ENNAKKO: GFT miesten vieraaksi lauantaina
KaDy Edustus miehetJulkaistu: 08.12.2023 01.15

ENNAKKO: GFT miesten vieraaksi lauantaina

Kampuksen Dynamon miesten vuoden 2023 viimeinen kotiottelu on lauantaina 9.12., kun vieraaksi Monitoimitalon ÄSSÄ-Areenalle saapuu Golden Futsal Team Espoosta. Kyseessä on kevään 2022 finaalisarjan toisinto. Tuolloinhan KaDy onnistui viemään sarjan suoraan voitoin 3-0; neljättä perättäistä mestaruutta juhlittiin Espoon Opinmäessä.

Nyt on kuitenkin toisin: KaDy lähtee klassikkopariin sarjan sijalta 10., GFT sarjan pahnanpohjimmaisena sijalta 12. Ilman lisenssikomitean pisterangaistusta KaDy olisi sijalla 8. niukin naukin playoff-paikassa kiinni. Nyt pudotuspeleihinkin pääsy vaatii kovan työn ja onnistumisia.

AU ja VehU kaatuivat kotiareenalla, Pirkanmaalta tuli kaksi tappiota

Kaksi edellistä kotiottelua KaDy on voittanut sarjan alapäässä majailevia joukkueita vastaan.

AU kaatui 8–5 Eric Syllan hattutempun siivittämänä, VehUn KaDy selätti 5–2 ja hattutempun taikoi vuorostaan Newton Jr. Kaksikko Sylla – Newton Jr. onkin ollut KaDyn ylivoimainen tehoduo syksyn pistepörssissä, semminkin kun runkopelaajista esimerkiksi Jukka Kytölä, Bene Filppu ja Eemeli Hänninen ovat missanneet useita otteluita loukkaantumisten johdosta.

Riku Oras ja Newton Jr. vauhdissa viime kaudella ÄSSÄ Areenalla.


Kotiotteluiden välissä KaDy hävisi sarjakärki Akaa Futsalille vieraissa 4–2. Itsenäisyyspäivänä tappiosarakkeeseen tuli jo kuudes merkintä, kun Mad Max oli Valkeakoskella niukasti parempi maalein 4–3. Ottelussa oli myös voiton ainekset, mutta puristus ei aivan riittänyt pisteisiin.

KaDyn nihkeästä sarjasijoituksesta (10.) huolimatta kaikki neljä ottelua vieraissa kärkinelikkoa vastaan (Akaa, FC Kemi, Vieska, Mad Max) ovat olleet tasaisia ja loppuun saakka jännittäviä “yhden maalin pelejä” huolimatta KaDyn lukuisista poissaoloista. Siispä pistejahtiin ja playoff-paikan metsästykseen voi yhä suhtautua optimismilla, vaikka sarjataulukko näyttääkin KaDyn perinteisiin peilattuna liki katastrofilta tässä vaiheessa talvea.

Runkosarjan korkeimmat sijat ovat jo karanneet KaDylta melko kauas, joten maltillinen tavoite lienee pelata sijoista 5–7. Tämä vaatisi kevätkierroksella lähes tappiotonta putkea.

KaDyn pelaaja-päävalmentaja Mikko Kytölä valittiin juuri Viron miesten futsalmaajoukkueen päävalmentajaksi. Kytölän uusi pesti etelänaapurissa painottuu kansainvälisiin maaotteluikkunoihin, joten KaDyn miesten valmennus on loppukauden yhä varmoissa käsissä.

Maaliahne Eric Sylla kohtaa entisen liigaseuransa

U19-nuorisomaajoukkueen vakiokalustoa aiemmat vuodet ollut Eric Sylla on ollut hyvällä pelipäällä, mikä palkittiin kutsulla A-maajoukkueeseen joulukuun MM-karsintaotteluihin.

Eric Sylla siirtyi Kampuksen Dynamoon kesällä juuri GFT:stä, jossa hän ehti pelata 20 miesten liigaottelua ja tehdä neljä maalia. Tänä syksynä Sylla on ollut hirmuvireessä: 10 ottelussa pivot on uudessa seurassaan taikonut jo 15 maalia, joilla hän johtaa Futsal-Liigan maalipörssiä KaDyn laihasta pistesaldosta huolimatta.

- KaDyssa pelaaminen on ollut minulle suuri muutos siihen, mihin olin nuorten maajoukkueessa tai GFT:ssä tottunut. Pelitapamme on fyysisesti todella kuormittava, koska pelaamme kapealla rosterilla ja pyrimme lähtökohtaisesti präässäämään vastustajaa korkealta. Tämän lisäksi päävalmentajamme [Mikko Kytölä] vaatii meiltä myös paljon taktisesti, mikä taas on kuormittavaa aivoille. Joukkueesta löytyy kuitenkin paljon kokemusta sekä loistavia pelaajia, jotka ovat auttaneet minua sopeutumaan täällä pelaamiseen, Sylla kehuu.

Maajoukkueeseen valittu Eric Sylla on huippuvireessä. (Kuva Kirsi Nummela)


- Koen vahvuuksiani olevan pallon suojaaminen ja prässääminen, ja näillä keinoilla olenkin yrittänyt auttaa joukkuetta parhaani mukaan, jossa koenkin onnistuneen suhteellisen hyvin. Lisäksi olen tällä kaudella kunnostautunut maalintekijänä, mitä en ole ennen pitänyt vahvuutenani. Kehitettävää kuitenkin löytyy vielä etenkin teknisissä asioissa ja pelinlukemisessa, Sylla pohtii.

Sylla: “Pystymme voittamaan kenet tahansa tässä sarjassa”

- Kaikki tähänastisista tappioistamme ovat olleet hyvin niukkoja maalin tai kahden maalin tappioita. Tiukat ottelut eivät ole vielä kääntyneet meidän suuntaamme, koska emme ole olleet aina tarpeeksi teräviä viimeistelyssä ja olemme puolustaneet ajoittain löysästi ja epähuolellisesti, mistä vastustaja on päässyt rokottamaan meitä. Lukuisat tärkeiden pelaajiemme loukkaantumiset ovat vaikeuttaneet meidän pelaamistamme. Uskon kuitenkin joukkueeseemme täysin; ja kunhan saamme loukkaantumisista kärsivät pelaajat takaisin pelikentille, niin pystymme voittamaan kenet tahansa tässä sarjassa.

- GFT on vastustajana kurinalaisesti puolustava ja fyysinen joukkue. Heillä on tällä kaudella kasassa nuori ja nälkäinen joukkue. He tarvitsevat sarjan pohjalla pisteitä kipeästi niinkuin mekin, joten luvassa on varmasti energinen sekä jännittävä ottelu, Sylla päättää.

Kestomenestyjä GFT sarjataulukon pohjalla

Espoolainen GFT on miesten Futsal-Liigan pitkäikäisin joukkue, joka on totuttu lähes joka vuosi näkemään kärkikahinoissa. Nyt on toisin: joukkue on kärsinyt vielä KaDyakin pahemmista miehistömenetyksistä, ja suurin osa joukkueen rungosta siirtyi muualle viime kevään jälkeen. GFT on sarjassa 10 kierroksen jälkeen viimeisenä kolmella pisteellä. Kaksi suurinta tähteä, Antti Koivumäki ja Henri Alamikkotervo pelaavat ulkomailla ammattilaisena, vain ex-kadylainen Miika “Maagi” Hosio edustaa joukkueessa enää kansainvälistä kokemusta. Eetu Kauria (2 + 6), Riku Oras (5 + 1) ja Timo Peltola (5 + 1) edustavat kokeneempaa kaartia ja ovatkin vastanneet leijonanosasta espoolaisten tehoja tällä kaudella. Vain neljässä ottelussa pelannut vanha kettu ja entinen kadylainen Hosio ei ole vielä maalitiliään avannut (Hosion tehot 0 + 3).

Vuosi paketoidaan kotona ÄSSÄ-Areenalla

GFT-ottelun jälkeen on syyskierros paketoitu ja liiga vetäytyy ensin MM-karsintojen johdosta maaottelutauolle, minkä perään alkaa heti joulutauko. Miesten Futsal-Liiga palaa eetteriin loppiaisena, lauantaina 6.1., jolloin KaDyn vieraaksi ÄSSÄ-Areenalle tulee kärkikastiin sementoitunut Vieska Futsal.

KaDy vs. GFT kautta aikojen (Liiga, pudotuspelit, Futsal Cup):

44 ottelua, 16 voittoa, 10 tasapeliä, 18 tappiota (maaliero 127–119)

Tasapelien jatkoaika- tai vm-kilpailuvoitot: KaDy 5, GFT 4.

Runkosarjapelit: KaDy 9 voittoa, GFT 18 voittoa, 1 tasapeli
Sarjapisteet 28 runkosarjan ottelusta: GFT 55 p., KaDy 28 p.

Pudotuspelit: KaDy 11 voittoa, GFT 4 voittoa
Pudotuspelisarjat: KaDy 4 voittoa, GFT 1 voitto

Cup: KaDy 1 voitto, GFT 0 voittoa


Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.