27
MAR
16.00
KaDy Edustus miehet, Miesten Futsal-Liiga

KaDy - TPK  6 - 1

Monitoimitalo, Jyväskylä

ENNAKKO: ​KaDy palaa kotiareenalle; lauantain vieraana Turun Pallokerho

la 27.11.2021

Miesten Futsal-Liiga

16.00

ÄSSÄ-Areena, Monitoimitalo, Jyväskylä

KaDy – TPK

Livelähetys: Ruutu+ (maksullinen)

https://www.ruutu.fi/ohjelmat/miesten-futsal-liiga

Facebook- tapahtuma:

Liput:

aikuiset 12 euroa, alennusryhmät 6 euroa, lapset alle 12 vuotta ilmaiseksi. KaDyn juniorit peliin ilmaiseksi!

Järjestetään yhdessä turvallinen kotiottelutapahtuma, tulethan rokotettuna, käytäthän maskia ja noudatetaan turvavälejä!

KaDy palaa jälleen kotiparketille ÄSSÄ-Areenalle! Seuraava kotiottelu on lauantaina 27.11. klo 16.00, kun vastaan tulee sarjanousija Turun Pallokerho. Kyseessä on toiseksi viimeinen kotiottelu ennen joulua ja kolmanneksi viimeinen ennen EM-kisataukoa, joten nyt kannattaa todella tulla paikan päälle Monnarille kannustamaan punamustat takaisin voittojen tielle.

KaDy lähtee otteluun vaikeasta tilanteesta: loka–marraskuun otteluruuhka kotimaan sarjassa ja Mestarien Liigassa sekä useat maajoukkueleiritykset ovat kuormittaneet pelaajistoa ja aiheuttaneet eriasteisia vammoja, joista toipuminen vie aikansa. Viime viikolla sairasosastolle siirtyivät Sergei Korsunov ja Eemeli Hänninen, joskin pitkäaikaispotilaita ollaan kovaa vauhtia kuntouttamassa kentälle. Valtavat minuutit kaikissa otteluissa urakoinut kapteeni Mikko Kytölä keräsi korttitilinsä täyteen Toijalan vierasmatsissa, joten hän huilaa TPK:ta vastaan. B-junioreita nähtiin kokoonpanossa – tosin vaihtopenkin puolella – jo viime ottelussa, todennäköisesti näin on tälläkin viikolla.

Kytölän lisäksi suuria minuutteja ovat urakoineet viime aikoina maalivahti Niila-Ville Laitinen, Bene Filppu ja kahdessa perättäisessä ottelussa hattutempun laukonut Jere Intala. Heikki Korhonen on myös päässyt sisään kokoonpanoon mukavilla minuuteilla. KaDy on parin tappion myötä nyt liigassa jaetulla sijalla kolme GFT:n ja Vieskan kanssa; kärkikaksikko FC Kemi ja Akaa Futsal ovat napsineet voittoja ja repineet parin pisteen kaulaa.

Vastustaja Turun Pallokerho on jaetulla sijalla 10. JoSePan kanssa ja kamppailee tällä hetkellä siis suorasta säilymisestä tai optimistisesti ajatellen viimeisistä playoff-paikoista, kun kautta sentään on runsaasti jäljellä. Yhdeksästä ottelusta TPK on kerännyt kaksi voittoa ja seitsemän tappiota, vaikka muutamassa tappio-ottelussa se oli kiinni pisteissäkin. Kuitenkin vain 40 minuutin jälkeen tulostaululla olevat lukemat ratkaisevat futsalissa, ja sen oppitunnin TPK on saanut kokea useita kertoja. Ainoat voitot ovat vieraissa AU:sta ja Riemusta, joten ainakin Jyväskylän Monnari on ollut turkulaisille mukava paikka tänä syksynä. Viimeksi TPK hävisi kotonaan FC Kemille ja ToPV:lle.

(Kuva TPK Futsal Facebook)

Tuomas Vainion valmentaman TPK:n parhaita pistenikkareita ovat olleet Joona Forsström (3 + 4), Kari-Pekka Koivunen (6 + 0), Atte Ekholm (4 + 2) ja Teemu Arponen (3 + 3). TPK:n euralaislähtöinen ykköspivotpelaaja Forsström on Riemun Jonne Forsströmin veli. Jyväskyläläisille kaikkein tutuimpia pelaajia ovat kuitenkin KaDyssa kolme kautta (2015–2018) pelannut ja 2017–18 mestaruutta juhlinut pohjapelaaja Jose Ikonen sekä veteraanimaalivahti Marko Laaksonen. 39-vuotias Laaksonen on ollut Suomen kokoonpanossa 33 maaottelussa vuosina 2005–09 sekä vielä kahdesti liki kahdeksan vuoden tauon jälkeen syyskuussa 2017.

Vaikka TPK on nyt liiganousija, on sillä pitkä liigahistoria vuosilta 2000–2015, itse asiassa kolme liigakautta enemmän kuin KaDylla. Toki KaDy on jo painellut maratontaulukossa ja ottelumäärissä turkulaisten ohi, mutta on TPK:llakin yksi SM-hopea ja kolme SM-pronssia vuosilta 2003–2010.

KaDy ja TPK pelasivat liigassa yhtä aikaa siis vuosina 2009–2015, jolloin keskinäisiä kohtaamisia kertyi 12 matsin verran. Turun Samppalinnassa pelatuista kohtaamisista saldo on tasan 2–2–2 (maalit 19–19), mutta Jyväskylässä KaDy on voittanut viidesti TPK:n yhtä vierasryöstöä kohden. Ensimmäinen kohtaaminen oli Huhtaharjun vanhalla koululla 21.11.2009, ja sen voitti KaDy 5–4 (2–2).

LINKKI: https://www.kadyfutsal.net/joukkue1/ottelut.html?p...

Viimeisin kohtaaminen löytyy sitten niinkin kaukaa kuin runkosarjan päätöskierrokselta 28.3.2015 Turun Samppalinnasta. Tuo kausi oli TPK:n viimeinen liigassa, ja KaDy vei kohtaamisen maalein 3–5. KaDyn nykypelaajista tuolloin kokoonpanossa olivat Italiasta väliaikaisesti Jyväskylään palanneet Jukka ja Mikko Kytölä. Niila-Ville Laitinen huilaili kevätkierroksella 2015 vamman johdosta, ja päätorjuntavastuun kantoi Henri Hytönen.

LINKKI: https://www.kadyfutsal.net/joukkue1/ottelut.html?p...

TPK:lla kokoonpanossa olivat tuolloin esim. Marko Laaksonen, nykyinen päävalmentaja Tuomas Vainio ja Mad Maxin nykyinen päävalmentaja Tomi Tuominen. Leppoisana kaverina tunnettu Laaksonen sai ottelussa harvinaista kyllä suoran ulosajon hermostuttuaan KaDyn Jussi Kaihlajärveen törmäystilanteessa. Muutenkin KaDyn ja TPK:n taannoisissa kohtaamisissa punainen kortti viuhui melko tiuhaan – lähinnä turkulaisille. Nykyjoukkueesta myös Kari-Pekka Koivunen, Eemeli Jäspi (os. Laaksonen) ja Joni Vuorinen muistanevat kaiholla nuo nostalgiset ajat.

Vaikka KaDy lieneekin kokoonpanohuolista huolimatta lauantain ennakkosuosikki, KaDyn maalivahtiosastolla runsaasti vastuuta viime viikkoina saanut Niila-Ville Laitinen on mietteliäs ottelun alla:

Viimeisimpiin peleihin ollaan tosiaan lähdetty melko haastavista lähtökohdista rosterin suhteen. Toivottavasti joskus tulevaisuudessa europelejä pelaavien joukkueiden otteluohjelmia fiksataan hieman nykyistä järkevämmäksi kotimaisessa liigassa.

Mutta suurien haasteiden takaa löytyy myös positiivisia puolia: nuorempi osasto on saanut paljon vastuuta ja myös kantanut sitä mallikkaasti. Lisäksi kun pelataan niin vähillä pelaajilla, vaatii se jalkeille saadulta joukkueelta suurta yhtenäisyyttä ja sitoutumista yhteiseen tehtävään. Näissä asioissa ollaan myös oltu vahvoja yhdessä, Laitinen muistuttaa.

(Arkistokuva: Niila-Ville Laitinen)

“Nippe” muistaa Turun Pallokerhon kiperänä vastuksena jo 2010-luvun alkuvuosilta.

TPK on tullut laajalla rosterilla liigaan ja näyttänyt jokaisessa pelissä taistelevan pisteistä. Suuria notkahduksia heille ei ole tuloksien puolesta tullut; helppoa peliä en odota tulevasta lauantaista meille. Ensimmäisenä heistä tulee aina mieleen Samppalinnan erittäin tahmea matto, mutta se ei tämän viikon ongelma ole meille.

– “Monska” siellä on varmaan ainakin kuvauspuolella häärinyt jo silloin vuosikymmen sitten ja Laaksosen Marko pitää kokemuksella jälleen tolppien välissä joukkuetta pystyssä. On siellä toki muitakin liigakokemusta omaavia pelaajia, nostetaan nyt Jose ”Kösseli” Ikonen framille. katsotaan onko kaverilla pysynyt juoksukunto yhtä kovana kuin KaDyssa aikanaan Monnarin viivoja vedellessä.

KaDy vs TPK kautta aikain (Futsal-liiga 20092015):

12 ottelua: 7 voittoa, 2 tasapeliä, 3 tappiota (maaliero 44–31)




Tilastot

6 - 1

TPK
3'MaaliFilppu Bene
17'MaaliKytölä Jukka
23'MaaliLintula Lassi
28'MaaliLintula Lassi
34'MaaliEkholm Atte
37'MaaliIntala Jere

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista
Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.