RAPORTTI: KaDylla mainio kotiavaus Naisten Futsal-Liigassa

KADY: Iina Markkanen, Kerttu Markkanen, Anna-Kaisa Hannukela x2, Emmi Rauhala, Laura Toivanen, Henni Parkkinen, Sofi Salonen
FC Halikko: Olivia Haapanen

Parhaana palkitut:
KaDy: Anna-Kaisa Hannuksela

KaDy:n naisten kauden 2022-23 toiseen otteluun, ja samalla ensimmäiseen peliin kotikentällä, asettui vastaan FC Halikko. Edeltävän pelin tapaan KaDy lähti haastamaan vastustajaansa Monitoimitalon parketilla täydellä kokoonpanolla.

Ottelun avausmaalia ei kauan tarvinnut odottaa, kun KaDy:n Iina Markkanen viimeistelee takatolpalta Heidi Malkin syötöstä ajassa 00:24. Malkin loistosyöttö halkaisee Halikon muodon ja tavoittaa Markkasen. Markkanen jatkaa Emmi Rauhalalle, joka suojaa palloa ja siirtää pallon Malkille. Lopulta Malkin tarkka syöttö napsahtaa Markkasen jalkaan takatolpalle, josta Markkanen pistää pallon tolpan kautta maaliin.

Peli etenee tasaisessa tahdissa, mutta seuraava maali tulee vierasjoukkueelle. Ajassa 6:39 Halikko tasoittaa tilanteeksi 1-1, kun Olivia Haapanen pääsee livahtamaan laidalta pallon kanssa KaDy:n puolustuksen ohi ja viimeistelee takakulmaan.

KaDy jatkaa vastustajan tasoitusmaalin jälkeen pelin hallintaa ja onnistuu luomaan lisää laadukkaita maalipaikkoja. Halikon vähäiset maalintekopaikat eivät tuota ongelmia loistavasti maalilla torjuneelle Maria Halla-aholle.

Kotijoukkueen toinen maali syntyy ajassa 10:44, kun Kerttu Markkanen tekee ensimmäisen maalinsa Naisten Futsal-Liigassa. Anna-Kaisa Hannukselan vedosta pallo jää vastustajan maalivahdin torjunnan jälkeen pyörimään maalin edustalle, josta Kerttu Markkanen käy pistämässä pelivälineen varmasti maaliin.

Ensimmäisen puoliajan loppu menee niin ikään KaDy:n hallinnassa. KaDy pyörittää palloa omalla hyökkäysalueellaan ja maalipaikkoja onnistutaan luomaan lisää, mutta vielä ei lisää maaleja Dynamolle kuitenkaan päästä kirjaamaan. Tauolle lähdetään siis kotijoukkueen 2-1 johdossa.

Toinen puoliaika sujuu pääasiassa kotijoukkueen hallinnassa. Ajassa 23:00 Anna-Kaisa Hannuksela siirtää kotijoukkueen 3-1 johtoon. Hannuksela saa hyvän katkon Halikon syötöstä ja pääsee Toivasen kanssa 2v1 hyökkäykseen. Tässä hieno seinäsyöttö -kombinaatio Hannuksela - Toivanen akselilla ja Hannuksela pääsee takatolpalta puttaamaan pallon maaliin.

Seuraavaa maali tulee jo pari minuuttia edellisen jälkeen (25:13), kun Emmi Rauhala iskee ensimmäisen maalin KaDy-paidassaan (ja samalla 101 liigaottelussaan). Maalia edeltää Heidi Malkin loistava esityö. Hän ohittaa hienolla yksilösuorituksellaan kaksi Halikon pelaajaa laidassa ja syöttää keskelle Rauhalalle, josta Rauhala pistää ykkösellä pallon maaliin.

Tilanteita luotiin pelin jatkuessa tiuhaan, mutta vastustajan maalivahti Pilvi Junnila ei päästänyt kotijoukkuetta maalintekoon helpolla. Halikollakin oli omat paikkansa, mutta selkeästi Junnila joutui työskentelemään enemmän. Seuraava maali tulee ajassa 27:09, kun Laura Toivanen käy tuikkaamassa ripari pallon Junnilan torjunnasta maaliin.

Seuraavat tilastomerkinnät olivat kotijoukkueen rikkeitä. Joiden jälkeen ajassa 31:27 Hannuksela iskee kaukolaukauksellaan jo päivän toisen osumansa. Syötön tähän maaliin tarjoili Toivanen. Seuraavaa maalia ei katsojien tarvinnut kauaa odottaa, kun ajassa 32:13 Henni Parkkinen pistää kotijoukkueen jo 7-1 johtoon pienillä vierasjoukkueen avustuksilla.

Keltaista korttiakin pelissä nähtiin, kun Olivia Simula rikkoo Toivasta hänen juuri ollessaan vetämässä. Dynamon vapari hyvästä paikkaa, mutta tällä kertaa vastustaja joukkueen maalivahti Junnila torjuu Hannukselan yrityksen.

Pelin viimeinen maali nähtiin ajassa 37:54, kun kulmatilanteessa Sofi Salonen iskee ensimmäisen maalinsa KaDy-paidassa ja pääsee Hannukselan syötöstä ohjaamaan pallon takatolpalta maaliin. Heti maalin perään FC Halikolla oli paikkansa, kun Halla-aho otti tuplatorjunnan ensin Haapasen kaukolauksen ja sitten Marttilan riparipallon. Halikolla oli vielä mahdollisuus kaventaa maalieroa ajassa 39:20, kun kotijoukkueen rikkeet olivat täynnä. Kotijoukkueen maalille vaihdettiin Aliisa Terävä, joka otti kymppimetrisen kiinni eikä näin Annika Peippo saanut maalitilastoihin lisättyä merkintöjä.

Peli oli kokonaisuudessaan kotijoukkueelta hyvä esitys ja erittäin loistava parannus kauden avauspelistä. Pelissä nähtiin monen ensimmäisiä maaleja niin liigassa kuin KaDy-paidassakin. Seuraavaksi peleistä on pari viikkoa taukoa EM-karsintojen takia, joten seuraava liigapeli on vasta 30.10. kun kotipelissä vastaan asettuu FC Sport Vaasasta. Sitä ennen (16.10.) käydään kuitenkin vierailulla Mikkelissä ja pelataan harkkapeli paikallista Ykkösen joukkuetta, PU-62:ta vastaan.

Kuvat: Kirsi Nummela

Tilastot

8 - 1

FC Halikko
0'MaaliMarkkanen Iina
6'MaaliHaapanen Olivia
32'MaaliParkkinen Henni