27
SYY
19.00
KaDy Edustus miehet, Miesten Futsal-Liiga

Riemu - KaDy   10 - 13

Jyväskylän monitoimitalo

​Derbyn aika! Miesten Futsal-Liiga jatkuu tiistai-iltana, KaDy Monnarille Riemun vieraaksi

ti 27.9.2022

Miesten Futsal-Liiga

19.00 ÄSSÄ-Areena, Monitoimitalo, Jyväskylä

Liikunnan Riemu – Kampuksen Dynamo

Artikkelin upeat valokuvat Ville Koskiniemi @vilkoski - Villen kuvagalleria

Livelähetykset: Ruutu+ (maksullinen) Riemu - KaDy

Facebook- tapahtumat:

KaDy:

Riemu:

Liput (Riemun kotiottelu):

Aikuiset 6 € ennakkoon, 7 € ovelta

Alennusryhmäläiset (opiskelijat, varusmiehet, työttömät, eläkeläiset, 15-17-vuotiaat) 3 € ennakkoon, 4 € ovelta

Riemukortin omistajat ja alle 15-vuotiaat ilmaiseksi, myös fuksipassilla ilmainen sisäänpääsy

KaDyn kausikortilla pääsee peliin 2 yhden hinnalla!

Kumman draama puree paremmin? kuva: Ville Koskiniemi

Futsal-liigakausi on alkanut lauantaina, ja vain kolmea päivää myöhemmin on jälleen maineikkaan Jyväskylän derbyn aika! Nelinkertainen hallitseva mestari Kampuksen Dynamo aloitti kautensa sunnuntaina kotiottelulla Jyväskylässä sarjanousija FC Kiistoa vastaan; Liikunnan Riemu aloittaa kilpakautensa tiistaina samaisessa paikassa, Jyväskylän Monitoimitalon ÄSSÄ-Areenalla.

Viime keväänä Dynamo ja Riemu sattuivat vastakkain Futsal-Liigan puolivälierävaiheessa seitsemän vuoden tauon jälkeen, joten tarjolla oli runkosarjakohtaamisten päälle vielä maukas ekstrakattaus tiukkoja vääntöjä paikallisvastustajien kesken. KaDy vei puolivälieräsarjan voitoin 2–0 ja eteni aina finaaleihin ja mestariksi saakka. Helpolla ei Riemu huhtikuussa KaDya päästänyt otteluiden päättyessä KaDyn voittoihin maalein 4–5 ja 6–4.

Sunnuntain avausottelu oli KaDylta vaisu rutiinivoitto säästöliekillä, kun liiganousija Vaasasta kaatui maalein 2–1 (1–1). Dynamon maalintekijöinä olivat paluun KaDy-paitaan tehnyt Newton Jr. ja Bene Filppu. Toisaalta täynnä kokeneita pelimiehiä oleva FC Kiisto tarjosi mestareille tiukan ja taistelevan vastuksen liigadebyytissään.

KaDyn pelaajapajatso tyhjeni tutusti mestaruuskauden jälkeen: Jani Korpela, Jukka Kytölä ja Sergei Korsunov siirtyivät Puolan ja Italian ammattilaiskentille; kolme pelaajaa Joutsaan. Intalan veljekset Tero ja Jere huilasivat avausottelun vammojen johdosta, joten KaDyn jäljelle jäänyt runkomiehistö vahvistettuna Newtonin paluulla sai urakoida isot minuutit. Nuoriso-osastosta Valtteri Lampila ja Masi Lohi kirjauttivat muutamia peliminuutteja.

Riemun merkittävin menetys oli maajoukkueringinkin portteja viime kaudella kolkutellut Jonne Forsström, joka siirtyi veljensä Joonan joukkuetoveriksi Turun Pallokerhoon. Maajoukkuemiehet Olli Pöyliö ja Joonas Madetoja jatkavat Riemun selkärankana; muutama tiedekunnasta valmistunut liigapeluri vaihtui uusiin kuten käytännössä joka vuosi.

Ville Vanttaja ja Elias Martikainen vastassaan Italo Henrique Bob kuva: Ville Koskiniemi

Historiassa derbyjä on pelattu yhdeksän vuoden aikana 22 kappaletta, ja niitä on hallinnut KaDy 17 voitollaan. Riemu on onnistunut juhlimaan derbyvoittoa viidesti, joista edellisen kerran viime kaudella, syyskierroksen 2021 kotiottelussaan marraskuun alussa. Maaliskuussa KaDy sai kotijoukkueena revanssin ja nollasi Riemun maalein 4–0. Myös kevään puolivälieräsarjassa KaDy oli vahvempi.

Suurin osa aiemmista derbyistä (16/22) sijoittuu luonnollisesti Miesten Futsal-Liigan runkosarjaan. Voitot näistä ovat 13–3 KaDyn hyväksi ja sarjapisteet 39–9. Pudotuspeleissä on kohdattu kahdesti (2015, 2022), joista voitot Dynamon hyväksi 4–1.

KaDyn syksyä dominoi ottelukalenterissa UEFA:n Mestarien Liiga, jonka Preliminary Round -lohko pelattiin elokuussa Podgoricassa. Main Roundille (32 parasta) KaDy matkustaa viiden liigaottelun jälkeen lokakuussa Liettuaan, Kaunasin seudulle.

Riemulle alkava liigakausi on yhdeksäs (2013–2018; 2019–2023), KaDylle kausi numero 14. (2009–2023). Riemu ei ole onnistunut vielä yltämään puolivälieriä korkeammalle, KaDylla mitaleita on 9 (4 kultaa, 4 hopeaa, 1 pronssi). Kolmesti KaDy on jäänyt välierien ulkopuolelle (2010, 2014, 2016).

Vanhan ajan kokoonpanoista Riemun pelaajisto on vaihtunut jo pariinkin kertaan kokonaan, joskin vanhan koulukunnan riemulaisia pelaa vielä muutamissa muissa liigajoukkueissa. KaDylla “Monnarin Elävä Seinä” Niila-Ville Laitinen on ollut mukana yhtäjaksoisesti pian 14 vuotta. Mikko Kytölä kävi Italiassa ammattilaisena kolme kautta, mutta palasi taas Dynamoon; kapteenilla alkanut kausi on 16. kokonainen kausi KaDy-paidassa.

Kuva: Ville Koskiniemi

Yleisöennätyksiä on derbyissä rikottu useaan kertaan; voimassa oleva ennätys tulee vielä jonkin aikaa olemaan 1310 katsojaa Jyväskylän jäähallista syksyltä 2019. Monnarin puolella ennätys on maaliskuulta 2016, jolloin derbyn todisti paikan päällä 1107 silmäparia – lukema, joka on rikottu ainoastaan 28.4.2018 mestaruuden ollessa katkolla KaDylle Leijona Futsalia vastaan ensimmäistä kertaa (kolmas finaali 2017–18).

Yleisö on jälleen tervetullut Monnarin katsomoon pitkään jatkuneiden koronarajoitusten päätyttyä!

KaDy vs. Riemu kautta aikojen (Liiga ja Cup):

22 ottelua, 17 voittoa (joista yksi voittomaalikilpailussa), 5 tappiota (joista yksi jatkoajalla), maaliero 105–55

Kuva VIlle Koskiniemi

Tilastot
Riemu

10 - 13

0'MaaliManzo Joonas
1'MaaliKytölä Mikko
1'MaaliFilppu Bene
1'MaaliKemppainen Leevi
4'MaaliKemppainen Leevi
8'MaaliBob Italo Henrique
11'MaaliBob Italo Henrique
11'MaaliBob Italo Henrique
11'MaaliBob Italo Henrique
16'MaaliBob Italo Henrique
16'MaaliEteläpää Juuso
19'MaaliBob Italo Henrique
20'MaaliFilppu Bene
21'MaaliEteläpää Juuso
25'MaaliČulák Ivan
25'MaaliMadetoja Joonas
30'MaaliMartikainen Elias
34'Maalimaali Oma
36'MaaliBob Italo Henrique
37'MaaliEteläpää Juuso
38'MaaliBob Italo Henrique

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista
Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.