Miesten Futsal-Liiga: KaDy koulutti JoSePaa paikallisväännössä

KaDy – JoSePa 7–2 (4–1)

Maalit:
KaDy: Bene Filppu, Jere Intala 2, Jukka Kytölä, Mikko Kytölä, Lassi Lintula, Ítalo Henrique
JoSePa: Joonas Manzo, Ossi Kivipuro

Dynamo piti pintansa ja kesti selkeän ennakkosuosikin paineet miesten Futsal-Liigassa tiistai-iltana pelatussa Keski-Suomen derbyssä. Joutsan Seudun Pallo laittoi ahneesti kampoihin ja loi mukavan määrän laukaukseen päättyneitä hyökkäyksiä, mutta KaDyn rutiini ja pallokontrolli tiukoissa paikoissa oli lopulta ratkaiseva. Loppunumerot 7–2 (4–1) Dynamon hyväksi kertovat melko tarkan totuuden tiistai-illan voimasuhteista.

Ensimmäisellä puoliajalla KaDy kaasutteli 4–0-johtoon rankaisten vieraiden pikku nukahduksista ja virheistä: maalintekijöinä kunnostautuivat Bene Filppu, Jere Intala, Jukka Kytölä ja Mikko Kytölä. JoSePallakin oli etsikkoaikansa; viimeisellä minuutilla Joonas Manzo täräytti kavennuksen oikeaan takayläkulmaan.

Toisella puoliajalla Lassi Lintula vei 26. minuutilla KaDyn vastahyökkäyksestä jo 5–1-johtoon, minkä jälkeen kotijoukkueen peli laiskistui ja sekosi. JoSePa pääsi liki 10 minuutiksi jopa niskan päälle, mutta KaDy piti melko vaivatta vieraat kaukana parhailta maalintekosektoreilta. Oman pään tukkimisella oli tosin raskaahko hinta: peräti kolme KaDyn maajoukkuetähteä (Juha-Matti Savolainen, Mikko Kytölä, Lassi Lintula) katselivat keltaista korttia rikottuaan JoSePan pelaajia 1 vs. 1 -tilanteissa.

Viimeisellä viidellä minuutilla Ítalo Henrique ja Jere Intala kaunistelivat vielä KaDyn maalisaraketta. Aivan lopussa KaDysta JoSePassa lainalla oleva Ossi Kivipuro näpäytti komealla pommilla emoseuraansa kaventamalla lopputulokseksi 7–2. Kivipuro palkittiinkin JoSePan parhaana. KaDysta palkinnon pokkasi eleettömästi lähes kaikki laukaukset torjunut ja peliä rakentanut maalivahti Savolainen.

JoSePan paidassa kunnostautuivat entisistä kadylaisista Aki “Känä” Miettinen ja Tarkko Savela. Myös KaDyn kesän 2021 pre-season-joukkuetta kolme kuukautta vahvistanut Benno Hanslian nähtiin pitkästä aikaa liigaottelussa. JoSePassa suurta vastuuta saavan KaDy-pelaaja Ossi Kivipuron lainan kestosta tiedotetaan lähiaikoina lisää.

KaDy on nyt sarjassa jaetulla kolmannella sijalla; JoSePa on jämähtänyt toiseksi viimeiseksi, tasapisteisiin TPK:n kanssa ja kolme pistettä edellä suoran putoajan paikkaa.

KaDyn miesten viimeinen ottelu ennen joulutaukoa on lauantaina 11.12. Espoossa GFT:tä vastaan. Ottelu potkaistaan käyntiin Opinmäen kampuksen liikuntahallissa klo 15.00. Sunnuntaina 19.12. ja maanantaina 20.12. KaDyn seitsemän maajoukkuepelaajaa ovat tositoimissa kotimaaotteluissa Kroatiaa vastaan Espoossa ja Tampereella.

Kuvat: Anu Kangas

Tilastot

7 - 2

JoSePa
6'MaaliFilppu Bene
11'MaaliIntala Jere
13'MaaliKytölä Jukka
16'MaaliKytölä Mikko
19'MaaliManzo Joonas
25'MaaliLintula Lassi
35'MaaliBob Italo Henrique
38'MaaliIntala Jere
39'MaaliKivipuro Ossi