Sopimusuutisia: Eric Sylla Kampuksen Dynamoon
KaDy Edustus miehetJulkaistu: 20.07.2023 16.17

Sopimusuutisia: Eric Sylla Kampuksen Dynamoon

Mukavia sopimusuutisia taas tähän väliin: U19-nuorisomaajoukkueen runkopelaaja Eric Sylla siirtyy Kampuksen Dynamoon yksivuotisella sopimuksella! Helsinkiläisen Toukolan Teräksen kasvatin edellinen seura on GFT, jossa hän pelasi miesten Futsal-Liigaa viime kaudella tehden 20 ottelussa neljä maalia.

U19-poikamaajoukkueen EM-karsinnoissa Sylla oli Kerkko Huhtasen suojateille arvokas pelaaja ja onnistui kahdesti maalinteossa Georgiaa vastaan. Myös hiljattain, heinäkuun alussa, Sylla pöllytti Slovenian verkkoja U19-maajoukkueen ystävyysottelussa.

Kotimaan P17- ja P19- Futsal-Liigoissa Sylla edusti kasvattiseuraansa Toukolan Terästä voittaen GFT:n ja ToTen yhteisjoukkueessa pelatessaan mm. kaksi P19-suomenmestaruutta.

19-vuotiaan Syllan omin pelipaikka on pivot, mikä tuo mielenkiintoisia vaihtoehtoja KaDyn peluutukseen alkavalla kaudella. Vahvan ja ulottuvan helsinkiläisnuorukaisen tavoitteet futsalin suhteen ovat korkealla: niinpä jo tähän 1-vuotiseen sopimukseen sisältyy ulkomaanoptio kesken kauden.

- Siirryn KaDyyn todella odottavaisin mielin. Kyseessä on moninkertainen hallitseva suomenmestari, joten vaatimustaso tulee varmasti olemaan korkea. Koko nuoruuteni pääkaupunkiseudulla asuneena on kiva myös päästä kokemaan, millaista asuminen on muualla Suomessa, lukion loppusuoralla oleva Sylla kertoo.

- Henkilökohtaisena tavoitteenani alkavalla kaudella on nousta yhdeksi Futsal-Liigan parhaista pivot-pelaajista sekä nousta mukaan miesten maajoukkueen leirityksiin. Omiin vahvuuksiini kuuluvat erityisesti suojaaminen ja peliäly. Kehityskohteita tällä hetkellä ovat viimeistely, pallon käsittely ja fysiikkapuoli, Sylla pohtii.

- Joukkueena KaDyn tavoitteeksi näen ehdottomasti voittaa suomenmestaruus uudestaan sekä edetä jatkoon lohkosta Champions Leaguessa, Sylla paaluttaa.Eric Sylla 26.11.2022 GFT:n paidassa KaDyn Bene Filppua vastaan. (Kuva: Anu Kangas)

Päävalmentajana toimiva Mikko Kytölä on tyytyväinen nuoren lahjakkuuden kiinnitykseen ja valintaan.

- Mielenkiintoista saada lähtökohtaisesti pivot-pelaamiseen erikoistunut nuori, lupaava pelaaja meille. Ericillä on vyöllään jo jonkin verran kovia miesten pelejä ja treenejä Suomen top 5 -joukkueessa [GFT] sekä muutamia kovia, taktisia kansainvälisiä otteluita U19-maajoukkueessa, Kytölä sanoo.

- Uskon, että Eric lunastaa runsaasti potentiaaliaan KaDyssa. Hänellä on asenteen ja motivaation ollessa kunnossa edellytyksiä oppia paljon lisää ja kehittyä suurin harppauksin syksyn ja talven aikana, Kytölä arvioi.

Lämpimästi tervetuloa, Eric!


Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.