RAPORTTI: KaDyn miehet taipuivat tiukan taiston jälkeen Valkeakoskella
KaDy Edustus miehetJulkaistu: 07.12.2023 00.33

Maalit:
1. puoliaika:
Eric Sylla 0–1.

2. puoliaika:
Mika Jussila 1–1, Niko Pulkkinen 1–2, Mikko Matinaro 2–2, Manu Kuisma 3–2, Mikko Kytölä 3–3, Eetu Kaikkola 4–3.

Marraskuun pelaaja Eric Sylla väläytti ensimmäisen jakson viime sekunneilla

KaDy on kärsinyt poissaoloista ja loukkaantumisista viime aikoina. Juha-Matti Savolaisen, Eemeli Hännisen ja Bene Filpun lisäksi joukkueen tähtipelaaja Newton Jr. sekä ylioppilaaksi päässyt Aaro Paappanen olivat tänään pois pelaavasta kokoonpanosta.

Kokoonpanoon palasi pitkästä aikaa itse päävalmentaja Mikko Kytölä. Dynamon aloituskokoonpanossa Kytölän lisäksi olivat Jukka Kytölä ja marraskuun pelaajaksi valittu Eric Sylla ja edellisen pelin alkukauden seuraansa VeHua vastaan huilannut Ville Koskela. Maalia vartioi KaDyn kapteeni, huippuveskari Niila-Ville Laitinen.

Mad Maxin Mikko Heritty kolisutteli KaDyn maalin ylärimaa ensimmäisen puoliajan viimeisellä vitosella kahteenkin kertaan, mutta laukaukset tuottaneet tulosta. KaDyn puolustusnelikon ja Laitisen ohi ei “Mäxeillä” ollut menemistä.

Puoliaika oli suurelta osin tasainen, mutta ajassa 19:40 KaDy pääsi johtoon. Eric Sylla sai syötön Laitiselta, haastoi väkevästi puolustajaa ja laukoi voimalla yläkulmaan. Tauolle mentiin lukemissa 0–1.

Eric Syllan tehot jo 15+3 tähän mennessä (Kuva Kirsi Nummela)

Toisella puoliajalla kuuden maalin kattaus

Mad Maxin maalinedustan vapaapotkun jälkitilanteesta Mika Jussila laukoi tilanteen tasoihin ajassa 21:26. Tasoitusmaali piristi peliä, josta tuli myös fyysisempää ja kuumempaa.

KaDy meni vielä kerran johtoon 26. minuutilla, kun KaDyyn kesällä siirtynyt ylöjärveläinen Niko Pulkkinen niittasi uransa ensimmäisen liigamaalin Jukka Kytölän poikittaissyötöstä. Samalla minuutilla Mad Maxin Mikko Matinaro tasoitti pelin tarkalla laukauksella.

Nuori Niko Pulkkinen saalisti ensimmäisen liiga-maalinsa. Kudos! (kuva Kirsi Nummela)

Tasalukemissa mentiin 34. minuutille, kunnes Manu Kuisma sai kotiyleisön hurraamaan viemällä Mäxit 3–2-johtoon pomppivasta irtopallosta. KaDy-konkarit Laitinen ja isot minuutit huhkinut pelaaja-valmentaja Mikko Kytölä kuittaavat kuitenkin tilanteen tasaamalla puntit vain 27 sekuntia myöhemmin.

Saman minuutin sisään syntyi vielä kolmaskin maali, joka vei Mad Maxit jälleen johtoasemaan. Vahva nuori pivotpelaaja Eetu Kaikkola survoi poikittaispallon maalinsuulta vartalollaan maaliin.

KaDyn otettua Eric Syllan lentäväksi maalivahdiksi ei Laitista enää nähty Dynamon ylivoimakuviossa. 5 vs. 4 -ylivoima ei tänään tuottanut tulosta ja loppulukemiksi jäivät 4–3.

Kyseessä oli hallitsevalle mestarille KaDylle jo kauden kuudes tappio. Tappioista viisi on tullut yhden maalin erolla ja viisi vieraissa.

Kärkinelikko Akaa Futsal - FC Kemi - Vieska Futsal - Mad Max on karannut sarjataulukossa, mutta tasaiset pelit ja maalin tappiot vieraissa vajaalla miehistöllä eivät kieli siitä, etteikö KaDy voisi keväämmällä haastaa terävintä kärkeä. Sitä ennen olisi kuitenkin pistepussin kartuttava, etteivät playoff-pelit jäisi tällä kaudella kokonaan väliin.

Jukka Kytölä rouhi jälleen isot minuutit (Kuva Kirsi Nummela)

Vuoden viimeinen peli kotona la 9.12.

Kahden huilipäivän jälkeen KaDy kohtaa vielä GFT:n lauantaina 9.12. Jyväskylän Monitoimitalolla. Ottelu alkaa klo 16.00. Lauantain jälkeen miesten Futsal-Liiga jää MM-karsintojen vuoksi maaottelutauolle ja sen jälkeen saman tien joulutauolle.