9
TAM
16.00
KaDy Edustus miehet, Miesten Futsal-Liiga

KaDy - Mad Max  6 - 3

Monitoimitalo

ENNAKKO: nälkäinen Mad Max sunnuntaina ÄSSÄ-Areenalle KaDyn miesten vieraaksi

(Kuva: Iiro Väänänen)

Miesten Futsal-Liigaa
su 9.1.2022
KaDy – Mad Max

16.00
Jyväskylän monitoimitalo, ÄSSÄ-Areena


Livelähetys: Ruutu+ (maksullinen)
https://www.ruutu.fi/ohjelmat/miesten-futsal-liiga

Valkeakosken koiralauma nälkäisenä ÄSSÄ-Areenalle

Joulutauko on ohi, futsalin EM-kisat lähestyvät ja miesten Futsal-Liigassa pelataan vielä pari kierrosta ennen kisoja. Tänään ÄSSÄ-Areenalla nähdään nälkäinen koiralauma Valkeakoskelta.

Ennakkoasetelmat

Futsalin EM-kisat ovat jo lähellä. Suomen osalta kisat alkavat Hollannin Groningenissa 20.1., jolloin vastaan asettuu kisojen kestomenestyjä ja Suomelle jo tutuksi tullut Italia. Dynamosta kisapassin saalistivat Juppis Savolainen, Kytölän veljekset, Sergei Korsunov, huikeaan pelivireeseen äitynyt Lassi Lintula sekä vielä varamieheksi Jere Intala.
Dynamo-fanit allekirjoittanevat nämä valinnat, vaikkakin monen mielestä liigan ehdottomaan parhaimmistoon kuuluva maalivahti Nippe Laitinen jäikin ilman kisapassia. Myös EM- ja MM-karsinnoissa mukana olleella Tero Intalalla olisi varmasti huippukunnossa ollessaan ollut mahdollisuus taistella kisapaikasta.

Mad Max jäi tällä kertaa ilman ainuttakaan leimattua kisapassia, vaikka Justus Kunnasta on maajoukkuepeleissä hiljattain nähtykin; myös ex-Ilves Antti Teittinen on toki ollut menneinä vuosina maajoukkueen vakiokalustoa. Samoin Tomi Lahtinen oli taannoin KaDy- ja Ilves-vuosinaan maajoukkueessa. Mikko Herityllä ja Mika Jussilalla maaotteluita on tilastoissa yksi mieheen.Kovassa maalintekovireessä oleva kapteeni Mikko Kytölä kokeili viime huhtikuussa Mad Maxin puolustuksen kestävyyttä. (Arkistokuva Iiro Väänänen)


KaDylla on alla 2–12-vierasvoitto Someron tuliaisina viime viikonlopulta. Hirviölauma kuritti kurinalaisella ja maltillisella hyökkäyspelillään Somerolaisia oikein kunnolla Lintulan (2+2) ja Kytölän veljesten (5+1) heilutellessa tahtipuikkoa.

Sarjataulukossa hirviölauma on aivan kärjen tuntumassa. Sarjatilanne on viiden kärkijoukkueen osalta huipputasainen, kun piste-eroa ensimmäisen ja viidennen välillä on vain kolme pistettä.

Mad Max on taas ehkä jopa hieman yllättäen jumiutunut taistelemaan viimeisestä pudotuspelipaikasta ja eroa tuohon viiden kärkeen on revennyt jo 12 pistettä. Koiralaumalla pitäisi kyllä ainakin nimilistaa katsoessa olla rahkeita paljon parempaankin. Kärkipään joukkueita vastaan Mad Max on ollut tähän asti vaikeuksissa; sarjajohtaja Vieskan valkeakoskelaiset toki kykenivät kaatamaan vieraissa voittolaukauskisan jälkeen mutta sekin oli jo lokakuun puolella. Pitkä tappioputki katkesi TPK-voitolla kotona joulukuun puolessa välissä niin ikään voittolaukauskisan jälkeen.

Dynamo on siis toki ennakkosuosikki tänään, mutta Mad Max on kuitenkin nälkäinen. Sarjatilanne ja peliesitykset tuskin tyydyttävät Kunnaksen, Herityn, Teittisen, Lahtisen ja Jaakko Ahokkaan tähdittämää jokseenkin kokenutta koiralaumaa. Onko Mad Max hionut kuvionsa siihen kuosiin, että se kykenisi haastamaan hallitsevan kovassa pelivireessä olevan suomenmestarin?

KaDyn päävalmentaja Vasko Vujović:

– Näemme sarjataulukosta, että Mad Max kamppailee viimeisistä pudotuspelipaikoista, joten heidän ei tarvitse hakea motivaatiota kaukaa. He haluavat yllättää meidät.

– Haluamme kuitenkin vahvistaa asemiamme sarjataulukon kärkipäässä, koska piste-erot ovat minimaalisia. Jokainen saatu sarjapiste voi olla kullanarvoinen keväällä.

– Perustamme pelaamisemme pallokontrolliin ja liikkeeseen. Missään nimessä voitto ei tule irtoamaan niin helposti kuin ensimmäisessä matsissamme Valkeakoskella; Mad Max pystyy varmasti parempaan. Uskon kuitenkin kotivoittoon sunnuntaina.KaDy vs. Mad Max kautta aikojen (Futsal-Cup ja Futsal-Liiga pudotuspeleineen):
34 ottelua: 28 voittoa, 2 tasapeliä, 4 tappiota (maaliero 167–75)
Tilastot

6 - 3

Mad Max
5'MaaliKorsunov Sergei
7'MaaliHeritty Mikko
14'MaaliIntala Jere
22'MaaliLahtinen Tomi
28'MaaliKytölä Jukka
30'MaaliLouste Henri
34'MaaliKorsunov Sergei
38'MaaliKytölä Jukka
39'MaaliJussila Mika