KaDy Edustus miehet, Miesten Futsal-Liiga

KaDy - FC Kemi  1 - 0

Jyväskylä, Jyväskylän monitoimitalo

RAPORTTI: Dynamo upotti kuumassa ja tiukassa 3. finaaliottelussa FC Kemin!

Miesten Futsal-Liigan finaalikaksikko jatkoi ottelusarjaa sunnuntain iltapuhteinaan Jyväskylässä. KaDy oli voittanut ensimmäisen finaalin Kemissä ja Kemi toisen finaalin Jyväskylässä. Kolmanteen otteluun lähdettiin siis tasatilanteessa; molemmat olivat voittaneet yhden ottelun. Kolmannessa finaalissa KaDy oli maalin verran vahvempi, joten mestaruus on katkolla Dynamolle la 20.5. Torniossa. Ottelun ainoan maalin teki 18. minuutilla pelaaja-valmentaja Mikko Kytölä Jere Intalan esityöstä.

Kampuksen Dynamo ja FC Kemi urakoivat futsalin kolmannen finaaliottelun äitienpäivän iltana. Tunnelma oli alusta asti tiivis; ilmassa oli selvää finaalitunnelmaa heti alkuvihellyksestä asti. Kemin prässiyritykset valuivat kuitenkin suurimmaksi osaksi tyhjiin ja KaDy keskittyi tulittamaan Kemin maalia kohden.

Vauhdikas ensimmäinen puoliaika

Ensimmäinen puoliaika lähti vauhdikkaasti käyntiin, aivan kuin lauantain peli ei olisi lainkaan painanut jaloissa. Heti ensi sekunneilla Juha-Matti Savolainen syöksyi kauas maalistaan katkomaan päällään pallon rajasta yli. Peliä oli kulunut tuskin 30 sekuntia, kun Jere Intala oli jo maalipaikoilla Kemin päässä. Hieman myöhemmin Savolaisen noustua pallollisena pääsi Ítalo “Bob” Henrique yrittämään maalia Savolaisen tarjoilusta.

Jere Intala ja Vesa Lilja (Kuva Kirsi Nummela)

Dynamo hallitsi palloa selkeästi tehokkaammin ja FC Kemi joutui nopeasti altavastaajan asemaan. Puolustuspelaaminen oli Kemillä kuitenkin eilisen tapaan tiivistä. Maalivahti Savolaisen maalijalkaakin kolotti: hän laukoi viiden minuutin tienoilla virkaveljeään kohti ja huolehti vielä paluupallon siivoamisestakin.

Ensimmäinen illan viidestä keltaisesta kortista nähtiin, kun FC Kemin pelaaja-valmentaja Boris Čizmar rikkoi Bene Filppua keskikentän tuntumassa. Vieraiden riketili alkoikin karttua uhkaavasti jo ensimmäisten minuuttien aikana.

Kovia laukauksia FC Kemin maalia kohti nähtiin lukuisia; laukojina loistivat erityisesti Intalan veljekset Tero ja Jere sekä Newton Jr. Toki myös Bob ja Bene Filppu tekivät osansa. Rennan Cabral onnistui kuitenkin pitämään Dynamon maalitilin nollissa pitkään.

Rennan Cabral piti vierasjoukkuetta pystyssä etenkin ensimmäisellä jaksolla. (Kuva Kirsi Nummela)

Kymmenen minuutin pelin jälkeen Kemi oli saada maalin lahjaksi, kun pallo oli pomppimassa KaDyn tyhjää maalia kohden Savolaisen noustua torjuntahommiin ylemmäs. Tero Intala pelasti tilanteen ja ehti siivoamaan pallon ennen maaliviivaa.

KaDyn kova prässi sai kemiläiset ottamaan aikalisän, minkä jälkeen KaDylla olikin vastassa hieman piristynyt FC Kemi. 13. minuutilla nähtiin KaDy-maalin edessä pitkä pallottelutilaisuus, jossa Bob ja Bene Filppu hassuttivat Vesa Liljaa. Lopulta taituri-Bob kuljetti pallon päällään turvallisemmille vesille. KaDy painoi päälle lujaa ja sai laukauksia maalia kohden.

Soufiane Borite ja Bob (Kuva Kirsi Nummela)

KaDyn rikkeen seurauksena pääsi FC Kemin lauantain sankari Tuukka Pikkarainen laukomaan maalia kohden n. 11 metristä - tänään tuloksetta

Ajassa 17:47 nähtiin illan ainoa osuma: Jere Intala teki hurjan nousun ja haaston keskisektorilta ja laukoi vasempaan tolppaan. KaDyn pelaaja-valmentaja Mikko Kytölä toimitti karapallon tarkasti pallon Kemin verkkoihin.

Pelillisesti lukemat olisivat voineet olla KaDyn hyväksi suuremmatkin, mutta tauolle lähdettiin lukemissa 1–0.

Toisella jaksolla Kemi painoi päälle, Dynamo kesti

Toisen jakson alussa Dynamokin joutui puolustamaan tosissaan. KaDy maalin edessä puolustushommissa loisti muiden muassa Newton Jr.

Vajaan kolmen minuutin pelin jälkeen Bob ja Soufiane Borite törmäsivät pahasti Kemin puoliskolla. Tilanteesta seurasi rike KaDylle ja varoitus Boritea rikkoneelle Bobille. 25. minuutilla Taneli Kohonen rikkoi Bene Filppua ja Filppu pääsi laukomaan oikealta Kemin maalia kohti, pallo päätyi kuitenkin Cabralin syliin.

Toisella jaksolla FC Kemikin sai jo enemmän maalipaikkoja, mutta KaDy hallitsi pallollista peliä johtoasemassakin. Ajassa 26:00 Soufiane Borite paini Bobia vastaan keltaisen arvoisesti. Rikettä seurannut Tero Intalan laukaus kilpistyi kuitenkin Kemin puolustusmuuriin.

Jokaisesta pallosta taisteltiin lujaa (Kuva Kirsi Nummela)

27. minuutilla Savolainen pelasti tilanteen, kun Vesa Lilja pääsi yksin ottamaan mittaa KaDyn maalivahtilegendasta. FC Kemi onnistui toisen jakson puoliväliin tultaessa luomaan jo selvästi enemmän painetta KaDyn päähän. KaDyn puolustus työskenteli kuitenkin tehokkaasti: hyvät maalipaikat jäivät Kemiltä vähiin.

Bob loukkasi selkäänsä pahannäköisesti tilanteessa Kemin päässä, kun ottelua oli kymmenen minuuttia jäljellä. Ajassa 31:54 Mikko Kytölälle näytettiin keltaista korttia keskikentän tönäisytilanteen jälkeen. Vajaat viisi minuuttia ennen loppua keltaista korttia katseli puolestaan vaihtopenkin puolella kapteeni Niila-Ville Laitinen.

FC Kemi ryhtyi hakemaan tasoitusta ottamalla Tuukka Pikkaraisen lentäväksi maalivahdiksi, kun pelikellossa oli rapiat kolme minuuttia jäljellä. FC Kemi juoni vielä viimeisiä kuvioitaan aikalisällä pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Kemin keitokset eivät kuitenkaan tällä kertaa tehonneet ja maalittoman toisen puoliajan seurauksena finaalisarjan voitot ovat nyt 2–1 KaDyn hyväksi.

Mestaruus on katkolla KaDylle la 20.5. Torniossa. Tarvittaessa viides finaali pelataan su 21.5. samassa paikassa.

KaDyn pelaaja-valmentaja, illan ainoan maalin putannut Mikko Kytölä:

- Peli-ilme oli meillä huomattavasti parempi kuin eilen. Etenkin puolustussuuntaan parannettiin huomattavasti lauantaista. "Tarkan markan peli": molemmat pelasivat pienellä rosterilla ja ottivat kolhuja vastaan. Tällaisia finaalien pitääkin olla.

Kytölä makustelee toimituksen pyynnöstä voittomaaliaan muutamalla sanalla:

- Jere (Intala) niputti siinä muutaman Kemin pelaajan, jotka roikkuivat kaksin puolin reppuselässä: oli kiva päästä tuon esityln jälkeen siirtämään pallo tyhjään maaliin. Jere siinä nousi ratkaisijaksi kriittisellä hetkellä avauspuoliajan lopulla.

Pelaajavalmentaja Mikko Kytölä (Kuva Kirsi Nummela)

Parhaina palkittiin eilisen tapaan maalivahdit: KaDyn Juha-Matti Savolainen ja FC Kemin Rennan Cabral.

su 14.5.2023
3. finaali ÄSSÄ-Areena, Jyväskylän monitoimitalo
Kampuksen Dynamo – FC Kemi 1–0 (1–0)

Maali:
17:46 Mikko Kytölä (Jere Intala) 1–0

(voitot 2–1, paras viidestä, kolmella voitolla Suomen mestariksi)

KaDy – FC Kemi (Miesten Futsal-Liiga) (palloliitto.fi)

****

Näin pelataan:

su 7.5.2023 Tervahalli, Kemi
FC Kemi – KaDy 3–3 (1–3 rp.), 3–3 jo., 3–3 (0–3)

* * *

Kampuksen Dynamo käynnisti meneillään olevalla maajoukkuetauolla kannatuskampanjan, jonka tavoitteena on kerätä 10 - 20 000 euroa kannattajilta ja seudun yrityksiltä paikkaamaan seuran heikentynyttä taloustilannetta.

* * *

KaDyn miesten joukkue finaalisarjassa:

Maalivahdit: Niila-Ville Laitinen (C), Juha-Matti Savolainen
Kenttäpelaajat: Bene Filppu, Ítalo Henrique, Jere Intala, Tero Intala, Jailson Veiga, Newton Jr., Mikko Kytölä (pelaaja-valmentaja),
Valmennus: Mikko Kytölä, Juho Rinne

Omassa P19-liigassaan kuuden parhaan joukkoon sijoittuneesta KaDyn P19-joukkueesta mukana miesten liigajoukkueessa ovat:
Otso Honkonen (mv), Lassi Niemelä, Masi Lohi, Konsta Pohjonen, Viljami Ihalainen, Valtteri Lampila, Leino Ihalainen (mv).

Tilastot

1 - 0

FC Kemi
17'MaaliKytölä Mikko