ENNAKKO: miesten kotiottelu lauantaina 16.00 - Champions League -kävijät taas ÄSSÄ-Areenalla
KaDy Edustus miehetJulkaistu: 10.11.2023 14.00

ENNAKKO: miesten kotiottelu lauantaina 16.00 - Champions League -kävijät taas ÄSSÄ-Areenalla

Miesten Futsal-Liigaa

la 11.11.2023
Kampuksen Dynamo – Turun Pallokerho (TPK)
klo 16.00 Jyväskylä, Monitoimitalo, ÄSSÄ-Areena


Tulokset, sarjataulukko ja tilastot Palloliiton Tulospalvelussa

(Kuvat: Iiro Väänänen, Kirsi Nummela, Anu Kangas)

Miehille vieraita Turusta

Kampuksen Dynamon miehet jatkavat pistejahtiaan lauantaina 11.11., kun vieraaksi Monitoimitalon ÄSSÄ-Areenalle saapuu TPK Turusta. KaDy hävisi viime viikonloppuna niukasti kaksi ottelua Torniossa, lauantaina FC Kemille 2-1 ja sunnuntaina ToPV:lle 3-2.

Vaikka saldona pohjoisesta oli Dynamolle harvinaisesti nolla pistettä, ja vaikka sairastupa on täyttynyt ikävään tahtiin, oli kahdessa tasaisessa ja loppuun asti jännittävässä peleissä paljon hyvää. Sarjan hännillä toistaiseksi oleva KaDy on tulosten läpi katsottuna pelannut rajusti nuorentuneella joukkueellaan koko syksyn varsin mukiinmenevästi, mukaan lukien kolme kovaa Mestarien Liigan ottelua Kaunasissa, joten pistepussin lihominen kotimaan liigassakin lienee odotettavissa. Kokeneista pelaajista muutama on kärsinyt loukkaantumisista; mm. Jukka Kytölä on ollut kolme ottelua sivussa.

KaDyn nuoret nousseet esiin, Ville Koskela vahvistaa yhä rinkiä

Nuorison esiinnousu on ollut vahva; erityisesti Helsingistä tullut Eric Sylla on ollut vahva tehoin 6 + 1 viidessä ottelussa. Torniossa ToPV:ta vastaan KaDy pelasi liigahistoriansa nuorimmalla ryhmällä; kokemusta kokoonpanossa edustivat lähinnä Newton Jr. ja Tampereelta kiinnitetty uusi hankinta Ville Koskela.

Mestarien Liigassa timanttina loistanut Newton Jr. on ollut Dynamon toiseksi paras pistemies (4 + 2) kotimaan liigassa. Bene Filppu on latonut tehot 2 + 3. Miesten joukkueen kaikki kolme maalivahtia ovat olleet tositoimissa, kun Niila-Ville Laitisen ja Juha-Matti Savolaisen lisäksi Otso Honkonen korkkasi kautensa sunnuntaina Torniossa.

TPK orastavassa voittoputkessa Jose Ikosen luotsaamana

Lauantain vastus Turun Pallokerho on 7. sijalla 7 pisteessä kuusi ottelua pelanneena. TPK aloitti syksyn heikosti häviämällä kolme ottelua reippain numeroin, minkä jälkeen paikallisottelusta AU:ta vastaan turkulaisille irtosi vieraissa kauden avauspiste. Kaksi viimeistä otteluaan TPK on voittanut kotonaan komeasti, numeroin 6-3 kaatuivat häntäpään vastustajista sekä ToPV että VehU. Joukkueen ylivoimaisesti parhaat pistemiehet ovat olleet Forsströmin veljekset Joona (5 + 4) ja Jonne (3 + 4). Myös Atte Ekholm on paukuttanut viisi maalia.

Muutaman vuoden korpivaelluksella kahdella alemmalla sarjatasolla viettänyt TPK palasi Futsal-Liigaan vuonna 2021, minkä jälkeen KaDy on voittanut kaikki neljä keskinäistä kohtaamista. Viime kaudella KaDy oli Turussa syksyllä vahvempi maalein 1-2 ja antoi turkulaisille peräti 12-1-selkäsaunan ÄSSÄ-Areenalla helmikuussa.

TPK:n päävalmentaja on jyväskyläläislähtöinen entinen KaDyn ja JoSePan pelaaja Jose Ikonen, joka pelasi kolmen kauden (2015-2018) aikana 78 liigaottelua Dynamon nutussa voittaen yhden Suomen mestaruuden ja yhden SM-hopean. Valmennustiimiin on kiinnitetty hiljattain myös GFT:ssä ja aiemmin TPK:ssa hyvää työtä tehnyt Miika Mendolin.

KaDy vs. TPK kautta aikain (Futsal-Liiga 2009–2015 ja 2021–2023):

16 ottelua: 11 voittoa, 2 tasapeliä, 3 tappiota (maaliero 71–36)