Mikko Kytölä Viron miesten maajoukkueen päävalmentajaksi
KaDy Edustus miehetJulkaistu: 02.12.2023 09.00

Mikko Kytölä Viron miesten maajoukkueen päävalmentajaksi

Dynamon miesten futsal-liigajoukkueen päävalmentaja Mikko Kytölä on nyt myös Viron miesten maajoukkueen uusi päävalmentaja! "Komik" jatkaa samalla tehtäväänsä KaDyssa kauden loppuun. Viron-työtehtävät sijoittuvat enimmäkseen maajoukkueikkunoihin, joiden aikana KaDyn miesten liigajoukkueen valmennus hoidetaan sijaisten voimin.

Mikko Kytölän apuvalmentajaksi tulee helsinkiläinen Ville Sihvonen, joka oli myös Suomen miesten futsalmaajoukkueen apuvalmentajana Mićo Martićin aikakaudella kevääseen 2022 saakka.

Kytölä tarttuu innolla uuteen haasteeseen, KaDyn valmennus ei kärsi

Kokenut KaDy-ikoni on innoissaan uudesta haasteesta.

- Maajoukkueen valmentajan pesti on aina äärimmäisen vastuullinen, ja tartuin tähän hienoon haasteeseen tietoisena sen tärkeydestä. Viro on kehittyvä futsalmaa, jossa kuitenkin on jo paljon pohjatyötä tehtynä. Uskon että pystymme Villen kanssa puskemaan veljeskansamme futsalia eteenpäin, kertoo Mikko.

- Haasteena on toki aina vähäinen aika joukkueen kanssa, mutta teemme kaikkemme maksimoidaksemme hyödyn ja levittääksemme futsalin ilosanomaa.

KaDyn kannattajilla ja pelaajilla ei kuitenkaan ole hädän päivää, sillä "Komik" on täysin sitoutunut Dynamon miesten loppukauteen.

- Jatkan edelleen KaDyn miesten päävalmentajana, ja sitoutumiseni meidän joukkueemme kehittämiseen on edelleen yhtä vakaata kuin aiemminkin. Tulen ainoastaan olemaan poissa maajoukkueen ikkunat, joina aikoina pidämme huolen,että joukkueen harjoittelu pysyy alati laadukkaana, 39-vuotias laji-ikoni päättää.

Mikko Kytölä on pelannut Suomen futsalmaajoukkueessa 13 vuodessa (2010-2022) 110 peliä, joissa hän on tehnyt 41 maalia. Kytölä on ollut voittamassa KaDyssa pelaajana viisi perättäistä Suomen mestaruutta (2017-2023), joista viimeisen pelaaja-valmentajana. Yhteensä "Komik" on edustanut KaDya pelaajana 18 eri kilpakaudella, joista 13 viimeisintä Futsal-Liigassa.

Lue lisää:

Viron jalkapalloliiton tiedote: https://jalgpall.ee/koondis/14/uudised/jarelvaadatav-eesti-saalijalgpallikoondise-uus-peatreener-on-mikko-n22320

Eesti saalijalgpallikoondise pressikonverents 01.12.2023: https://www.youtube.com/watch?v=vUywPRf5wCc

Suomen Palloliiton uutinen: https://www.palloliitto.fi/ajankohtaista/mikko-kytola-ja-ville-sihvonen-viron-futsalmaajoukkueen-valmentajiksi


Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.