kemi jälleen vastassa

Finaalien aika! Finaalit ovat KaDy-perheessä lähes varma kevään merkki: Dynamon miehet ovat näet jo yhdeksättä kertaa Futsal-Liigan finaaleissa. Aiemmilta kausilta palkintohyllyssä on neljä perättäistä Suomen mestaruutta (2018, 2019, 2021, 2022), neljä SM-hopeaa ja yksi SM-pronssi.

Onko KaDyn edustusjoukkueen kymmenes mitali kultainen vai hopeinen? Se selviää joko tänä viikonloppuna Jyväskylän Monitoimitalon ÄSSÄ-Areenalla tai viimeistään ensi viikon viikonloppuna Torniossa Putaan hallissa. KaDyn finaalivastustaja FC Kemi tarvitsee vähintään yhden voiton Jyväskylästä venyttääkseen sarjan Peräpohjolaan ja seuraavaan viikkoon.

Bob ja Bene Filppu tuulettavat maalia Kemissä (Kuva Ari Vuorela)


Jos KaDy onnistuu nappaamaan kotiareenallaan kaksi voittoa, juhlitaan äitienpäivän päätteeksi seuran viidettä perättäistä Suomen mestaruutta! Tässä on punamustilla luonnollisesti viikonlopun päätavoite, mutta FC Kemi on kivenkova vastustaja sekin. Tasaiset väännöt on varmuudella tiedossa.

Finaalien pelitapa on paras viidestä, eli kolmella voitolla etenee Suomen mestariksi.

Avausottelu Kemissä tasainen, Savolaisen torjunnat ratkaisivat rankkarikisassa

KaDy onnistui voittamaan avausottelun viime sunnuntaina Kemissä rangaistuspotkukilpailun jälkeen. FC Kemi hurjasteli avauspuoliajalla kotihallissaan peräti 3–0-johtoon Soufiane Boriten osuttua kahdesti ja Anass Nasserin kertaalleen. Toisella puoliajalla KaDy otti hallinnan ja kuroi ottelun maali kerrallaan tasoihin. Maalihanat avasi vapaaksi kulmapotkukuviossa jäänyt Bene Filppu takatolpalta, Tero Intala liukui KaDyn toisen maalin toiselta takatolpalta, ja järkälemäiset minuutit raatanut Ítalo “Bob” Henrique tasoitti ottelun tarkalla kääntölaukauksellaan.

Newton Jr. nousee pallon kanssa hyökkäykseen ensimmäisessä finaaliottelussa. (Kuva Ari Vuorela)


Jatko-ottelussa ei kumpikaan joukkue Kemissä osunut maalipuiden väliin, joten ratkaisu haettiin rankkarikisassa. Illan ykkössankariksi nousi KaDyn maalivahti Juha-Matti Savolainen, joka torjui FC Kemin neljästä rankkarista peräti kolme. KaDylta osuivat kolme ensimmäistä laukojaa: Tero Intala, Jere Intala ja Bene Filppu. Kun kemiläisistä osui vain Vesa Lilja, pääsivät maltilliset voitonjuhlat valloilleen Dynamo-leirissä. Sarja on 1–0 KaDyn eduksi.

FC Kemi noussut Suomen eliittiin

Finaaliparina on siis kevään 2021 uusinta. FC Kemi tavoittelee ensimmäistä Suomen mestaruuttaan; KaDylla mestaruuksia on perättäin jo neljä (2018, 2019, 2021, 2022).

FC Kemi on tehnyt nousuaan miesten futsalin kärkeen kovaa vauhtia viime vuosina: joukkue on tehnyt merkittäviä satsauksia sekä valmennukseen että pelaajistoon ja voittanut runkosarjan kolmesti perättäin.

Juha-matti Savolainen oli vireessä Tervahallin tatamilla. (Kuva Ari Vuorela)


Kaudella 2020-2021 joukkue ylsi finaaleihin Dynamoa vastaa ja hopealle. Viime keväästä näytti tulevan otteluparin uusinta, mutta GFT onnistui yllättämään vieraissa ja pullauttamaan kemiläiset ulos finaaleista. FC Kemi nappasi lohdutukseksi pronssiset mitalit. Jo koronan keskeyttämällä kaudella 2019-20 FC Kemi oli vahvasti kärkiviisikossa ja nousemassa yhdeksi mestarisuosikiksi. Sitä edeltävillä neljällä liigakaudella pohjoisen poikien tie oli useimmiten noussut pystyyn puolivälierissä.

FC Kemiä valmentaa serbialainen Boris Čizmar. joka saattaa hyvin pukea ylleen myös pelaajan vaatetuksen. 38-vuotias taktiikkavelho on pelannut urallaan Serbian maajoukkueessa, mutta parin kauden aikana hän on pelannut säästeliäämpiä minuutteja.

FC Kemin ykkösviisikoksi on kauden aikana muodostunut Rennan Cabral (mv) – Soufiane Borite – Tuukka Pikkarainen – Vesa Lilja – Anass Nasser. Tämä viisikko pelasi suurimman osan ottelusta ensimmäisessä finaalissa Kemin Tervahallissa. Venezuelan maajoukkuemies Enderson Suárez, yksi liigan parhaista pelaajista kolmelta viime kaudelta, on ollut koko tämän kauden sivussa. Maajoukkueen kynnyksellä oleva Taneli Kohonen ja Henri Seppälä ovat saaneet vastuuta playoffeissa; paluun kentille parin vuoden luovan tauon jälkeen tehnyt Ville Uimaniemi käväisi kentällä ensimmäisessä finaalissa.

KaDylla vahva voittamisen kulttuuri ja kaksi huippumaalivahtia

FC Kemin lailla KaDy painaa tälläkin kaudella kapealla mutta kokeneella ja timanttisella pelaajaringillä. Pelaavaa kokoonpanoa täydentää varalla muutama lupaava oma P19-juniori, joiden parhaat vuodet ovat vielä edessäpäin. Maalivahdin vastuuta on kantanut tämän kevään pudotuspeleissä Juha-Matti “Juppis” Savolainen. Seuraikoni, “Monnarin Elävä Seinä” Niila-Ville Laitinen on kantanut kapteenin nauhaa ja ollut varalla. Juuri Laitinen torjui KaDyn Suomen mestariksi kaudella 2020-21, jolloin finaalit huipentuivat FC Kemiä vastaan vieraissa. Kaikissa muissa KaDyn kolmessa Suomen mestaruudessa ovat olleet mukana molemmat huippuveskarit.

Mikko Kytölä peluutti kenttäpelaajista Kemissä eniten nelikkoa Tero Intala - Jere Intala - Bob - Bene Filppu. Ottelun loppuminuutteja ja erityisesti 2 x 5 minuutin jatko-ottelua leimanneet krampit kurittivatkin molemmilla joukkueilla eniten juuri ykkösketjun miehiä. Nyt pitäisi jaksaa kaksi ottelua samana viikonloppuna alle 24 tunnin palautuksella. Toki myös Jailson, loukkaantumisesta kärsinyt Newton Jr. sekä Kytölä itse urakoivat kohtalaisilla minuuteilla Kemissä.

KaDylla avainpelaajia ovat varmuudella Intalan veljekset Tero ja Jere. Isoveli Terolla (31 v.) on viisivuotiselta KaDy-uraltaan pelkkiä mestaruuksia. Jeren nelivuotinen KaDy-ura sisältää mestaruuksien lisäksi myös yhden keskeytetyn kauden. Jatkuuko Intalan veljesten mahtava kultaputki tänä keväänä?

Päävalmentaja Mikko Kytölä: “Haluamme pelata kevään parasta peliämme”

Kaikissa KaDyn yhdeksässä finaalikeväässä mukana ollut miesten pelaaja-valmentaja Mikko Kytölä tarinoi finaalien alla:

– Kausi huipentuu taas suunnitelman mukaisesti finaaleihin, ja mikä hienoa, saamme tällä kertaa kaksi kotiottelua. Kemi on tehnyt pitkään hyvää työtä ja on ansaitusti taas meitä vastassa. Heilläkin on liuta hyviä ulkomaalaispelaajia ja laatua löytyy myös suomalaisista. Lisäksi molemmat operoivat varsin kapealla rosterilla.

– Uskon kuitenkin, että pystymme haastamaan runkosarjan voittajaa. Pelaajistomme syttyy tärkeistä koitoksista, ja tämä on ollut yksi niistä syistä, miksi on ollut niin kivaa elää tämä kevät päävalmentajan roolissa – jokainen on pistänyt parastaan panosten kasvaessa.

– Tämä viikko on mennyt palautumisen, analyysin ja uudelleen latautumisen merkeissä. Pelaamme viimeistä kertaa kotiparketilla tällä kaudella, ja haluamme pelata kevään parasta peliämme. Toiveena on myös, että palloiluyleisö löytäisi Monnarille meidän kotipeleihin – yleisön tuki on tarpeen!

Mikäli FC Kemi nappaa vähintään yhden voiton vieraissa, viedään sarja vielä Tornioon Putaan halliin lauantaina 20.5., jossa se viimeistään on katkolla. Tarvittaessa viides ja ratkaiseva finaali tahkotaan Torniossa sunnuntaina 21.5.

KaDyn Samu Kytölä: “Seuramme tarvitsee kaikkien tukea – täytetään yhdessä katsomot!”

KaDyn vt. puheenjohtaja Samu Kytölä on painanut pitkää päivää seuran taustoissa. Kytölä vetoaa keskisuomalaiseen palloiluyleisöön, jotta paikalle saataisiin maksimaalinen katsojajoukko ja kotietu.

– Nyt jos koskaan kannattaa palata liigakatsomoihin ankeiden koronavuosien jälkeen. Käsillä on aivan huipputason taktista osaamista ja hyvän eurooppalaisen tason liigafutsalia. Aiempina finaalikeväinä ennen koronaa 1000 katsojan raja onnistuttiin rikkomaan – miksei tehtäisi sama yhdessä nyt kun seuramme kaikkein kipeimmin tarvitsee yleisön ja kumppanien tuen? Ja vaikka kahdesti peräkkäin: lauantai-iltana ja sunnuntai-iltana! Se on kova tavoite, mutta tuote sinänsä on kunnossa: parketilla nähdään varmasti loistavaa peliä. Tulkaahan kaikki paikalle ja ottakaa kaverit mukaan, S. Kytölä sanoo.

– Molemmilla joukkueilla on Suomen kentille aivan absoluuttisia huippupelaajia, jotka ovat loistaneet maajoukkueissa ja kovissa otteluissa. Lisäksi meiltä on näillä näkymin lähdössä jälleen muutama ässätyyppi muille kentille, joten kotifinaaleissa pääsee jättämään paikan päälle myös haikeita jäähyväisiä näille maestroille, Kytölä vinkkaa – vielä nimiä mainitsematta.

Kaikki finaalit näkyvät Ruutu+-palvelussa. Futsal on kuitenkin aivan parasta paikan päällä!

****

Näin pelataan:

su 7.5.2023 Tervahalli, Kemi
FC Kemi – KaDy 3–3 (1–3 rp.), 3–3 jo., 3–3 (0–3)

la 13.5.2023
klo 20.00 KaDy – FC Kemi, ÄSSÄ-Areena, Monitoimitalo, Jyväskylä

su 14.5.2023
klo 18.30 KaDy – FC Kemi, ÄSSÄ-Areena, Monitoimitalo, Jyväskylä

+ tarvittaessa:

4. finaali: la 20.5. klo 18.00 FC Kemi – KaDy, Putaan liikuntahalli, Tornio
5. finaali: su 21.5. klo 18.00 FC Kemi – KaDy, Putaan liikuntahalli, Tornio

* * *

Kampuksen Dynamo käynnisti meneillään olevalla maajoukkuetauolla kannatuskampanjan, jonka tavoitteena on kerätä 10 - 20 000 euroa kannattajilta ja seudun yrityksiltä paikkaamaan seuran heikentynyttä taloustilannetta.

Kannatuskampanja jatkuu finaaleissakin!

* * *

KaDyn miesten joukkue finaalisarjassa:

Maalivahdit: Niila-Ville Laitinen (C), Juha-Matti Savolainen
Kenttäpelaajat: Bene Filppu, Ítalo Henrique, Jere Intala, Tero Intala, Jailson Veiga, Newton Jr., Mikko Kytölä (pelaaja-valmentaja),
Valmennus: Mikko Kytölä, Juho Rinne

Omassa P19-liigassaan kuuden parhaan joukkoon sijoittuneesta KaDyn P19-joukkueesta mukana miesten liigajoukkueessa ovat:
Otso Honkonen (mv), Lassi Niemelä, Masi Lohi, Konsta Pohjonen, Viljami Ihalainen, Valtteri Lampila, Leino Ihalainen (mv).


Tilastot

1 - 5

FC Kemi
6'MaaliBob Italo Henrique
7'Maalimaali Oma
13'MaaliPikkarainen Tuukka
16'MaaliPikkarainen Tuukka
37'MaaliNasser Anass
39'MaaliLilja Vesa

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista
Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.