7
JOU
19.00
KaDy Edustus miehet, Miesten Futsal-Liiga

KaDy - JoSePa  7 - 2

Monitoimitalo, Jyväskylä

Vuoden viimeinen kotiottelu: JoSePa tiistaina ÄSSÄ-Areenalle Keski-Suomen derbyyn

Itsenäisyyspäivän jälkeen on KaDyn miesten vuoden viimeisen kotiottelun aika, kun tiistai-illan paikallisotteluun vieraaksi saapuu Joutsan Seudun Pallo. ÄSSÄ-Areenan parketilla nähdään siis yksi liigan runkosarjan kuudesta Keski-Suomen “derbystä”

KaDyn marraskuu sujui varsin ailahtelevissa merkeissä. Lokakuun suurin tavoite oli eurokentillä, ja Mestarien Liigan Main Round Bosnia-Hertsegovinassa sujuikin tappioitta. Jatkopaikka Elite Roundille jäi kirjaimellisesti hiuskarvan varaan; Hollannin mestari Hovocubo nappasi lohkovoiton tasapelillä KaDyn edestä ja eteni Elite Roundille. Hovocubonkin tie nousi viime viikolla pystyyn Lissabonissa hallitsevan mestarin Sportingin isännöimässä Elite Round -lohkossa.

Marraskuussa tuli sitten lunta tupaan. Siipirikko, loukkaantumisten ja matkaväsymyksen haavoittama KaDy hävisi Jyväskylän derbyn Riemulle 5–3, mitä seurasi komea 2–3-vierasryöstö Ylivieskasta vain viidellä pelikuntoisella kenttäpelaajalla. Akaa Futsalia vastaan viisi pelaajaa ei enää riittänyt vierasvoittoon, vaikka KaDy johti sitäkin ottelua aivan viime minuuteille saakka. Akaa kuittasi väsyneestä KaDysta lopulta 6–5-voiton.

Vihdoin marraskuun viimeisenä viikonloppuna sairastupa tyhjeni sen verran, että kotiotteluun TPK:ta vastaan saatiin jalkeille säädyllisen suuruinen kokoonpano. Kolmen avainpelaajan paluu parketille näkyi tulostaululla välittömästi, ja turkulaiset jäivät KaDyn jalkoihin ÄSSÄ-Areenalla maalein 6–1, vaikka poissaoloja oli edelleen muutaman avainpelaajan verran. Erityisesti ilahdutti Jukka Kytölän paluu kentille; Palloliiton vuoden futsalpelaajana jälleen palkittu Jukka olikin suuressa roolissa ja nakutteli paluunsa kunniaksi mukavat tehot.



Jukka Kytölä (oik.) palasi tehokkaasti pelikentille TPK-ottelussa summaten tehoikseen 1+2. (Kuva Iiro Väänänen)


JoSePaa vastaan kapteeni Mikko Kytölä palautuu varmuudella pelikiellostaan, eikä Henri Lousteen ja Sergei Korsunovinkaan paluu tositoimiin liene kaukana. KaDy pääsee siis vuoden viimeiseen kotiotteluun ja sitä seuraavaan vaikeaan vierasotteluun GFT:tä vastaan melko asiallisen kokoisella miehistöllä – laatu toki on korvannut määrän jokaisessa marraskuun ottelussa ja tulokset ovat olleet Riemu-tappiota lukuun ottamatta vähintään tyydyttäviä.

JoSePa nousi Futsal-Liigaan keväällä 2018 pudottaen liigakarsinnassa toisen paikallisvastustajamme Riemun, joten meneillään oleva liigakausi on joutsalaisille neljäs. Heti ensimmäisellä kaudella JoSePa ylsi playoffeihin, joissa Leijona Futsal (Akaa Futsal) oli vahvempi voitoin 3–0. Toisella liigakaudellaan JoSePa oli kahdeksantena kiinni pudotuspelipaikassa, kun kausi keskeytettiin. Viime kaudella JoSePan pistesaalis ei riittänyt playoffeihin, vaan 10. sijaan ja viimeiseen suoran säilyjän paikkaan.

Tällä kaudella JoSePalla on ollut entistäkin haastavampaa. Rosterista ovat poistuneet runkopelaajat Otto Piili, Olli Malin ja Oskari Luoma, eikä Matias Paappasta tai Jari Kotimäkeäkään ole kokoonpanossa juuri näkynyt. Kosusen veljesten Jannen ja Jarkon harteilla on levännyt suuri vastuu, mutta maalivahdit Aake Partio ja Niko Rantanen ovat joutuneet melkoiseen pommitukseen etenkin kärkipään vastustajia vastaan. Voittoja on tullut kaksi, tappioita jo kahdeksan, joukossa myös muutama suurinumeroinen turpasauna. Lauantaina JoSePa kärsi 3–4-kotitappion sarjajumbolle, liiganousija AU:lle

Partion lisäksi JoSePassa on tuttuun tapaan muitakin häivähdyksiä Dynamon historiasta ja nykypäivästäkin. Ex-dynamolainen ikinuori Tarkko Savela on operoinut pohjapelaajana suuret minuutit. Mielenkiintoinen lisäys joutsalaisten rosteriin on KaDyssa seuran ensimmäisellä liigakaudella 2009–10 pelannut 39-vuotias Aki Miettinen, joka on KaDy-kautensa jälkeen pelannut liigaa GFT:ssä sekä joitain vuosia piirinsarjoissa. “Känä” Miettinen saanee ÄSSÄ-Areenalla suosionosoitukset vanhan koulukunnan KaDy-kannattajilta.

Myös KaDyssa pre-seasonin 2021 aikana kunnostautunut Benno Hanslian palasi ennen kilpakautta JoSePan riveihin, mutta on ollut vamman vuoksi sivussa kentiltä. KaDyn Ossi Kivipuro pelasi kuusi ottelua lainalla JoSePassa; Kivipuron lainasopimus päättyy toistaiseksi ennen keskinäistä kohtaamista; lauantaina AU:ta vastaan Ossi kärsi yhden ottelun pelikieltonsa.

JoSePa on nykyisistä liigajoukkueista ainoa, jota vastaan KaDylla on täysin puhdas saldo. Kolmen yhteisen liigakauden aikana otteluita on kertynyt kuusi – kaikki siis runkosarjassa – ja KaDy on voittanut niistä jokaisen. Kolmen aiemman voitokkaan kotiottelun maaliero on murskaavan ylivoimainen 19–2; vieraissa Joutsan liikuntahallilla on ollut joka vuosi tiukempaa.

Vuosi sitten joulukuussa KaDy kaivoi Joutsasta kapteeni Mikko Kytölän rouhaisemalla osumalla niukimman mahdollisen 0–1-vierasvoiton ilman yleisöä pelatussa ottelussa. Tämän vuoden helmikuussa kohdattiin Monnarilla niin ikään ankarimpien koronarajoitusten vallitessa: KaDyn 8–1-voittoon päättyneessä ottelussa Henri Louste laukoi hattutempun.

Jukka Kytölä laittoi vielä edellisellä viikolla jäitä hattuun ottelun edellä.

- Se on Keski-Suomen kakkosderby ja JoSePa on aina sopinut meille vastustajaksi, mutta tällainen derbypeli tuo heillekin vamasti lisää virtaa. Prässipeliä pitää saada hieman paremmaksi.

KaDy vs. JoSePa kautta aikojen Futsal-Liigassa:

6 ottelua: 6 voittoa, (maaliero 31–7)

***

Livelähetys: Ruutu+ (maksullinen)

Facebook- tapahtuma.

Liput:
aikuiset 12 euroa, alennusryhmät 6 euroa, lapset alle 12 vuotta ilmaiseksi. KaDyn juniorit peliin ilmaiseksi! JoSePan kausikortilla tai maajoukkueen vaateparsi yllä otteluun puoleen hintaan. Liput ennakkoon Nettilipusta.

Otteluun vain korona-passilla. KaDy suosittelee myös kasvomaskin käyttöä ottelutapahtuman aikana.



Tilastot

7 - 2

JoSePa
6'MaaliFilppu Bene
11'MaaliIntala Jere
13'MaaliKytölä Jukka
16'MaaliKytölä Mikko
19'MaaliManzo Joonas
25'MaaliLintula Lassi
35'MaaliBob Italo Henrique
38'MaaliIntala Jere
39'MaaliKivipuro Ossi

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista
Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.