20
LOK
19.00
KaDy Edustus miehet, Miesten Futsal-Liiga

KaDy - FC Kemi  3 - 2

Monitoimitalo, Jyväskylä

ENNAKKO: keskiviikkona ÄSSÄ-Areenalla finaalien toisinto, FC Kemi saapuu vieraaksi

ke 20.10.2021

Miesten Futsal-Liiga

19.00, ÄSSÄ-Areena, Monitoimitalo, Jyväskylä

KaDy – FC Kemi

Livelähetys: Ruutu+ (maksullinen)
https://www.ruutu.fi/ohjelmat/miesten-futsal-liiga

Facebook- tapahtuma

Liput: aikuiset 12 euroa, alennusryhmät 6 euroa, lapset alle 12 vuotta ilmaiseksi. KaDyn juniorit peliin ilmaiseksi!

Miesten Futsal-Liiga pyörii jo täyttä vauhtia! Puhtaalla pelillä kärkikahinoissa oleva KaDy tarjoilee kotiyleisölleen Jyväskylän ÄSSÄ-Areenalla todellista futsalherkkua ennen lähtöään 25.10. Bosnia-Hertsegovinaan UEFA:n Mestarien Liigan Main Roundille.

Keskiviikkona 20.10. Monnarille saapuu viime kevään finaalivastustaja FC Kemi ja lauantaina 23.10. aina kiperä GFT Espoosta. Yhteensä ensi viikolla ÄSSÄ-Areenan parketilla saatetaan siis nähdä peräti 20 maajoukkuepelaajaa sekä useita muita huippupelureita.

Viime toukokuussa KaDy ja FC Kemi kohtasivat lyhyessä mutta tulisessa ja tasokkaassa finaalisarjassa, jossa ratkaistiin kauden 2020–21 Suomen mestari hieman typistetyssä paras kolmesta -formaatissa. KaDy avasi sarjan 5–4-kotivoitolla Bobin lauottua ratkaisumaalin. Toinen osaottelu Kemissä meni 2–2-tilanteessa jatkoajalle, jolla FC Kemin nuori kapteeni Tuukka Pikkarainen laukoi voittomaalin ja siirsi sarjan ratkaisun kolmanteen otteluun.

Sunnuntaina 23.5.2021 Kemissä pelatussa ratkaisevassa finaalissa KaDy oli tarkempi ja karkasi jo 14 minuutissa 0–4-johtoon. Pikkarainen laukoi yhden kavennusmaalin molemmilla puoliajoilla, mutta kahta maalia lähemmäs FC Kemi ei päässyt, joten liigakausi päättyi KaDyn mestaruusjuhliin Tervahallissa. Upean kauden pelannut, suuria satsauksia futsaliin viime vuosina tehnyt FC Kemi sai tyytyä SM-hopeaan.

(Kuva: Iiro Väänänen)

Alkaneella kaudella KaDy on ehtinyt käydä jo pelaamassa Mestarien Liigan karsintaturnauksen Latviassa ja kolme liigaottelua. Punamustat ovat napsineet kolmesta ottelustaan kolme selkeää voittoa. Liiga-avauksessa kaatui ÄSSÄ-Areenalla Someron Voima maalein 6–3, syyskuun lopussa Suonenjoelle viedyssä kotiottelussa KaDyn vahvuuden sai kokea sarjanousija AU lukemin 7–1. Maaottelutauon jälkeen Dynamo pistäytyi Valkeakoskella tutun Mad Maxin vieraana ja pöllyytti “Koiria” peräti 0–8.

– Saavutimme erinomaisen tuloksen Valkeakoskelta lauantaina: onnistuimme sekä hyökkäys- että puolustuspäässä ja tulos oli sen mukainen (0–8-vierasvoitto). Pelaajat keskittyivät sovittuihin tehtäviin ja kuvioihin, ja erinomainen tulos oli sivutuotteena, KaDyn päävalmentaja Vasko Vujović tuumaa.

– Se peli on kuitenkin jo historiaa: nyt siirrymme harjoituskentälle ja seuraaviin, entistä kovempiin otteluihin, jotka valmistavat meitä edelleen syksyn päätavoitteeseen, Champions Leagueen, Vujović summaa.

KaDy on ainoana joukkueena puhtaalla pelillä alkukierrosten jälkeen; tosin joukkueet ovat pelanneet kovin eri määrän otteluita (kahdesta viiteen) tässä vaiheessa.

Varsinaisena talismaanina KaDy-paidassa on häärinyt Ítalo “Bob” Henrique, joka on takonut kolmeen otteluun peräti 10 + 5 tehot eli vähintään hattutempun jokaisessa ottelussa. Bobilla on tällä viikolla hyvät mahdollisuudet ohittaa pistepörssissä kaksi ottelua enemmän pelannut ja yhden tehopisteen enemmän (9 + 7) kerännyt SoVon Arber Istrefi.

Brasilialaisen Bobin hirmutehojen takana on onnistumisia ja taktisesti tarkkaa pelaamista koko joukkueelta. Erityisesti Kytölän veljekset Mikko ja Jukka ja Jere Intala ovat olleet suurella vastuulla. Sergei Korsunov palasi keväältä siirtyneestä pelikiellosta Valkeakoskella ilahduttavan ehjällä esityksellä; Tero Intala kuntoutuu pikku hiljaa täyteen terään toukokuisesta Kemi-finaaleissa tulleesta vammastaan. Maalivahtikaksikko Juha-Matti Savolainen – Niila-Ville Laitinen on ollut odotetun erinomainen.

Sarjakärjessä ovat ennen tätä viikkoa KaDyn lisäksi GFT (11 p.), SoVo (10 p.) ja Vieska Futsal (9 p., mutta yksi häviö).

(Kuva: Ville Koskiniemi)

Keskiviikon vastustaja on kenties se kaikkein kovin, mitä kotimaan kamaralta löytyy: viime kevään finaalivastustaja ja hopeamitalisti FC Kemi. Finaalisarjan jälkeen Kemissä ei ole jääty lepäämään laakereilla, vaan joukkuetta on vahvistettu entisestäänkin. Vieska Futsaliin siirtyneen maalivahti Slobodan Tomićin korvasi Georgian maajoukkuemaalivahti Tornike Bukia. Muuten kaikkien avainpelaajien kanssa solmittiin jatkosopimukset.

Kirsikkana kakussa kaksi Marokon maajoukkuemiestä, Soufiane Borite ja Anass Nasser liittyivät kemiläisten rosteriin. Näin ollen FC Kemin rosterissa on nyt peräti seitsemän ulkomaalaisvahvistusta, mitä voidaan pitää kaikkien aikojen ennätyksenä Suomen futsalpääsarjoissa. Myös Suomen maajoukkuemiehiä löytyy kolme: Tuukka Pikkarainen, Vesa Lilja ja Taneli Kohonen.

FC Kemi avasi kauden muita myöhemmin MM-kisoissa pelanneiden miesten palattua kotiin Liettuasta. FC Kemi aloitti kahdella kotiottelulla ja kaapi yhteensä viisi pistettä Vieskaa ja Akaata vastaan. Molemmissa otteluissa FC Kemi oli kahden maalin tappioasemassa: Vieskaa vastaan kemiläiset kirivät 5–3-voittoon varsinaisella peliajalla, Akaata vastaan varsinainen peliaika päättyi 3–3 ja jatkoajan jälkeen taulussa oli 4–4. Voittomaalikilpailussa FC Kemi oli tarkempi ja nappasi kahden pisteen voiton.

Kun KaDy ja FC Kemi kohtaavat ÄSSÄ-Areenalla keskiviikkoiltana, tästä ei enää kotimainen seurafutsal kovene! Hallitseva mestari vastaan SM-hopeamitalisti… Suomen kaksi parasta, näkyvintä ja kunnianhimoisinta futsalseuraa… molemmilla tavoitteena vain ja ainoastaan Suomen mestaruus sekä eurokentät… 11 Suomen maajoukkuemiestä ja yhdeksän huipputason ulkomaalaisvahvistusta… saavu paikalle Monnarille kannustamaan ja tuo kaverisi mukana!

Ennen UEFA:n Mestarien Liigan otteluita KaDy pelaa vielä toisen kärkiottelun kotihallissa, kun lauantaina 23.10. Jyväskylään vieraisille saapuu GFT Espoosta. “Kultaisten” paidassa nähdään mm. Miika “Maagi” Hosio ja 100 maaottelumaalin maestro Panu Autio. Tästä ottelusta erillinen ennakko kunhan selvitään ensin viikon ensimmäisestä koitoksesta.

(Kuva: Ville Koskiniemi)


LISÄYS PELIPÄIVÄNÄ 20.10.2021: Vasko Vujovićin mietteitä ottelusta:

Mitkä pelin osa-alueet nousevat ennakkoarvioissa keskeisiksi, kun KaDy kohtaa kotonaan FC Kemin keskiviikkona?

Vasko Vujović:

– Tällaiset kovat matsit ovat meille kullanarvoisia, koska ne tulevat juuri sopivaan aikaan valmistautuessamme UEFA Futsal Champions Leagueen. FC Kemi on huippujoukkue, jossa on seitsemän ulkomaalaisvahvistusta, mikä on kolme lisää kevään finaaleihin verrattuna. Meidän strategiamme perustuu joukkuepelaamiseen, missä kaikki pelaajat ovat tärkeitä. Joukkueessamme ei ole tähtiä; jokaisella on omat tehtävänsä ja roolinsa hoidettavana. Keskiviikkoillan pelistä tulee hieno näytös ja olen odottanut sitä kovasti.

Verrattuna toukokuun finaalisarjaan, mitkä ovat suurimmat muutokset KaDyn ja FC Kemin miehistöissä? Ovatko taktiset premissit erilaiset vai onko odotettavissa kevään finaalien toisinto?

– Kemi on panostanut tähän kauteen vielä viimevuotistakin enemmän ja heidän ainoa tavoitteensa on Suomen mestaruus. Toisaalta me olemme saaneet todella laadukkaita paluumuuttajia (Korsunov, Savolainen, muutamaksi viikoksi myös Parente), joten olemme vahvistuneet viime vuodesta selvästi. Lisäksi meillä on nuori lahjakas pelaaja Bene Filppu, jota kutsuisin todelliseksi timantiksi. Kun hän pääsee mukaan työ- ja treenikulttuuriimme, hän kehittyy nopeasti ja tulee olemaan meille tärkeä pelaaja. Henkilökohtaisesti kunnioitan suomalaisia pelaajia paljon ja pidän heidän kanssaan työskentelystä, koska heillä on erinomainen työmoraali.

– Mitä taktisiin seikkoihin tulee, me muuntelemme ja sopeutamme hyökkäyspelaamistamme vastustajan profiilin mukaan. FC Kemi vastustajana on vaarallinen jokaisella pelin osa-alueella, mutta olemme valmiita keskiviikon haasteeseen.

– Totuuden nimissä uskon oman joukkueeni voittoon, koska tunnen miehistöni ja tiedän, mihin he pystyvät. Toisaalta arvostan suuresti vastustajaa, joka on tehnyt merkittäviä panostuksia kehittyäkseen ja päästäkseen lähemmäs Suomen mestaruutta. Käsillä on dynaaminen ja laadukas ottelu, josta yleisö tulee varmasti nauttimaan, Vujović päättää.

* * *

KaDy vs. FC Kemi kautta aikojen (Futsal-Liiga pudotuspeleineen ja Futsal-Cup):

16 ottelua: 11 voittoa, 5 tappiota (maaliero 58–29)




Tilastot

3 - 2

FC Kemi
19'MaaliKorsunov Sergei
21'MaaliDe Los Santos Alexandre
24'MaaliIntala Tero
32'MaaliIntala Tero
37'MaaliLilja Vesa

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista
Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.