19
SYY
16.00
KaDy Edustus miehet, Miesten Futsal-Liiga

KaDy - SoVo  6 - 3

Monitoimitalo

SoVo kellistyi Liiga-kauden avauksessa - Bob hääri tehomiehenä

Puolustava Suomen mestari Kampuksen Dynamo aloitti uuden liigakauden selkeällä 6–3-kotivoitolla Someron Voimasta. Lassi Lintula ja Ítalo Henrique (“Bob”) osuivat avauspuoliajalla; heti toisen puoliajan alussa brassivahvistus vei Dynamon jo kolmen maalin karkumatkalle.

KaDyn kollektiivinen prässi ja monipuolinen hyökkäyspeli purivat sunnuntaina hyvin SoVoon, joka oli jo lauantaina urakoinut voitokkaan liigapelin Joutsan Seudun Pallon vieraana. KaDy loi maalitilanteita pallonhallinnalla, vastahyökkäyksillä, erikoistilanteista ja prässissä pallonriistoilla.


Ennen ottelua palkittiin Palloliiton toimesta Laura Toivanen (vas.) Naisten liigan tulokkaana, Vasko Vujović mestarivalmentajana, Jukka Kytölä ja Niila-Ville Laitinen tähdistökentällisestä ja Jukka vielä idän alueen parhaana kuten Vujovićkin ja Janne Pajunen palkittiin idän alueesta JoSePan eteen tekemästään työstä. Myös Timo Onatsu sai palkinnon parhaana erotuomarina.

Toisella puoliajalla SoVo sai aikaan ryhdikkään takaa-ajon ja kolme kavennusmaalia vastahyökkäyksistä. KaDy oli kuitenkin koko toisen puoliajan vähintään kolmen maalin johdossa.


Lassi Lintula hulmautti kahdesti SoVon pitsiverkkoja. (Kuva Iiro Väänänen)

Bob täydensi vielä illan maalisaldonsa hattutemppuun, Lintula osui toistamiseen, Jere Intala kertaalleen. Kytölän veljekset Mikko ja Jukka urakoivat suuret minuutit. SoVon pelin sieluna häärivät erityisesti Mergim Bushi, Arber Istrefi ja pohjapelaaja Antti Korhonen.


Bob oli menopäällä iskien tehoikseen 5+2. (Kuva Iiro Väänänen)

KaDyn otteluohjelman ensimmäinen ottelu piti pelata Torniossa sunnuntaina 12.9., mutta se siirrettiin viime hetkellä varotoimenpiteenä. Näin ollen KaDy aloitti kautensa useimpia muita liigajoukkueita myöhemmin. Sarjan kärjessä ovat Vieska Futsal (entinen Sievi FS) (6 p.) ja Golden Futsal Team (5 p.).

KaDyn päävalmentaja Vasko Vujović:

– Tämä oli rutiininomainen voitto, hyvä aloitus kaudelle. En ollut huolissani toisella puoliajalla SoVon kavennusmaaleista, sillä peli oli takaiskumaalien aikanakin meidän hallinnassamme. Pelasimme tänään aika paljon palloa syvälle pivotille (ylimmälle kohdepelaajalle) ja käytimme siten syvyystilaa hyväksemme. Saimme pelin painopistettä siirrettyä prässin allakin vastustajan päätyyn. Täydellistä pelimme ei vielä ollut lähellekään, mutta se oli riittävän hyvää tässä vaiheessa syksyä, Vujović päättää.

KaDyn seuraava kotiottelu lauantaina 25.9. pelataan poikkeuksellisesti Suonenjoella Lintharjun liikuntahallissa yhteistyössä Suonenjoen kaupungin ja Suonenjoen Pallo -52:n kanssa. Kyseessä on nykymuotoisen miesten futsal-liigan ensimmäinen Pohjois-Savossa pelattava ottelu.

Lisää ottelukuvia KaDyn Facebook-galleriassa.