22
TAM
15.00
KaDy Edustus miehet, Miesten Futsal-Liiga

GFT - KaDy   

Espoo, Opinmäen liikuntahalli

ENNAKKO: KaDyn miehet sunnuntaina Espooseen, haastattelussa Bene Filppu

Miesten Futsal-Liigaa

su 22.1.2023
klo 15.00 Opinmäen kampus

Golden Futsal Team – Kampuksen Dynamo

Livelähetys: Ruutu+ (maksullinen):

https://www.ruutu.fi/ohjelmat/miesten-futsal-liiga

KaDyn miehet jatkavat liigaa kolmannella perättäisellä vieraspelillä. Vuorossa sunnuntaina on matka Espooseen, jossa sarjajohtajan päänahkaa havittelee KaDylle ehkä se kaikkein kiperin vastustaja GFT. Ottelu pelataan tuttuun tapaan Opinmäen kampuksen komeassa, kansainväliset mitat täyttävässä liikuntahallissa, aloituspotku on klo 15.00.

KaDy on yhä yksin sarjakärjessä keräämänsä 36 pisteen potin turvin. Ainoa tappio on tullut juuri GFT:tä vastaan, kun marraskuun lopulla espoolaiset löylyttivät Dynamoa ÄSSÄ-Areenalle lukemin 3–6 (3–3). Tuossa ottelussa Eetu Kaikkola oli liekeissä latoen neljä kaappia hiljattain napolilaistuneen Juha-Matti Savolaisen taakse.

GFT on tunnetusti ollut runkosarjassa KaDylle peikko (kautta aikojen voitot 17–9), mutta otetaan mieluummin yhteisistä kokemuksista matkareppuun kahdet edelliset pudotuspelikohtaamiset. Viime kevään finaaleissa KaDy maksoi “Kultaisille” runkosarjan pistemenetykset korkojen kera vieden pokaalin suoraan kolmessa ottelussa, jotka pelattiin kotoisella ÄSSÄ-Areenalla (6–1), pitkästä aikaa Leppävaarassa (2–7) ja Opinmäessä (2–4). Monen harmiksi ratkaisevaa – tai edes toista – finaaliottelua ei saatu enää kotiin, vaikka KaDy oli parista runkosarjassa ylemmin sijoittunut joukkue. Tämä on kuitenkin nykyinenkin järjestelmä, jolla edetään.

Kevään 2017 puolivälierissä KaDy laittoi GFT:n laulukuoroon otteluvoitoin 3–1 pelaaja-valmentaja Mikko Kytölän johdolla.

Bene Filpun rooli kasvanut, tehoja saisi tulla lisääkin

KaDyn pelaajista Bene Filppu on ainoa, joka on edustanut GFT:tä. Filpulle (8 + 3) kuluva kausi KaDyssa on toinen, mitä ennen hän pelasi Espoon “kultaisissa” kaksi kautta. Filppu edusti tällä viikolla U23-haastajamaajoukkuetta Eerikkilässä; ohjelmaan kuului kaksi ottelua U19-maajoukkuetta vastaan, joissa Bene onnistui mukavasti.

– Kausi on ollut erilainen verrattuna viime kauteen: muutama pelaaja on lähteny kesken kauden ja ollaan oltu kolmen eri valmentajan alaisuudessa. Vaikka voittoja on tullut runkosarjassa, joukkueen peli ei ehkä ole vielä sitä parasta ollut. Se pitää hioa kuntoon ennen kevään ratkasupelejä, Bene sanoo.

– Oma roolini on noussut isommaksi, kun on tullut viime vuotta enemmän peliaikaa. Vielä kun olisi itse vähän tehokkaaampi, niin hyvä tulee, Filppu pohtii.

– GFT on liigan kärkijoukkueita: ei mikään helpoin vastustaja meille. GFT puolustaa hyvin joukkueena, sieltä löytyy muutama hyvä yksilö ja todella hyvä maalivahti, Filppu kehaisee ex-seuraansa.

– Odotan tasaista ja hyvätasoista vääntöä. Ottelusta voi tulla melko kovatempoinen, koska molemmat joukkueet usein prässäävät korkealta, Bene päättää.

"Maagi" Hosio johtaa GFT:n tähtisikermää

GFT:n peli on ollut hyvin paljon kolmikon Miika Hosio – Henri Alamikkotervo – Eetu Kaikkola varassa. Hosion "ketsuppipullo" on auennut kunnolla tammikuussa; "Maagi" on latonut kahteen otteluun viisi osumaa. Ykkösketjussa neljäntenä on nähty usein mainiota kautta pelaava Teemu Arponen. Myös kakkosketjun miehet rokottivat KaDya Jyväskylässä marraskuussa isosti. Maalilla Antti Koivumäki edustaa laatua vuodesta toiseen.

KaDyn alkuvuosi Rodrigo Saldanhan vetovastuulla on ollut tuloksellisesti mainio. Vieska Futsal kaatui ÄSSÄ-Areenalla 2–1, Akaa Futsal vieraissa jatkoajalla 2–3 ja SoVo vieraissa peräti 5–11 katastrofialusta huolimatta. KaDy on kolmen eri vastuuvalmentajan (Saldanha, Mikko Kytölä, Vasko Vujović) johdolla osoittanut todellista venymiskykyä ja henkistä vahvuutta voittaen useita otteluita viime minuuteilla ja jopa sekunneilla.

Lassi Lintula (Piast Gliwice) ja Juha-Matti Savolainen (ASD Napoli Futsal) ovat muuttaneet pykälää–paria kovempiin ammattilaissarjoihin. Rosterin ohentumista on kompensoinut Intalan veljesten asteittainen paluu pelivastuulle sekä nuorisojoukkueen kerman nostaminen pelaavaan kokoonpanoon. Lassi Niemelä on P19-joukkueesta saanut vastuuta aikuisten otteluissa; muutamaa muutakin P19-poikaa kaavaillaan kevättalven kokoonpanoon. Myös maalipörssin kärkinimi Bob (25 + 4) palaa pelikiellosta sopivaan aikaan.

KaDy vs. GFT kautta aikojen (Liiga, pudotuspelit, Futsal Cup):

40 ottelua, 13 voittoa, 10 tasapeliä, 17 tappiota (maaliero 113–109)

Tasapelien jatkoaika- tai vm-kilpailuvoitot: KaDy 5, GFT 4.
Runkosarjapelit: KaDy 9 voittoa, GFT 17 voittoa, 1 tasapeli
Sarjapisteet 27 runkosarjan ottelusta: GFT 52 p., KaDy 28 p.
Pudotuspelit: KaDy 8 voittoa, GFT 4 voittoa
Pudotuspelisarjat: KaDy 3 voittoa, GFT 1 voitto
Cup: KaDy 1 voitto, GFT 0 voittoa

* * *

KaDy miesten Futsal-Liigassa ja Cupissa:
4 kultaa, 4 hopeaa, 1 pronssi; 1 Cup-mestaruus

GFT miesten Futsal-Liigassa ja Cupissa:
3 kultaa, 4 hopeaa, 3 pronssia; 5 Cup-mestaruutta